"Той може да не е най-големият, но едва ли някой друг може да се мери с него по въздействие и популярност на творбите си. Те са толкова близки до сърцата ни, че неговото авторство често минава на заден план и ги възприемаме като чисто народно творчество, което в крайна сметка е най-голямото признание за Дико Илиев."
Да, райончик еще тот, суровый.... но у меня там есть друзья, и я люблю Врацу и врачанский район, хорошие воспоминания, хорошие, для меня, люди... И невероятно красивые места...
14-годишен, тръгва по пътищата на започналата балканска война, а след нея - на първата световна война.
В рамките на повече от половинвековната си музикално- изпълнителска и творческа дейност Дико Илиев създава над 40 хора - прави, дайчови, еленини и други, 15 марша, 5 народни китки, десетки валсове, танга, румби, детски песни и редица други произведения
Да, обаче една много културна госпожа/госпожица написа:
"По принцип аз "селски изпълнения" не обичам. Никога няма да се хвана на хоро,............ Това е запазената марка на простолюдието. Пък и музика от типа "чалга" или народна музика - не слушам! За селяндурите това е забавно, но за мен е пълна излагация!"
Според мен подобно нещо може да каже единствено човек, който или е абсолютен въздържател по отношение на алкохола или е алкохолик. Всъщност има и трета възможност, но предпочитам да не я споменавам.
тишина писал(а):Я не могу привыкнуть к болгарской музыке. Нравится "бяла роза ще накичам, но пази се ти пази се", а остальные хорА какие-то длинные.
Ами хорАта не са за слушане, ами за танцуване.
Ето как се играе Дунавското. Изпълнението е на професионалисти и е показнО - с цел да се видят стъпките и да се научи. Лесно е - то е в 2/4 такт, играе се в 6 стъпки.
Иван 25 писал(а):Да, обаче една много културна госпожа/госпожица написа:
"По принцип аз "селски изпълнения" не обичам. Никога няма да се хвана на хоро,............ Това е запазената марка на простолюдието. Пък и музика от типа "чалга" или народна музика - не слушам! За селяндурите това е забавно, но за мен е пълна излагация!"
Според мен подобно нещо може да каже единствено човек, който или е абсолютен въздържател по отношение на алкохола или е алкохолик. Всъщност има и трета възможност, но предпочитам да не я споменавам.
Според мен цитираното мнение е по-скоро инфантилно,отколкото същностно.Ако човек съзнава каква част от света около себе си губи и сам се затваря в тясна рамка,едва ли би го написал.
master7 писал(а): Според мен цитираното мнение е по-скоро инфантилно,отколкото същностно.Ако човек съзнава каква част от света около себе си губи и сам се затваря в тясна рамка,едва ли би го написал.
тишина писал(а):Я не могу привыкнуть к болгарской музыке. Нравится "бяла роза ще накичам, но пази се ти пази се", а остальные хорА какие-то длинные.
Ами хорАта не са за слушане, ами за танцуване.
Ето как се играе Дунавското. Изпълнението е на професионалисти и е показнО - с цел да се видят стъпките и да се научи. Лесно е - то е в 2/4 такт, играе се в 6 стъпки.