Модератор: Юрий
росен петров писал(а):Чтобы не пили ракию под воя ходжи,а спели нашу :Если помру ил погибну выменя не жалте. Вино пийте,песни пойте,сломайте стаканов.Или Рускую,скажем "Катюшу"
.jpg)

LARA-1 писал(а):Поскромнее, поскромнее надо быть.... Анн права - основное ваше "производство" - это перепродажа старого хлама. И не спорьте со мной. Я это знаю лучше вас, но откуда - не могу написать. Долг запрещает.
росен петров писал(а):Нет дорогой,не новая Атака.Я не прячусь за псевдонима.И судя о тебе ,от того что написал,мне думается что псевдоним жучок тебе лучше подходит .А об остольное,лучше говорят кости войнов упавших в боях о свободу твою.По твоему выходит что те которые полегли в землю Болгарскую иРуские и Болгарыи и Венгры и Руменцы и все остальные герои Рускотюрецкой войне,зря сложили голову? Кто прячется за етим псевдонимом?Какая вера и кровь утебя?Только не говори что ты болгар и християнин,потому что мне будет стыдно.Я не говорил о насилие, а о право жить в своей стране,не допуская что кто нибудь другой,пыхал мне в лицо свою веру и все что ещо придумаеш.Ето, пока не поздно. Росен
Димчо писал(а):Другой новый завод.
„ИНКОТЕКС“ – гр. Ботевград
Мехатроника немного посерьезней. С капиталом в 2 млн лева. Персоналом- 61 чел!!!!Мехатроника АД - г. Габрово
Капитал этого холдинга всего 60000 лева! (Офигеть!)„СТС Инвест Холдинг” АД - г. Габрово.
"ОПТИКС" АД
ANN-2 писал(а):Ничего Болгария давно не производит, а продает остатки оборудования со старых заводов и фабрик, которые прихватизировали "новые болгары" .... Вот тебе и экспорт!
ANN-2 писал(а):Давай лучше покажи как выглядят произведенные в Болгарии машины!
ANN-2 писал(а):Ежели у тебя осталось хоть капля серого вещества в голове, ты должен знать, что экспорт это не производство.... например большенство пловдивских форм продают на экспорт машины, закупленные в Италии и Турции.... Просто перепродают, а не производят!![]()
ANN-2 писал(а):Основная деятельность производство и продажа оптичных медицинских изделий. (очков, наверное)
Димчо писал(а):Кстати такой вопрос к тебе. Известны ли тебе о существование в Болгарии заводов по производству запчастей и комплектующих для западных марок автомобилей?
Skorpion_BG писал(а):Не съм се крил никога и от никой - казвам се Анатолий Гоцов,българин съм, невярващ (агностик),спокойно отнасящ се към етническия произход, религиозните и политическите разбирания на събеседника! Ако искаш ще ти пратя тел. на лични, макар, че го има и тук във форума!
На твое място ако си адекватен човек би се извинил!

Nik_1 писал(а):P.S. Скорпи, да нямаш печатна грешка, (щото за фамилия ГоцОв не съм чувал никога), да не би да си ГоцЕв? Имахме навремето такъв сътрудник Гоце (не е Делчев).
Skorpion_BG писал(а):Нямам Ник, нямам! Правилно съм написал!![]()
А реакцията на росен петров направо ме същиса - просто зададох въпрос, при това не на бъзик, а научих толкова много нови неща за себе си!

Димчо писал(а):В г. Плевен находится крупное машиностроительное предприятие "Вапцаров холдинг АД".
ANN-2 писал(а):Димчо писал(а):В г. Плевен находится крупное машиностроительное предприятие "Вапцаров холдинг АД".
Какви турбини? Какви пет лева, Димчо? Этот холдинг уже джиросал все что имел. Его предприятия практически в несостоятельность. Одни долги остались у этого предприятия и больше ничего!
Не надо никого вводить в заблуждение!
Димчо писал(а):ANN-2 писал(а):Димчо писал(а):В г. Плевен находится крупное машиностроительное предприятие "Вапцаров холдинг АД".
Какви турбини? Какви пет лева, Димчо? Этот холдинг уже джиросал все что имел. Его предприятия практически в несостоятельность. Одни долги остались у этого предприятия и больше ничего!
