Пожалуйста дайте ИСПРОБОВАННыЙ рецепт торта со сметановым кремом. Имею ввиду нашу русскую 30 процентную сметану.
Рецепт торта "медовый" знаю и делаю давно, правда редко. Что -нибудь без меда.
Модератор: Юрий
Продукти:
7 желатина
3 кофички кисело мляко
2,5 ч.чаши захар
3 ванилии
3 с.лъжици лимонов сок
5-6 банана
1 компот от кайсии/праскови
1 готов блат
В 3 кафени чашки хладка вода се разтварят 5 желатина. Киселото мляко се разбърква със захарта, ванилията и лимоновият сок. Бананите се нарязват на кръгчета и се слагат в млякото. Добре набъбналият желатин се слага на слаб огън (може на водна баня) и се бърка докато стане на прозрачен сироп. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА. Когато желатина поизстине се изсипва в млечно-плодовата смес и хубаво се разбърква. Блата се слага на дъното на форма за торта, отгоре се залива със сместа. Поставя се във фризер за няколко минути, за да стегне или направо в хладилника. Когато желираната смес се стегне се разтварят останалите 2 желатина в сока на компота. Изчаква се да набъбне желатина и пак се подгрява, за да се разтвори хубаво. Нареждат се плодовете от компота върху тортата. Внимателно (най-добре с лъжица) се покриват със изстиналият сироп. Тората се слага отново на студено. След около час-два тортата е готова за консумация.
Бананите може да се заменят с ананас или друг плод по избор. Вместо плодове, може да се сложи какао и настърган шоколад. Може да се пасират плодовете, вместо да се режат и да се направи желирано плодово мляко. Отгоре, вместо компот може да се желира сок от червени плодове. Може да се наръсят кокосови или шоколадови стърготинки.
oljusik писал(а):Вот, нашла в инете
Пирог лимонник:
200 г масла
200 г сметаны
3 стакана муки
1/2 чайные ложки соды, погашенной в уксусе
щепотка соли
разделить тесто на 2 части / для низа и верха./
начинка: натереть с кожурой 1-2 лимона+ 1 стакан сахара.
пирог открытый, сверху сделать "решетку" из ленточек теста
печь 30 минут
порошок для печенья 1 пачка
oljusik писал(а):порошок для печенья 1 пачка
А чем сие неслыханное мною можно заменить?
Nikoliza писал(а):В Германии называется - пекарский порошок, в России - разрыхлитель для теста.
Мучное - вредно. По-французски: пять минут во рту - всю жизнь на талии.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 9