Не намерих такава тема във форума, затова си позволих нахалството да я създам.
Напоследък много ми харесва русската музика в лицето на Дима Билан и Максим. До преди месец не бях чувала за тях.
Интересно защо в България не слушат русска музика.Много е хубава.
Пишете нещо по въпроса.Искам да знам повече.
ой! не в обиду будет замечено -- ну как же можно "русскую музыку" олицетворять Биланом?!! Русская музыка -- это Чайковский, Рахманинов, Прокофьев, ...Из современных -- Таравердиев, Рыбников, ...можно продолжать неимоверно долго...
А Билан ... --- так это ж попса!
Так о чем же будем речь вести?
просто в понятие "музыка" каждый вкладывает свой смысл. В России, кроме классиков, существуют музыканты разных направлений. Их не обязательно знать, но не знать об их существовании - сложно.
l'amica, ти какво имаш предвид, когато говориш за руската музика? Дали Биланове, Максимове и другите по рода на тях? За Билан мога да кажа че в реалния живот изглежда по-лошо от това, което виждаме на екрана. За Максим... На мен не ми хареса. Тя е втората (от колкото ги помня тия поп-изпълнители), която взела мъжко име. Първата беше Слава (при нас това е име за мъже). Ми чувал целия албум на Максим и мога да кажа, че не ми хареса, щото няма нито една нормална позитивна песен. Всичко е за страдания и сълзи и по принцип досто безмислено изобщо. Ако искаш да ти кажа нещо за качество на изпълняване - нека някой друг да ги оцени, щото аз такава музика само когато пиян мога да слуша долу-горе спокойно.
YaSoC писал(а):просто в понятие "музыка" каждый вкладывает свой смысл. В России, кроме классиков, существуют музыканты разных направлений. Их не обязательно знать, но не знать об их существовании - сложно.
l'amica, ти какво имаш предвид, когато говориш за руската музика? Дали Биланове, Максимове и другите по рода на тях? За Билан мога да кажа че в реалния живот изглежда по-лошо от това, което виждаме на екрана. За Максим... На мен не ми хареса. Тя е втората (от колкото ги помня тия поп-изпълнители), която взела мъжко име. Първата беше Слава (при нас това е име за мъже). Ми чувал целия албум на Максим и мога да кажа, че не ми хареса, щото няма нито една нормална позитивна песен. Всичко е за страдания и сълзи и по принцип досто безмислено изобщо. Ако искаш да ти кажа нещо за качество на изпълняване - нека някой друг да ги оцени, щото аз такава музика само когато пиян мога да слуша долу-горе спокойно.
Какво да ти кажа?
В България въобще не се слуша руска музика.Затова ми е съвсем не позната, но не ме е срам да кажа че тези двамата , за които споменах по-горе ми харесват.Аз на музиката гледам като на нещо , което ти гъделичка емоциите и да кажем те събужда сутрин.Не и възлагам по-висша мисия.
l'amica, а ты нам напиши, какую музыку ты в- принципе слушаешь, а мы тебе посоветуем какие- нибудь русские группы в этом направлении. просто хороших русских групп очень много.
Соглашусь с YaSoC о том, что "в понятие "музыка" каждый вкладывает свой смысл".
Я, например, и попсой русской не брезгую, если под настроение. Не скрою, песня Билана из "Евровидения" мне нравится, правда, на английском. Русский вариант не нравится. Люблю также под настроение послушать Глызина, Талькова, Газманова, Пугачеву, Валерию и некоторые песни Ротару. Есть еще понятие, для меня, "русский рок" - "Аквариум", "Наутилус", "ДДТ", можно еще сюда Земфиру приписать. Ну вот, пока что это вспомнила...
нар писал(а):l'amica, а ты нам напиши, какую музыку ты в- принципе слушаешь, а мы тебе посоветуем какие- нибудь русские группы в этом направлении. просто хороших русских групп очень много.
Слушам каквото ми падне.Така, че съветвайте.Само не ща да чувам за онзи Не му помня първото име Русо, че е много ориенталски.Абе направо е лигав,да ме извинят почитателите му.И за да ви разочаровам до край, ще си призная , че особено ми харесваше русския вариант на "Тemptation", т.е. сещате се " зачем ты мне строиш глазки" и так далее...
