Ребят, я конечно польщена, что по многим вопросам вы спрашиваете моего мнения , а так же желаете прочитать мои комментарии по той или иной теме или прокоментировать поведение других форумчан, но у меня давно нет классного руководителя, указывающего мне когда отвечать и что комментировать. Спасибо за доверие, однако.

Ну ладно, отвечу.
Г-жа Лора,Вие като познавач на българската душа защо не прокоментирахте мненията на чужденците от 1941г.,които цитирах.
Аз умишлено избягнах суперлативите от Рим,Берлин,Виена и Будапеща.
Как си обяснявате факта,че след катастрофата от ПСВ когато около 50% от територията и населението остава зад граница,стотици хиляди убити и ранени,стотици хиляди бездомни бежанци,демобилизирана милионна армия,огромни репарации,напълно разоръжена страна,международна изолация,стопанска разруха,политически сътресения и т.н.,само за 20 години отново е въоръжена армията?Създадена е противовъздушна отбрана,авиация,флот.Над 1600 трактора работят в полята,строят се пътища,домове,училища,театри,кина.
50% от държавния бюджет отива за военни нужди.
Как в тези условия,за този срок България успява да реши социалните въпроси,"както никоя страна в Европа"?
В этот период, в период 30-40 годов появляется, так называемая, по сегодняшней терминологии, "военная хунта", которая запретила политические партии, ввела "порядок" в государстве и соответственно, поставила крест временно на кражах и "тарикатстве". Выводы делайте сами. Пример подобного управления государством- Чили и Пиночет. Если Вы гордитесь этим-ашколсум. Да, да, ребята, я употребляю только турцизми!