Какво мислите за театралните постановки по руски автори?

музыка, театры, концерты, премьеры и т.д.

Модератор: Юрий

Какво мислите за театралните постановки по руски автори?

Сообщение prase » 18/03/2009, 23:51

Миналото лято имах възможността да посетя няколко театрални постановки, две от които бяха Чайка и Три сестри по Чехов. Интересно ми е да разбера вашето мнение за представянето им на българска сцена.
prase

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Nik_1 » 19/03/2009, 19:53

prase писал(а):Миналото лято имах възможността да посетя няколко театрални постановки, две от които бяха Чайка и Три сестри по Чехов. Интересно ми е да разбера вашето мнение за представянето им на българска сцена.

Не обижайся Прасчо, но когда человек уже смотрел эти спектакли в России на языке оригинала, на болгарском, даже с первоклассными артистами, выглядят как-то пресно и бесцветно.

P.S. В каком театре смотрел?
Изображение
Nik_1

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение prase » 19/03/2009, 20:22

Много се радвам, че си отговорил. Не , в никакъв случай немога да се обидя на това мнение, напротив - доволен съм. Когато човек гледа подобен спектакъл / поне аз де / се опитвам да си пресъздам обстановката. Да си представя мястото където се извършва действието.
Е как да си представя провинцитята в Русия когато никога не съм бил там!? Вярно - действието, представянето на актьорите допринасят за интереса към спектакъла но някак си все нещо липсва. Виж попитах защото си спомням постановката - "Сътресение" на Мариус /моно спектакъл/ в който действието се пренася в назад в миналото на България и всичко някак е много познато.

Гледах ги на Варненско лято 2008
Последний раз редактировалось prase 19/03/2009, 21:23, всего редактировалось 1 раз.
prase

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Nik_1 » 19/03/2009, 21:22

prase писал(а):Гледах ги на Варненско лято 2008

Това, че проявяваш интерес е просто чудесно.
Изображение
Nik_1

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Вернуться в Культурная жизнь Болгарии