Изобщо, за мен музиката е само звук и както беше казал някой, който търси дълбоки мъдрости и интелектуални предизвикателства- да чете Кант.Шегувам се, де.Защото в България едва ли друг, освен неговият преводач Цеко Торбов го е чел.На мен не ми понесе, така, че предпочитам си Билан
Последний раз редактировалось l'amica 08/12/2006, 01:10, всего редактировалось 1 раз.
болгары, кстати, любят "кино". кучу фанатов этой группы знаю. а также "любэ". они летом приезжали, много народу на них ходило. подруге моей очень понравились "ночные снайперы". еще многим нравятся русские блатные песни. ну и высоцкий, конечно же! его знают все, кажется.
YaSoC писал(а):За Билан мога да кажа че в реалния живот изглежда по-лошо от това, което виждаме на екрана.
За да съм честна, когато го видях за първи път си помислих, че много прилича на типичните българи.Но външността му не ме вулнува.Възприемам го само аудиално
Olushka писал(а):ой! не в обиду будет замечено -- ну как же можно "русскую музыку" олицетворять Биланом?!! Русская музыка -- это Чайковский, Рахманинов, Прокофьев, ...Из современных -- Таравердиев, Рыбников, ...можно продолжать неимоверно долго... А Билан ... --- так это ж попса! Так о чем же будем речь вести?
По въпроса за Чайковски.Той има съвсем западно звучене.
Руски са му само произхода и името.
Роман Димитров писал(а):обясни - това не ми е много ясно... Какво му е западното на Чайковски срещу "руското" на останалите?
Той е бил критикуван в собствената си родина за западното си звучене.
И понеже не съм музикален критик, а бъдещ писихолог, по-скоро "питай ме некое друго въпросче".
Роман Димитров писал(а):Да си говорим за Фройд, Мелани Клайн, Бион... тия ги поназнайвам. Ама - тук пък музика - я спретни една психологическа пътечка...
Какво да ти кажа?Психологията е инфантилна наука, както казва Кастанеда.Обаче ми трябва диплома, тъй че си вземам някак изпитите.И с това се изчерпват взаимоотношенията ми с нея.Беше ми интерeсна, преди години.Сега ме вълнува как работи съзнанието, но за отговори не се обръщам към психологията, а по скоро към форумите.Да говорят каквото щат за виртуалното общуване, но аз от реалния живот не съм научила толкова, колкото от виртуалния.Ето едва днес, например, именно на този форум разбрах, че не трябва да слушам Дима Билан.Много се засрамих и ще взема мерки.
l'amica писал(а):Ето едва днес, например, именно на този форум разбрах, че не трябва да слушам Дима Билан.Много се засрамих и ще взема мерки.
Я думаю, что у тебя полно времени впереди, чтобы стать занудной и скучной... лет этак через... будешь сидеть и умно поучать кого можно олицетворьть с русской музыкой, а кого нет, а пока слушай то, что тебе нравится, будь то Билан или Максим.
l'amica писал(а):В България въобще не се слуша руска музика.Затова ми е съвсем не позната, но не ме е срам да кажа че тези двамата , за които споменах по-горе ми харесват.Аз на музиката гледам като на нещо , което ти гъделичка емоциите и да кажем те събужда сутрин.Не и възлагам по-висша мисия.
Досто грешно впечатление.
Хмм... Аз съм рапър. Общувам със българските рапъри много и много от тях познават такива неизвестните от Русия, че аз понякога "свалям шапка" пред вашите хора.
А ако влезеш във DC HUB на Data.bg - тога ще видиш тоннове на руска музика във шарове на ползъватели.
Едно момиче един път ме потърсила там на криворуски, щото исках да сваля целия албум на Tracktor Bowlin' от мен. Ми общуваме и днес понякога.
Всичко зависи на човека: той може да интересува и да слуша руска музика или не се интересува. Това е нормално. Едва ли в Русия има много БГ Хитп-Хоп маниаци като мен =) а при нас по ХХ радио "некст" няма нито един българския трак дори и на Шамара. При мен има гигабайтове на известните и неизвестните Рапъри от БГ.
Още едно: в семейството на моя приятел от Казанлък много обичат да гледат розлични музикални програми, които водят нашите телевизии. Осново дядо и бабо, ама все пак, факта е факт.