Не надо никого вводить в заблуждение!
Тебе конечно знать лучше.
Но я на всякий случай попытался поискать в Гугл информация для вопросов:
"Вапцаров холдинг АД в тежко положение"
"Вапцаров холдинг АД в несъстоятелност"
"Вапцаров холдинг АД фалира"
Ничего не вышло.
Зато вышла информация про консолидированного отчета "Вапцаров Холдинг АД" за 2010 г.
Статья имеет заглавие.
Вапцаров Холдинг АД с 2.5 пъти по-висока печалба в консолидирания си отчет
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Еще немного осталось до конца 2011 г. Интересно окажешся ли ты права?
svetlinata писал(а):Уважаеми българчета,ама вие сериозно ли мислите,че като пуснете няколко дестки български производства на машини,поточни линии,оръжие и дрги,смятате че българския народ не живее в нищета.При това,да се сравнявате с руски технолигии,оръжия и др.,това просто е убийствен цинизъм. Вие знаете ли въобще какво е Русия в суровинно,научно,материално-техническо ,военно ,космическо,отбранително и др. отношение? Вие били ли сет в Съюза ,или Русия,знате ли за какво става въпорс? Казах няколко пъти,когато България и Българския народ станат сериозни понятия и фактори в живота,тогава се сравнявайте с други народи и страни. Ама вие насриозно ли мислите,че думата сравнание с руските неща е нещо реално.При това,всичко у нас е крадено и копирано. Да,имаме добри постижения,доработки,разработки,модификации,лицензи и др. Но да се сравнява България с Русия по каквито и параграфи,това е пълна комплексарност.
ANN-2 писал(а):Почему тогда холдинг в своем консолидированном отчете за 2010 г. показывает только доходы от услуг в размере 316 тыс.лева (не серьезно для холдинга)? От продажи продукции вообще ничего нет.
И доходы от других источников 553 тыс.лева .
Расходы на зарплату персоналу ВСЕГО 140 тыс лева за год всем предприятиям холдинга, а расходы на материалы- 4 тыс.лева!!! Что можно изготовить на сумму 4 тыс.лева?![]()
Вот вам и печалба!![]()
На них исполнительное производство висит в пользу банка! вот они и джиросала свои акции каким-то американцам. Вобщем каюк им светит! К сожалению... и ни о каком производстве и тем более экспорте речи идти не может.
А Вы тут о зарплате в 2000 лева поете...Враки это все!
Отчетени са приходи от основната дейност на Групата в размер 20,008 хил. лв., които са от:
- Продажба на механични и хидравлични преси - 3,761 хил. лв.
- Продажба на хидроенергийно оборудване - 15,643 хил. лв.
- Производство на машини и техническо обслужване - 570 хил. лв.
- Наеми - 34 хил. лв.
Оперативните разходи за годината са в размер на 22,128 хил. лв.
Резултатите от дейността на Ваптех ЕООД, въпреки настъпилата финансова криза в световен мащаб през 2010 г., изразени в продажби и цели на развитие на Дружеството са следните:
- Ваптех ЕООД е доставило комплектно оборудване, което включва инженерингова разработка, производство, монтаж на обекта и пуск в експлоатация на стойност 4,895,400 лв.
- Дружеството като подизпълнител на водещи световни компании, за които доставя механичните части на турбинния агрегат през 2010 г. е реализирало обем на продажби на стойност 10,748,255 лв.
- Дружеството е получило други приходи в размер на 64,897 лв.
Основен продукт на Ваптех ЕООД е хидроенергийното оборудване. Доставките от тип “комплектно хидроенергийно оборудване” или “изграждане до ключ” са основна предпоставка за успеха на фирмата. Печалбата, която се реализира при доставката на “краен продукт” е значително по-висока в сравнение с доставката на отделни компоненти за световните лидери. Това е следствие от относително малкия брой “играчи” на пазара на крайните продукти, бързата и висока възвръщаемост на инсталираната мощност, както и рисковете, свързани с такава “цялостна доставка”.
Приходите за 2010 година са на обща стойност 15,643 хил. лв. и са представени в следната таблица, по клиенти и стойност в лева на изпълнените поръчки:
ПРОЕКТИ В БЪЛГАРИЯ
БЕЛМЕКЕН-СФ.ШИБЪР 93 х.лв.
