Под таким заголовком вышел материал в некоторых Российских СМИ. Прошу очевидцев ответить, что происходит, в каких районах снегопад и где заторы на дорогах?
LVOVICH писал(а):Под таким заголовком вышел материал в некоторых Российских СМИ. Прошу очевидцев ответить, что происходит, в каких районах снегопад и где заторы на дорогах?
В Бургасе сегодня было +16 градусов. Снега нигде не заметил
На прошлой недели выпало снег. В Тырново и Дряново - около 15 см; в Габрово - около 40 см; на Шипке говорили что около 100 см. В течение чуть меньше суток перевал Шипка был полностью закрыт. Сейчас в Тырнове и Дряново снег почти стаял. В Габрово (особенно в тени) еще стоит. В горные районы Тырновской и Габровской области несколько десятков махали (хуторов) остались без тока из-за порванных електрических кабелей. Часть из махал были без тока несколько дней. Снег был мокрый и тяжелый. Обрушеные деревья и оборванных кабелей остановили движение в участке железных дорог разположенный в горах. Скорый поезд стоял на станции г. Трявна несколько часов.
Я думаю речь идет о горных дорогах или о северной Болгарии. Так называемый, Шипченски проход, всегда был проблемой. Дорога - серпантин, там проходит международный путь, очень много TIR-ов.
Я думаю речь идет о горных дорогах или о северной Болгарии. Так называемый, Шипченски проход, всегда был проблемой. Дорога - серпантин, там проходит международный путь, очень много TIR-ов.
доколкото зная по проходите е нямало никакви проблеми...миналата сряда магистралата от Правец до София беше затворена за 12...14 часа...поради многото закъсали тирове....а в четвъртък имаше големи задръствания между Омуртаг и Антоново...това е на пътя София-Варна , аз самият престоях няколко часа и в двете посоки....след Велико Търново и Търговище сняг по пътя въобще нямаше....
veselin velikov писал(а): доколкото зная по проходите е нямало никакви проблеми...миналата сряда магистралата от Правец до София беше затворена за 12...14 часа...поради многото закъсали тирове....а в четвъртък имаше големи задръствания между Омуртаг и Антоново...това е на пътя София-Варна , аз самият престоях няколко часа и в двете посоки....след Велико Търново и Търговище сняг по пътя въобще нямаше....
Как да е нямало?!! Шипка беше затворена сума ти време, Хаинбоаз го отвориха аварийно и го затвориха много бързо! България известно време беше разделена на северна и южна - можеше да се мине само на Петрохан и до морето!!
veselin velikov писал(а): доколкото зная по проходите е нямало никакви проблеми...миналата сряда магистралата от Правец до София беше затворена за 12...14 часа...поради многото закъсали тирове....а в четвъртък имаше големи задръствания между Омуртаг и Антоново...това е на пътя София-Варна , аз самият престоях няколко часа и в двете посоки....след Велико Търново и Търговище сняг по пътя въобще нямаше....
Как да е нямало?!! Шипка беше затворена сума ти време, Хаинбоаз го отвориха аварийно и го затвориха много бързо! България известно време беше разделена на северна и южна - можеше да се мине само на Петрохан и до морето!!
Търговище-Омуртаг-Котел-Петолъчката си беше отворен......лично аз не съм минавал от там...но наши фирмени коли и при това товарни пътуваха непрекъснато.....без ремаркета естествено....
у нас тоже так, но когда снег вали, очень мне нравиться. я хочу на улицу прогулятся под снегом
eto soobs4enie ot 14 dekabrya s grad nova zagora
tam bil sneg 13 4isla