Писна ми въпроси на варненските таксисти: Има ли в Русия Соул-музика? Можеш ли да ми помогнеш да намера в интернет някакви Руски романси? итн...
А в Русия много хора искат да слушат такива като Устата... Аналогичните са "отпетые мошенники" и "Дискотека Авария" при нас. Ако на теб ти хареса Устата - слушай и тях.
От по-качественните (за мен) неща, мога да посъветвам Руския R&B проект "Лиана" от Санкт-Петербург. Много са добри хората. Ако искаш - ще изпратя на теб.
Ох! Познаваш ли Dr.Probe от София? (песен "В моменти на прозрение" заедно c MD Beddah) Той ме питал един път да му дам всички албуми на Пятница (5nizza). Не ми хареса, ама много хора са слушат го.
Кво още...
Валерия... Тя е единствена, според мен, нолрмална попсова изпълнителка. Имам "Первый Internet Альбом" мога да ти го дам. По-стара музика, ама нещо общо (хотя далёкое) с Максим има.
От рапъри (знам че на теб ти хареса Ъпсурт колкото и Вивалди ) Лингалайз (според мен) е досто добър и в песните му има смисъл и техника. Освен песен "Будущие мамы", естествено. SixtyNine са досто добри също (ама са комунистите)
От електрона музика нищо не знам. Това не е за мен. Какъвто и да съм: пиян или трезвен или... - не мога да я слуша спокойно.
ААА! Има и фан-клуб на ТАТУ в България. Не може да не си чувала за тях. Сега не са много популарни вече, ама преди бяха.
--
Изобщо от давна не гледам MTV и не слушам радио, затова позабравил много. Писна ми от Комерсиалния идиотизъм. Тихо слушам си своя рап от каналите, щото живея по принципа изримуван от Софийските Хикс-Тим "Няма да се доберете до подземните неща. Истински ще се остана." итн...
l'amica писал(а):Интересно защо в България не слушат русска музика.Много е хубава. Пишете нещо по въпроса.Искам да знам повече.
Ну я тоже знаю, что в Болгарии очень популярна группа "Любэ". Причем, в августе, на концерт в Каварну даже Първанов приезжал. И говорят, что был полный аншлаг и Расторгуев был удивлен и очень тронут таким вниманием со стороны болгар.
Я знаю, что многим болгарам нравятся "Звери", "Братья Грим" и прочие популярные сейчас в России музыканты. Это уж совсем не попса.
Роман Димитров писал(а):аз се натъквам все на хубави неща при "Аквариум". Напоследък си пускам често за физзарядка една тяхна песен "Иван Бодхидхарма"....
l'amica писал(а):В България въобще не се слуша руска музика.Затова ми е съвсем не позната, но не ме е срам да кажа че тези двамата , за които споменах по-горе ми харесват.Аз на музиката гледам като на нещо , което ти гъделичка емоциите и да кажем те събужда сутрин.Не и възлагам по-висша мисия.
Досто грешно впечатление.
Дай Боже, защото аз съм изявен русофил, но степен на луда влюбеност и искам у нас да доминира руското влияние.
А сега се сетих, че ми харесва и "Возьми мое сердце", но не знам нищо за изпълнителите.Моля информирайте ме.В инет намерих само текста.
l'amica писал(а):А сега се сетих, че ми харесва и "Возьми мое сердце", но не знам нищо за изпълнителите.Моля информирайте ме.В инет намерих само текста.
как мне кажется, очень качественную поп-музыку пишет и поет Дмитрий Маликов. Еще оч уважаю Лайму Вайкуле -- в ней и стиль, и музыка -- удачное сочетание! А еще нравилась группа "Високосный год" со своими "Метро" "Тихий огонек" и "Луччшая песня о любви"--- только они куда-то исчезли..
Чаще всего и с удовольствием слушаю русский рок, особенно "Машину времени", "Чайф".. Улетаю с Земфирой...
