Модератор: Юрий
Diztop писал(а):Здравствуйте. Подскажите, кто знает: может ли иностранец купить автомобиль в Болгарии и чем это чревато? Моя знакомая купила авто в Варне, но в дорожной полиции регистрировать отказываются, говорят, что нужно оформлять на фирму и ездить по доверенности. Адвокаты говорят, что действия полиции незаконны
Alf2009 писал(а):Если у вас есть в на территории Болгарии ВМЖ, или ПМЖ или на фирму вы имеете права зарегистрировать автомобиль в Кат
Прохожий5 писал(а):Съпругата ми, притежаваща ВНЖ, купи автомобил в БГ. В КАТ Враца отказаха да го регистрират. Началника на КАТ след неколкократно звънене до Миграция и не знам още къде ме принуди да подпиша договор за покупко продажба между нея и мен /без нотариална заверка/ и чак тогава регистрира колата на мое име. Покупко-продажба между съпрузи /СИО/ е невъзможна от юридическа гледна точка. Аргументът му беше, че в паспорта й няма настоящ адрес, което е едно от изискванията на Закона. А закона го беше поставил на земята и няколко пъти ми разпореждаше да прочета текстове от него /харесваше му явно позата при четене/.
(2) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Тази наредба се прилага и спрямо гражданите на
Европейския съюз (ЕС) и членовете на техните семейства, гражданите на държави -
страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, гражданите
на Конфедерация Швейцария и членовете на техните семейства, които не са граждани
на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Конфедерация
Швейцария, притежаващи българско удостоверение за продължително пребиваване или
удостоверение за постоянно пребиваване.
Прохожий5 писал(а):Alf2009 писал(а):Если у вас есть в на территории Болгарии ВМЖ, или ПМЖ или на фирму вы имеете права зарегистрировать автомобиль в Кат
Съпругата ми, притежаваща ВНЖ, купи автомобил в БГ. В КАТ Враца отказаха да го регистрират. Началника на КАТ след неколкократно звънене до Миграция и не знам още къде ме принуди да подпиша договор за покупко продажба между нея и мен /без нотариална заверка/ и чак тогава регистрира колата на мое име. Покупко-продажба между съпрузи /СИО/ е невъзможна от юридическа гледна точка. Аргументът му беше, че в паспорта й няма настоящ адрес, което е едно от изискванията на Закона. А закона го беше поставил на земята и няколко пъти ми разпореждаше да прочета текстове от него /харесваше му явно позата при четене/.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 232