КАТУНЦИ-БАЙПАС 1 х. лв.
ПРОЕКТ СЛАВОВА 07 х. лв.
МВЕЦ-РАКИТА 7 х. лв.
КЛИСУРА-РАБ.КОЛЕЛО 3 х. лв.
ТРЕЩЕНА-ПУСК 21 х. лв.
ВЕЦ СПАНЧЕВО-ОХЛАДИТЕЛ 22 х. лв.
ВЕЦ ДЖЕРМАН-КАПАК 55 х. лв.
БЛ.БИСТРИЦА-МВЕЦ 5, 6, 7 и 8 1,048 х. лв.
КАМЕНИЦА -МВЕЦ 31 х.лв.
КОСТЕНА-МВЕЦ 24 х. лв.
ХЕО-БАНИТЕ 870 х. лв.
ДРАГОВИЩИЦА-ПУСК 69 х. лв.
ТИЧА-ПУСК 45 х.лв.
ЧЕРЕПИШ-ХИДР.ЕЛЕМЕНТИ 292 х.лв.
ЗЛА РЕКА-МВЕЦ-МОНТАЖ 31 х.лв.
ИВАНИК-МВЕЦ 601 х.лв.
ДОСПАТ-2-ТУРБИНА 1,575 х.лв.
Общо 4,895 х. лв.
ПРОЕКТИ В ЧУЖБИНА
СФ.ШИБЪР-ЛАДЖАНУРИ-ГРУЗИЯ 1,281 х.лв.
НОРВЕГИЯ-КОНСТР.ДОКУМЕНТАЦИЯ 94 х.лв.
ТУРБ.ЧАСТИ-КИЛАНД-НОРВЕГИЯ 138 х.лв.
ТУРБ.ЧАСТИ-ВАТЕ-НОРВЕГИЯ 108 х.лв.
ТУРБ.ЧАСТИ-КВАСТЕИНАГА 272 х.лв.
ДИСТРИБУТОР-ДЖОСАНГ 385 х.лв.
ТУРБ.ЧАСТИ-ОКАНЯ 1,042 х.лв.
ДРОСЕЛ КЛАПА-МЕНГЕ 1,321 х.лв.
ИНСП.ПЛАТФОРМА-ОКАНЯ 30 х.лв.
ДЖУНАМА-СУПЕРВИЗИЯ 28 х.лв.
ТУРБ.ЧАСТИ-ДЕВЕГА 237 х.лв.
ДЕФЛЕКТОР-ДЕВЕГА 52 х.лв
СФ.ШИБЪР-ПИРИС 799 х.лв.
САРЪГЮЗЕЛ-ПРЪСТЕН,КАПАК 763 х.лв.
АШТА-СМУКАТЕЛНИ ТРЪБИ-45 БР. 1,689 х.лв.
БАЛЕА-ТУРБИНА 964 х.лв.
СУПУРВИЗИЯ-ТУРЦИЯ 73 х.лв.
ИСТОГ-ТУРБИНА 685 х.лв.
РАДАК-ТУРБИНА 782 х.лв.
НАПРАВЛЯВАЩА РОЛКОВА 5 х.лв.
Общо 10,748 х. лв.
През 2010 година Вапрес ЕООД реализира продукция - 35 броя пресови машини и оборудване на стойност 3,761 хил. лв. Предлаганите от Вапрес ЕООД преси са предназначени основно за фирми работещи за автомобилостроенето, производството на бяла и черна битова техника, индустриалното и битово уредостроене, електронна и комуникационна техника, т.е., точно където свиването на инвестициите е най-значително. Силно намаляха поръчките на традиционни наши партньори от Германия, Унгария, Италия, Франция, Испания и Турция. Поръчките и пазара в Германия и през 2010 г. останаха с най-голям относителен дял. Необходимо е да се отбележи, че през четвъртото тримесечие се забелязва раздвижване на пазара, което се изразява в увеличение на броя запитвания и конкретни поръчки с изпълнение през първите 6 месеца на 2011 година.