А самый мой любимый жанр -- бардовская песня. Там и Никитины, и Визбор, и Митяев -- лучше не продолжать, их много! Боюсь забыть кого-то, чего самой себе не прощу!
svetast писал(а):Ну я тоже знаю, что в Болгарии очень популярна группа "Любэ". Причем, в августе, на концерт в Каварну даже Първанов приезжал. И говорят, что был полный аншлаг и Расторгуев был удивлен и очень тронут таким вниманием со стороны болгар. Я знаю, что многим болгарам нравятся "Звери", "Братья Грим" и прочие популярные сейчас в России музыканты. Это уж совсем не попса.
Ну президент правда не на концерт приехал, а точнее, для церемонии освещения что-то вроде мемориала. Я был там, но позабыл уже... А концерт был прекрасный. И правду говорят, что очень много народу собралось.
мой знакомый, который жил раньше в Каварне, а теперь живёт в Варне в этом году в сентябре рассказал мне про этот концерт. и он говорит, что там было большинство русских из Болгарии или русских отдыхающих.
Наташа, я же не сказал, что полностью забито русскими было всё.
Да, Любэ любят в Болгарии, на самом деле. не очень массово, но любят и Болгары в том числе.
Естественно, что и болгар на концерте было предостаточно =)
Olushka писал(а):ой! не в обиду будет замечено -- ну как же можно "русскую музыку" олицетворять Биланом?!! Русская музыка -- это Чайковский, Рахманинов, Прокофьев, ...Из современных -- Таравердиев, Рыбников, ...можно продолжать неимоверно долго... А Билан ... --- так это ж попса! Так о чем же будем речь вести?
А я вообще crazy - чуть что - про Филиппа Киркорова хочу.
Много ме вълнува въпросът кой пише текстовете на песните на Дима Билан, за да реша в него ли съм влюбена или в Димочка.)))))) /шуточка!))) /
Три от неговите песни са много близки до моята любовна философия /обсебващо - притежаваща и мистично-фаталистична )))/
Never let you go
Невъзможное возможно
Это была любовь
Привет всем!:)
Сегодня,прочитав отзиви на ету тему,заметила,что никто так и не помог толком девочке,которая ищет песни и фотки Билана!
Ето снимки на Билан:
http://www.dima-bilan.org/data/foto4.html Ето и адреса на сайт където можеш да намериш модерни руски песни:
http://www.muzoff.ru/search.php Aми,натисни връзките и се наслаждавай !:)
Последний раз редактировалось Кристина 10/06/2007, 16:37, всего редактировалось 1 раз.
Криссстина писал(а):Привет всем!:) Сегодня,прочитав отзиви на ету тему,заметила,что никто так и не помог толком девочке,которая ищет песни и фотки Билана! Ето ги снимки на Билан: http://www.dima-bilan.org/data/foto4.html Ето е адреса на сайт където можеш да намеришь модерни руски песни: http://www.muzoff.ru/search.php Aма,натесни връзките и наслаждавай се!:)
Мдаа, плохо меня поняли.
Интерсува ме само кой е авторът на текстовете на песните му.
Интересна философска визия за любовта има този човек.
"Flesh of my flesh, bone of my bone" - почти като цитат от Библията.
"Never, never let you go "-а това сякаш е взето от "Кармен"- моментът преди Хосе да я убие.
Мирише някак на фатализъм.Обаче ми харесва.
А самый мой любимый жанр -- бардовская песня. Там и Никитины, и Визбор, и Митяев
оо,,,Митяев.......наш..Уральский,,,......Приходилось общаться дажэ как-то ...--когда еще давно ездила на Ильменский фестиваль))
Даа,хороший певец: ),,,"..лето - это маленькая жизнь поразнь, тихо подрастает на щеках..порасль.."
Викуля писал(а): Бардовская песня - удивительный жанр......
угу что вижу, то пою
Родоначальники жанра - казахские акыны, которые многие столетия назад заложили песенный жанр - под собственный аккомпанимент и на тему "что вижу, то пою". Между ними проходили даже песенные турниры - задавалась тема, например кто лучше споет про Аблай-хана, и пошло - поехало. Некоторые песняки продолжались по несколько часов без перерыва
"Кто тебе сказал что мы расстанемся если мы с тобой друг другу нравимся..." е най-хубавата песен, която някога съм чувала.Успях само да разбера, че заглавието и вероятно е "Верные друзя" на група "Сценакардия".
Искам да си я "скачать" от някъде.Някой може ли да ми помогне?Предварително ви благодаря.