Стоит виразить благодарность Роману Димитрову,которий открил ету тему!Благодаря его ссилке,наверное,не один принял участие в поддержке болгарских медсестер!
И хочу поздравить всех болгаров с таким волнующим и радостним собитием - долгожданним возвращение соотечественниц на Родину!
Очень рада,что купленная справедливость восторжествовала!
Катеричка писал(а):Теперь все знают, сколько стоит ливийский ребенок. Извините.
Красный Гарри писал(а):Ну, хорошо, что хоть все это наконец-то кончилось...
Най-после!Беше започнало да ми писва само за тях да слушам!Сякаш живота на другите хора в страната беше загубил стойност.Да видим сега с какво ще ни отвличат вниманието от истинските ни проблеми.
Е, това още не е краят на трагедията .Със завръщането на медиците в България на Кадафи му предстои да набележи нов виновник , защото Спинът още си е там.
Българите по традиция (положена от Сергей Антонов, ако не греша) ни жертват.Вече се питам в коя точка на света и по каква афера пак ще подпалят някой българин.
Смотрю по телевизору-болгарских медсестер встречают как героев. Конечно-ужасно-8 лет в тюрьме в Ливии, я не знаю, смогла бы вообще выжить там эти 8 лет. Представляю. каково их физическое , а больше психическое состояние, особенно после приговора о смерти. но с другой стороны-500 или 460 детей. зараженных СПИДом и 50 уже умерших. Я сама врач и не могу понять-о какой антисанитарии можно говорить в свете заражения детей. Ведь ВИЧ инфекция не передается бытовым и воздушно-капельным путем-только через инъекции и половым путем. если в больнице не было одноразовых шприцов - ведь есть же многоразовые, и есть определенные инструкции по их обработке- и это не только стерилизация (кипячение). но и предстерилизационная обработка в соответствующих растворах. Что-то я ничего не пойму......странно, почему-то у нас в новостях не говорится о том, что дети были заражены задолго до приезда медсестер в Ливию. только об антисанитарии в больницах. странно.
Stifen написал(а) :
медсестры во всех больницах всего мира работают под руководством врачей и стриктно выполняють их распоряжений - так и в либии - но ни один либийски врач не привлечен к ответу
Она „сама врач” и знает.Можем ли за малко да забравим , нашето си , национализма си и да погледнем с очите на някой друг или на този някой да му позволим да види не това което ние виждаме?Можем ли за момент да бъдем не националисти, а за разнообразие хуманисти и да си спомним , че не само 6 наши сънародници са пожертвани, а стотоци Деца.Тя е лекар и има съмнения и въпроси.Медицинските детайли са и ясни. Защо ни е страх от съмненията на другите? За да не се разклати и нашата вяра ли?Аз вярвам в невинността на сестрите.Но става въпрос за политика, а както е казал Наом Чомски, ние обикновените хора сме много компетентни по въпросите на футбола, но от политика нищо не разбираме и не е тайна защо е така.Така че въпроси нямат само Ихувците в тълпата, а личността винаги е пълна със съмнения.Все нещо я човърка отвътре,защото едно и говорят, пък очите и разумът друго виждат...
Опитът да се види и другата страна на трагедията,-по-голямата - не е отстъпление от националната идея.Честта на България от една страна, мъката на толкова майки -от друга,които са поверили живота и здравето на децата си ...Които сляпо вярват на Кадафи.., които също като нас имат правото да знаят истината, като минимална утеха за жестоката загуба на децата си.Разбирате ли защо сляпата вяра ме плаши повече от истината?
И преди да сте ме линчували уточнявам ,че говоря по принцип.Ако не зарежем емоциите , независимо какво стои зад тях-патриотизъм ли му казвате, национализъм. или друг някакъв –изъм, сами ще се изтрепем помежду си.
ZIN URU писал(а):И преди да сте ме линчували уточнявам ,че говоря по принцип.Ако не зарежем емоциите , независимо какво стои зад тях-патриотизъм ли му казвате, национализъм. или друг някакъв –изъм, сами ще се изтрепем помежду си.
зиночка да ви линчувам - как ви хрумна, но както ни учеше тов. ленин - абстрактен хуманизъм не съществува, или е класов, или е расов , или националистически
но вие не обърнахте внимание на най важния въпрос на катя 20 . защо в техните сми не се съобщава, че децата са били заразени преди идването на сестрите..странно
Последний раз редактировалось stifen 27/07/2007, 10:04, всего редактировалось 1 раз.
ты полюби нас черненькими, беленькимы нас всякий полюбить
ZIN URU и Jezebel, вы просто молодцы, спасибо вам. Приятно общаться с такими умными болгарками. Ваше присутствие на этом форуме повышает моё уважение к болгарам, оказывается не все болгары зловредные как стифен. Удачи вам.
Nik_1 писал(а):ZIN URU и Jezebel, вы просто молодцы, спасибо вам. Приятно общаться с такими умными болгарками. Ваше присутствие на этом форуме повышает моё уважение к болгарам.
Nik_1 писал(а):ZIN URU и Jezebel, вы просто молодцы, спасибо вам. Приятно общаться с такими умными болгарками. Ваше присутствие на этом форуме повышает моё уважение к болгарам, оказывается не все болгары зловредные как стифен. .
поздравляю ник -1 и спасибо, ваш отзыв - настоящий комплимент для меня
ты полюби нас черненькими, беленькимы нас всякий полюбить