Привет! У меня есть несколько вопросов по документам для получения болгарского гражданства по произхождению.
1. "Препис от акта за раждане"??? - Ето перевод или что ето такое и где его можно сделать?
2. "Свидетелство за съдимост от Република България и от страната, чийто гражданин е молителят"??? - Как мне или точне где мне въдадут руское свидетельство о судимости и сможет ли моя мать его сделать или мне надо лично?
3. О медицинском документе - кто нибудь уже делал этот документ. Про СПИН тест и Wasserman ясно, но остальные болезни которые перечислены в законе, как и кому мне надо обратится? Мои доктор вряд ли знает их и какая процедура.
4. "Официален документ, издаден от български или чуждестранен компетентен орган въз основа на акт за раждане"??? - Мне надо огригинал папиного (он болгарин) "акта за раждане" им предоставить?
5. "Молбите се подават лично, по пощата или чрез изрично упълномощено по нотариален ред лице в отдел „Канцелария” на Министерство на правосъдието, ул. „Славянска” №1 от 10.00 до 12.00ч. и от 14.00 до 16.00 ч., или в българските дипломатически или консулски представителства.
Молбите, подадени по пощата, чрез упълномощено по нотариален ред лице или в българските дипломатически и консулски представителства, трябва да бъдат с нотариално заверени подписи." - Если я соберу все документы которые мне надо лично сделать, можно ли мне оставить их моим родителям что бы они подали все документы в Министерство Правосудия.