110 години от рождението на Дико Илиев

музыка, театры, концерты, премьеры и т.д.

Модератор: Юрий

110 години от рождението на Дико Илиев

Сообщение master7 » 15/02/2008, 22:10

"Той може да не е най-големият, но едва ли някой друг може да се мери с него по въздействие и популярност на творбите си. Те са толкова близки до сърцата ни, че неговото авторство често минава на заден план и ги възприемаме като чисто народно творчество, което в крайна сметка е най-голямото признание за Дико Илиев."

http://vestitel-bsl.com/index.php?optio ... 9&Itemid=2

Ако някой се интересува,нека ми пише лично.Имам повечето хора на Дико Илиев,ще му изпратя.
master7

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение bum_ba » 15/02/2008, 22:20

Ну хоро-то уже сплясали, а фотки есть, из "Враца - където гарга не каца"?
bum_ba

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение master7 » 15/02/2008, 22:54

bum_ba писал(а):Ну хоро-то уже сплясали, а фотки есть, из "Враца - където гарга не каца"?

Вместо "където",по-добре е "гдето гарга не каца"
Фотки,поне мои от Враца засега няма.
master7

Сообщение sashooo » 15/02/2008, 23:14

master7 писал(а):
bum_ba писал(а):Ну хоро-то уже сплясали, а фотки есть, из "Враца - където гарга не каца"?

Вместо "където",по-добре е "гдето гарга не каца"
Фотки,поне мои от Враца засега няма.

А още по-добре: "Враца - дето гарга не каца" :wink:
"Кто вызовет доктора, наконец, Владимиру Таврическому-Панамскому, его однокурсникам, подельникам и виолончелистам?"
Андрей Пионтковский
sashooo

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение bum_ba » 16/02/2008, 01:19

Да, райончик еще тот, суровый.... но у меня там есть друзья, и я люблю Врацу и врачанский район, хорошие воспоминания, хорошие, для меня, люди... И невероятно красивые места...
bum_ba

Сообщение master7 » 29/05/2008, 22:09

На 31 май от 11 часа 55 мин всички български радиостанции ще излъчат "Дунавско хоро"

http://www.youtube.com/watch?v=bVu9DoE7gkE

Биография на един скромен,но необикновен човек.

14-годишен, тръгва по пътищата на започналата балканска война, а след нея - на първата световна война.

В рамките на повече от половинвековната си музикално- изпълнителска и творческа дейност Дико Илиев създава над 40 хора - прави, дайчови, еленини и други, 15 марша, 5 народни китки, десетки валсове, танга, румби, детски песни и редица други произведения

http://festival-dikoiliev.com/index.php ... 83&lang=bg

Понякога си мисля,че само българин може истински да почувства тези ритми.
master7

Сообщение тишина » 29/05/2008, 22:38

Понякога си мисля,че само българин може истински да почувства тези ритми.

Сигурно е така.

Я не могу привыкнуть к болгарской музыке. Нравится "бяла роза ще накичам, но пази се ти пази се", а остальные хорА какие-то длинные.
здоровья всем, радости, благополучия
тишина

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Иван 25 » 29/05/2008, 22:55

Да, обаче една много културна госпожа/госпожица написа:

"По принцип аз "селски изпълнения" не обичам. Никога няма да се хвана на хоро,............ Това е запазената марка на простолюдието. Пък и музика от типа "чалга" или народна музика - не слушам! За селяндурите това е забавно, но за мен е пълна излагация!"

Според мен подобно нещо може да каже единствено човек, който или е абсолютен въздържател по отношение на алкохола или е алкохолик. Всъщност има и трета възможност, но предпочитам да не я споменавам.

:lol: :cry: :lol:
Иван 25

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение НеОняДето... » 29/05/2008, 23:51

тишина писал(а):Я не могу привыкнуть к болгарской музыке. Нравится "бяла роза ще накичам, но пази се ти пази се", а остальные хорА какие-то длинные.

Ами хорАта не са за слушане, ами за танцуване. :D

Ето как се играе Дунавското. Изпълнението е на професионалисти и е показнО - с цел да се видят стъпките и да се научи. Лесно е - то е в 2/4 такт, играе се в 6 стъпки.

http://www.vbox7.com/play:bf4f5896
НеОняДето...

Сообщение master7 » 30/05/2008, 12:27

Иван 25 писал(а):Да, обаче една много културна госпожа/госпожица написа:

"По принцип аз "селски изпълнения" не обичам. Никога няма да се хвана на хоро,............ Това е запазената марка на простолюдието. Пък и музика от типа "чалга" или народна музика - не слушам! За селяндурите това е забавно, но за мен е пълна излагация!"

Според мен подобно нещо може да каже единствено човек, който или е абсолютен въздържател по отношение на алкохола или е алкохолик. Всъщност има и трета възможност, но предпочитам да не я споменавам.

:lol: :cry: :lol:

Според мен цитираното мнение е по-скоро инфантилно,отколкото същностно.Ако човек съзнава каква част от света около себе си губи и сам се затваря в тясна рамка,едва ли би го написал.
master7

Сообщение Федорец Валерий » 30/05/2008, 14:39

master7 писал(а): Според мен цитираното мнение е по-скоро инфантилно,отколкото същностно.Ако човек съзнава каква част от света около себе си губи и сам се затваря в тясна рамка,едва ли би го написал.

Мудро сказано:!:
Майсторе, респект.
Федорец Валерий

Сообщение тишина » 30/05/2008, 16:16

НеОняДето... писал(а):
тишина писал(а):Я не могу привыкнуть к болгарской музыке. Нравится "бяла роза ще накичам, но пази се ти пази се", а остальные хорА какие-то длинные.

Ами хорАта не са за слушане, ами за танцуване. :D

Ето как се играе Дунавското. Изпълнението е на професионалисти и е показнО - с цел да се видят стъпките и да се научи. Лесно е - то е в 2/4 такт, играе се в 6 стъпки.

http://www.vbox7.com/play:bf4f5896

Могу танцевать различные хора, даже греческое, но Дунавское ... :o
здоровья всем, радости, благополучия
тишина

Вернуться в Культурная жизнь Болгарии