svetlinata писал(а):Уважаеми българчета,ама вие сериозно ли мислите,че като пуснете няколко дестки български производства на машини,поточни линии,оръжие и дрги,смятате че българския народ не живее в нищета.При това,да се сравнявате с руски технолигии,оръжия и др.,това просто е убийствен цинизъм. Вие знаете ли въобще какво е Русия в суровинно,научно,материално-техническо ,военно ,космическо,отбранително и др. отношение? Вие били ли сет в Съюза ,или Русия,знате ли за какво става въпорс? Казах няколко пъти,когато България и Българския народ станат сериозни понятия и фактори в живота,тогава се сравнявайте с други народи и страни. Ама вие насриозно ли мислите,че думата сравнание с руските неща е нещо реално.При това,всичко у нас е крадено и копирано. Да,имаме добри постижения,доработки,разработки,модификации,лицензи и др. Но да се сравнява България с Русия по каквито и параграфи,това е пълна комплексарност.

Димчо писал(а): ....
Евалла на готиния лаф Николя, посмеялься от душиNik_1 писал(а):....... Нищо че си антисталинист, това ще го преглътна някак си.
.
Димчо писал(а):А я думал, что Ана имеет доступ к информации, какой у нас нет.
Базилио писал(а):Димчо писал(а):А я думал, что Ана имеет доступ к информации, какой у нас нет.
С радио разговариваешь.
ANN-2 писал(а):Димчо писал(а): ....
Димчо, даже смешно наблюдать за вашими потугами спорить со мной....![]()
Не хочу обсуждать фантазии....
viktum писал(а):ANN-2 писал(а):Димчо писал(а): ....
Анна, а что, бухгалтерская отчетность болгарских юрлиц публикуется в свободном доступе?
ANN-2 писал(а):да
viktum писал(а):ANN-2 писал(а):да
Если не затруднит, киньте ссылочку где брать, посмотрю их на досуге.
заодно интересно формы отчетности сравнить.
ANN-2 писал(а):viktum писал(а):ANN-2 писал(а):да
Если не затруднит, киньте ссылочку где брать, посмотрю их на досуге.
заодно интересно формы отчетности сравнить.
ANN-2 писал(а):Димчо писал(а): ....
Димчо писал(а):ANN-2 писал(а):Димчо писал(а): ....
Ана, не думаю что существует какой то спор.
Тебе в годовом отчете написали, что за 2010 г. были проданы 35 прес за 3,5 млн. и турбины и гидротехнического оборудования за 15 млн., при том дан подробный список клиентов, но увы. Другая сторона слепа, глуха и нема.
------------------------------------------------------------------------
Кстати как думаеш, Болгария производить ли и експортирует ли машины?
Это называется на русском - шОры или шОры на глазах.Димчо писал(а):Кон с капаци. Ето лошадь, у которой поставлены наглазники, что бы лошадь смотрела только впередь и никуда на другое место.
Димчо писал(а):ANN-2 писал(а):Димчо писал(а): ....
Ана, не думаю что существует какой то спор.
Тебе в годовом отчете написали, что за 2010 г. были проданы 35 прес за 3,5 млн. и турбины и гидротехнического оборудования за 15 млн., при том дан подробный список клиентов, но увы. Другая сторона слепа, глуха и нема.
Кстати как думаеш, Болгария производить ли и експортирует ли машины?
А несколько страниц выше была недовольно от моих слов по поводу "магаре".
Я сейчас скажу по другому.
Кон с капаци. Ето лошадь, у которой поставлены наглазники, что бы лошадь смотрела только впередь и никуда на другое место.
Только не подумай, что ето относится к тебе. Ни в коем случае. Ето не можеть относится к тебе, просто потому что такое не можеть быт.
Сократить полицейских и отнять у ДАНС.Действительно пенсии очень ниские, но пусть кто знает, скажеть откуда надо взать деньги и давать пенсионерам.
LARA-1 писал(а):Сократить полицейских и отнять у ДАНС.
Я не член правительства Болгарии, что бы делать расчеты. Вы их выбирали, вот и требуйте от них. Меня вчера порадовали болгары. пора стать европейцами в настоящем смысле - в Англии стачкуют 2 миллиона из-за изменений в пенсионной реформе. Здесь около 18 тысяч, но и это не мало для вас, ...master7 писал(а):Согласен, но хватит ли? Есть ли расчеты, где? Покажите если есть!LARA-1 писал(а):Сократить полицейских и отнять у ДАНС.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 35