Nik_1 писал(а):А мы и не сомневались
Давно дружите?
Nik_1,

Пока вот так...
Модератор: Юрий
Nik_1 писал(а):А мы и не сомневались
Давно дружите?
Mirochka писал(а):Дружим более года, правда видимся редко, когда придется. То я приеду в БГ, если командировка намечается в Европе. Вот недавно и он посетил меня. Трудно, конечно, на таком расстоянии, особенно, когда хочется вылить эмоции и вообще быть рядом.
Пока вот так...
alpam писал(а): Я-то конечно понимаю что они как лучше хотят ... Сколько времени здесь нужно прожить чтобы язык выучить, поделитесь опытом!
Nik_1 писал(а): а говорить у каждого индивидуально получается, кому как Бог послал.
anqimitko писал(а):Привет всем, я новичок замужем за болгарина в болгарии живу скоро .мне очень нравятся форумыпросто клас
Sue писал(а):Здравствуйте! Я случайно ваш форум нашла несколько дней назад, вправду искала что-то типо: "О России по болгарски", но очень рада что тут попала, у вас интересно, забавно и полезная информация есть.
Меня зовут Деница,мне 24 года. Я болгарка из Варны .То, что связывает меня с Россией это мой прекрасный молодой человек (а через два месяца и муж).Пока я учу русский, он - болгарский, готовимся к совместной жизни и скоро поеду к ним в Петербург, там и будем жить (очень боюсь климата..)
Skorpion_BG писал(а):Здрасти! Добре дошла![]()
А русский у тебя на уровне если друг не помогал!
Sue писал(а):Skorpion_BG писал(а):Здрасти! Добре дошла![]()
А русский у тебя на уровне если друг не помогал!
Добре заварилаБлагодаря,но за съжаление не е перфектен,а уча руски от 7-годишна.
Например жаргона им изобщо не го схващам
,ама всичко с времето си.
Skorpion_BG писал(а):Заварил!![]()
Sue писал(а):Skorpion_BG писал(а):Заварил!![]()
Добре заварила!![]()
Изразът "Добре заварил" показва отношението на госта (в случая моето) към неговите домакини. Заварил или заварила, зависи от пола на госта. Аз съм заварила добро посрещане.
Sue писал(а):Skorpion_BG писал(а):Заварил!![]()
Добре заварила!![]()
Изразът "Добре заварил" показва отношението на госта (в случая моето) към неговите домакини. Заварил или заварила, зависи от пола на госта. Аз съм заварила добро посрещане.
Skorpion_BG писал(а):Sue писал(а):Skorpion_BG писал(а):Заварил!![]()
Добре заварила!![]()
Ааа, понял!![]()
![]()
Ама като мразим да мислим е така!![]()
Sue писал(а):Здравствуйте! Я случайно ваш форум нашла несколько дней назад, вправду искала что-то типо: "О России по болгарски", но очень рада что тут попала, у вас интересно, забавно и полезная информация есть.
Меня зовут Деница,мне 24 года. Я болгарка из Варны .То, что связывает меня с Россией это мой прекрасный молодой человек (а через два месяца и муж).Пока я учу русский, он - болгарский, готовимся к совместной жизни и скоро поеду к ним в Петербург, там и будем жить (очень боюсь климата..)
Nik_1 писал(а):Здравейте Деница, аз съм Николай. Много се радвам на вашето появяване, тъй като Вие сте единственната българка на този форум, ще ни бъдете за кадем. Що се отнася до климата в Питер, въобще не се притеснявайте. Зимата не е толкова студено, лятото не е горещо, юли дори може да се ходи на плаж в Стрелна. Есента е малко влажна с постоянен ситен дъждец и мъгли, абе типично лондонско време
, няма страшно, никой не е умрял. Десет години съм живял там, бях заврян зет при тъщата.
Поздрави.
Sue писал(а): А и вероятно ще се окаже дреболия неблагоприятният климат. Важното е,че ще съм с любимия, при това в най-прекрасния град в света
Sue писал(а):Благодаря!Прекрасна песен.
Nik_1 писал(а):
P.S. Впечатлен съм от това, че сте успели да покорите сърцето на своя любим човек в нелеката конкуренция с руските момичета, (а те не се дават лесно, особенно пък питерските). В 99% процента от смесените бракове съпругът е българин и е предпочел рускиня пред възможността да се ожени за българка. Вашия случай е този рядък щастлив 1%
. Желая ви всичко най-хубаво.
Много се радвам за нашето момче, успяло е да се наложи над конкуренцията. Абе наше лошо нямаSue писал(а):Благодаря, но в моя случай беше обратното. Той успя да се пребори в конкуренцията с българските мъже, която също не е лека.
Пульхерия писал(а):Странно![]()
Не могу отделаться от ощущения, что Sue говорит не так, как болгары, а так, как говорят русские - учителя болгарского языка.
Sue, извините, если это Вас обидела .
stifen писал(а):хорош, хорош, только немножко странноватый - натянутый какой то
Пульхерия писал(а):Наверное, построение фраз вызывает такое ощущение. Оно только у меня?
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1