Модератор: Юрий
Пульхерия писал(а):Дим, как Вы думаете, реально ли в это время года добраться от Смоляна через Доспат и Гоце Делчев в Мелник?
Пульхерия писал(а):Лорр, я еще не там, я пока в Москве, смотрела на Gismeteo, близка к панике
Пульхерия писал(а): Мы там никогда не были, но ему кажется, что в это время года там должно быть очень красиво. Вот я и интересуюсь, может, кто был и скажет что-нибудь?
Пульхерия писал(а):Так от Доспата лучше как - на север в сторону Пещера, или можно по это извилистой дороге сразу в сторону Гоце Делчев, на запад?
Здравей! Аз съм от Добрич и скоро бях на семеен хотел Тихия кът в Доспат! Ще ти кажа от къде трябва да минеш! През прохода Шипка после Пловдив и гониш най-прекия път за Батак но не минаваш през Пазарджик със сигурност и от Батак-Доспат тоя път е малко кофти щото е проход и е тесен малко и има на няколко места дупки но не големи! По този път се разкриват страшни гледки! На две три места внимавай щото незнайно как за мен самия асфалт е цъфнал се едно по него имам пъпки и то големи и не се забелязват и е малко кофти! Но иначе за такива като нас които живеем в Дунавската равнина и поле Доспат е невероятно място препоръчвам ти да отидеш и до Гоце Делчев пътя от Доспат до Гоцето е само 35 км. и е супер ще видиш интересни неща!
Хайде, стига, съвсем си е наред пътят. Ще има завои, разбира се, нали е планински проход, но все пак настилката е добра за нашите стандарти (с изключение на селата около Катунци). От Гоце Делчев - Попови ливади - Катунци и от Хърсово се отделяш надясно към Виногради и Мелник.
Пульхерия писал(а):... Вообще хотелось в Мелник, а уже оттуда через Сандански, Дупницу и Самоков выехать на большую дорогу, чтобы десятого к вечеру добраться до В.Търново.
Пульхерия писал(а): мы планируем переночевать в Асеновграде и выехать утром рано. Я еще нашла в Интернете ссылки на Кръстову гору, это - налево от дороги. Если мы заедем туда и в Чудните мостове, то к вечеру мы точно доедем до Смоляна. А где в тех местах лучше остновиться - в самом Смоляне или где-нибудь рядом. На карте там отмечены домики в месте, которое называется Голям Перелик. Или может лучше в Пампорово. Вроде, не сезон. Что посоветуете?
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2