Правда , баранина...
BaYana, если даже я не в курсе, это не так страшно. Я ее не покупаю - ни аргентинскую, ни русскую , ни болгарскую. В принципе не удивлюсь , если здесь за аргентинскую говядину выдают ту говядину 20 летней давности, которую экспортировали в Болгарию. Здесь же все возможно.
Районна прокуратура Петрич предяви наказателно обвинение срещу ямболския бизнесмен Георги Георгиев.
.. чрез фирмата си “Булимпекс“ внесе през граничен пункт Кулата 76 тона говеждо месо, престояло в хладилни камери повече от 20 години, припомни БГНЕС. След 3 независими експертизи се доказа, че месото е канцерогенно и опасно за консумация. Говеждото месо бе изгорено в екарисажа в Шумен. Георги Георгиев се яви за предявяване на наказателното постановление в Петрич с благоевградския си адвокат Пенко Ненов. До един месец петричката прокуратура ще внесе делото в съда. На съд отиват и началникът на ветеринарната служба на ГКПП Кулата Димитър Шаламанов и подчинената му санитарна инспекторка Таня Жекова, които допуснали без нужната проверка вноса на 20-годишното месо.
News.dir.bg
[/quote]
Просто даю информацию о говядине. В Болгарии редко продают говядину. Продают аргентинскую говядину по цене , вдвое большей , чем "не аргентинскую".
Прелести в баранине я лично то же не вижу. Возможно , кто то и умеет ее готовить хорошо, особенно те, у кого баранина является традиционной национальной едой. Лучше молодого ягненка , по моему, ничего нет.