Эта темя я уже затрунул в форуме но видно что нет люди, готовы защищать свои права и бороться за социальную справезливость! Имейте ввиду что никое государство ничего не измениться к лучшему пока нет протести, забостовки, минитги ии вообще пока гражданы пока не сражаться за свои права а готовы добровольно чтоб на их давили и манипулираволи как государство захочеть - тогда он всегда будет заигроваться и глумиться над вами как захочеть! В переносном смысле - пока нет революция и нет пролятая кровь ничего лучше не станет. Понимайте это в переносном а не в прямом смысле!
Речь идет о том чтоб эсли захотим с женой переэхать жить в Болгарию - то надо платить ежегодно 500 лв. в продолжение 5 лет за то что моя семья имело право быть вместе со мной! Это безобразие не знаю уже сколько лет продолжает но имейте ввиду что пока неть борьба и сражения, никакие изменения не будет и государство продолжает заиграваться с нами как захочет!
Сегодня был в Миграционной отдел в Варне - и там там служитьлница объяснила мне: эти 500 лева виноваты инностранцы, а не государство! Пока они не привыкать отстоивать свои права здесь, всегда будет такие тарифы как государство угодно! Или с другими словами: Чем более послушные балды, тем лучше для государство!
Посоветовала меня отправить протест в Комисия защита от дискриминацией. Заходил там. Женщина оказалас очень любезная.Написали вместе жалобу и оправили в Центральной офисе КЗД в Софии. На следующий день получили ответ по электронке:
До
Г-н Головински
Уважаеми господин Головински,
В Комисията за защита от дискриминация (КЗД) се получи Вашето писмо изпратено по елекронната поща.
Информираме Ви, че производство пред Комисия за защита от дискриминация се образува по: жалба на засегнатите лица, инициатива на комисията, сигнали на физически и юридически лица, държавни и общински органи.
Жалбата или сигнала до комисията се подават писмено и трябва да съдържат описаните в чл.51, ал.2 от Закона за защита от дискриминация реквизити:
1. името или наименованието на подателя;
2. адрес или седалище и адрес на управление на подателя;
3. изложение на обстоятелствата, на които се основава жалбата или сигнала;
4. изложение на исканията към Комисията (с оглед правомощията й по чл.47 и чл.65 от
Закона за защита от дискриминация);
5. дата и подпис на подателя на жалбата или сигнала.
Анонимни жалби и сигнали не се разглеждат от Комисията.
Вариантите да получим жалба или сигнал са:
1. на място в сградата на КЗД
2. по пощата
3. по факс
Адрес: Комисия за защита от дискриминация, гр.София, п.к.1125, бул."Драган Цанков" № 35
Телефон: 02/ 807 30 30; факс: 807 30 55
6. към жалбата следва да представите доказателства в подкрeпа на твърденията си, от които могат да се направят изводи за наличие на дискриминационна практика, ако към момента разполагате с такава;
7. да посочите факти, обстоятелства и доказателства на които се основава жалбата, от които може да се направи основателен извод, че сте бил/а поставен/а в по - неблагоприятно положение на основата на признаците на чл.4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация и спрямо кого, кога, къде, от кого и с какви действия е осъществена дискриминация и по кой признак) ;
8. да попълните декларация декларация по чл.6, ал.2, т.2 от Правилата за производство пред КЗД във връзка с чл.52, ал.2 от ЗЗД, че няма заведено дело в съда със същия предмет.
Съгласно разпоредбата на чл. 9 от ЗЗДискр. страната, която твърди, че е жертва на дискриминация, следва да докаже факти, от които може да се направи извод, че е налице дискриминация, ответната страна трябва да докаже, че правото на равно третиране не е нарушено.
ВЪВ ВАШИЯ КОНКРЕТНО СЛУЧАЙ Е НЕОБХОДИМО И ДРУГИ ПОТЪРПЕВШИ ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ/ГРАЖДАНКИ ДА ПОДКРЕПЯТ ВАШЕТО ПИСМО И СЪЩО КАТО ВАС ДА ОТПРАВЯТ СВОЯ ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ДО НАС, КОЯТО НИЕ ВПОСЛЕДСТВИЕ ЩЕ ОТПРАВИМ ДО ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, В ЧИИТО ПРАВОМОЩИЯ Е ДА ОТМЕНИ НАСТОЯЩАТА ЗАСЯГАЩА ВАС ТАРИФА ОТ 500 ЛВ. ЕЖЕГОДНО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 5 ГОДИНИ. НИЕ В СЛУЧАЯ СЕ ЯВЯВАМЕ КАТО ВАШ АДВОКАТ ПРЕЗ ВАС. ЗАТОВА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТАКИВА КАТО ВАС ВИ ПОДКРЕПЯТ И НАПИШАТ ПРОТЕСТНА НОТА ДО НАС – ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ ИМА НАСТОЯЩАТА ЖАЛБА И ТОЛКОВА ПО-ВЕРОЯТНО Е ДА УСПЕЕМ ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВА И ДИСКРИМИНАЦИОННА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ТАРИФНА ПОЛИТИКА. ТАКА ЧЕ ПОСТАРАЙТЕ СЕ ДА УБЕДИТЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПОСТРАДА-ВШИ ОТ НАСТОЯЩАТА ТАРИФА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ. ТОГАВА ШАНСОВЕТЕ ВИ ЗА УСПЕХ ЗА ОТПАДНЕ ТАЗИ ТАРИФА НЕ СЕ ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ.
С уважение: юрисконсулт:
Наталия Бозева
Так же сами думайте! Давайте обединяем наши совместные усилие!
Давайте каждая из вами написать свое протестное письмо, отправить в КЗД и наконец-то победим эту несправедливую тарифную политику! Пусть покажем этим государством чтоб НЕ ПОДВОЛИЛИ ОНО ИЗДЕВАТЕЛЬСТВОВАТЬ НАД НАМИ! ЭТО ПОЛНАЯ ДИСКРИМИНАЦИЯ К ИННОСТКРАНЦАМ И ГЕНОДИД К СЕМЬЮ! НЕСКОЛЬКО ЛЕТ НАЗАД ЗАПРЕТИЛИ РАЗНыЕ ЦЕНы ДЛЯ БОЛГАРы ИННОСТРАНЦы! А ЭТО ЧТО ЯВЛЯЕТЬСЯ? кАК Вы ДУМАЕТЕ? дЛЯ БОЛГАРы - ЛИЧНАЯ КАРТА 10 ЛВ. ЗА 10 ЛЕТ. а ДЛЯ ИННОСТРАНЦы - 500 ЛВ. ЗА ГОД! РАЗВЕ ЭТО НЕ ДИСКРИМИНАЦИЯ! ПОДКРЕПЛЯЙТЕ МЕНЯ ПОЖАЛУЙСТА! ТОЛЬКО ВМЕСТЕ МОЖНО ОТМЕНИТЬ ЭТА
НЕСПРАВЕДЛИВОСЬ, ИЗДЕВАТЕЛЬСТВО И ГЕНОЦИД И ПЕРЕСТУПЛЕНИЕ К СЕМЬЮ!
НАДЕЮСЬ УВАЖАЮЩИЕ СЕБЕ БУДЕТ ПРИСОЕДИНИТЬСЯ КО МНЕ!
ИНАЧЕ СЛЕДУЮЩИЙ ГОД ЭТА ТАРИФА БУДЕТ 1000 ЛВ. В ГОД, ПОТОМ 2000 ЛВ. И ТД. ПОКА Мы ЧЕРЕЗ СРАЖЕНИЕ И БОРЬБА НЕ ОТСТАИВАЕМ СВОИ ПРАВА!