Модератор: Юрий
Irinaonix писал(а):...аз съм съпруга на гражданин на республика на БГ и аз се явявам член на семейство на гражданин на ЕС.![]()
![]()
![]()
Обаче не съм съпруга на български гражданин, а член на семейство на гражданин на ЕС, но в личната ми карта също е написано ЕС, така че не разбрах за какво става въпрос, дали ЕС пречи на някого
kopche писал(а):Маша!
Читаем еще раз и думаем!!! над каждым словом!!!
Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 53 от 1999 г., в сила от 01.08.1999 г.) На чужденците с разрешено пребиваване в Република България се издават следните видове български документи за самоличност:
1. карта на продължително пребиваващ в Република България чужденец-издава се от органите на Министерството на вътрешните работи, със срок на валидност до една година;
2. карта на постоянно пребиваващ в Република България чужденец - издава се от органите на Министерството на вътрешните работи за срок, в зависимост от валидността на националния паспорт, с който лицето е влязло в Република България;
2а. (нова - ДВ, бр. 29 от 2007 г.) карта на продължително пребиваващ член на семейството на гражданин на Европейския съюз - издава се от органите на Министерството на вътрешните работи, със срок на валидност до пет години;
2б. (нова - ДВ, бр. 29 от 2007 г.) карта на постоянно пребиваващ член на семейството на гражданин на Европейския съюз - издава се от органите на Министерството на вътрешните работи, със срок на валидност до десет години;
Вывод:
Есть 2 (в данном случае) видамужей, живущих в БГ.
Первый - болгарин.
Второй - не болгарин, но ЧЛЕН ЕС. (грек, француз и т.д.)
Так вот чтобы различать их и их жен - на карте пишется различная информация.
Именно отметка ЕС перед номером карты - это и есть Ваша принадлежность к "Великому сообществу"![]()
Написать на Вашей карте - "член семейства ЕС" (т.е. болгарина, живущего в Болгарии) - это все-равно, что "масло масленное".
УФ! Это мое понимание.
kopche писал(а):л. 57. (1) Българският документ за самоличност на чужденец е валиден на територията на Република България едновременно с националния му документ за задгранично пътуване.
Согласно этому пункту: личная карта - документ, действующий на ТЕРРИТОРИИ БГ. И написать на ней то, что Вы указываете - все-равно, что "член семейства гражданина БГ, и как следствие ЕС".
kopche писал(а):Последний довод. Если и это не поможет?ну тогда ...не знаю, ваще.
![]()
![]()
"Гражданин на Европейския съюз може да пребивава в Република България продължително или постоянно, за което му се издава удостоверение от Национална служба "Полиция"...
Удостоверението за продължително пребиваване се издава И НА ЧЛЕН на семейството на гражданин на Европе
Маша-Стаум писал(а):Я вполне подхожу под то, что я виделила и название карти и должно бить таким!!!!!!!!!! Ведь так?????????
а мне дали карту с названием:карта на продължително пребиваващ в Република България чужденец
И ето меня и взбесило+никто так и не поймет меня. Есть закон - есть названия карти!!!!!!!!!!!
Маша-Стаум писал(а):
2а. (нова - ДВ, бр. 29 от 2007 г.) карта на продължително пребиваващ член на семейството на гражданин на Европейския съюз - издава се от органите на Министерството на вътрешните работи, със срок на валидност до пет години;
Я вполне подхожу под то, что я виделила и название карти и должно бить таким!!!!!!!!!! Ведь так?????????
а мне дали карту с названием:карта на продължително пребиваващ в Република България чужденец
И ето меня и взбесило+никто так и не поймет меня. Есть закон - есть названия карти!!!!!!!!!!!
Маша-Стаум писал(а):К тому, что я вижу в законе одно, а карта и меня с другим названием!!!!!!!!!
ясно, что за 5 лет я точно рожу бебе
Вернуться в Гражданство, вид на жительство, брак...
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3