Модератор: Юрий
Самата плоча трябва да бъде изпечена на слаба топлина заедно със сериозно количество мазнина. Купувате си сач, пълните го колкото можете със олио и го слагате на дървената печка или котлон. Колкото и невероятно да звучи, целият процес продължава около 20 дена. Ако нямате възможност да поставите сача на слаба топлина няма проблем, но задължително му /b>сипвайте олио всеки ден. Ще се учудите как всичката мазнина ще бъде попита от глинения съд. Само не се стряскайте, глината не е живо същество тип ала Улица Сезам, но все пак си обича блажно.
manmar07 писал(а):А то..., конечно проискала, но мне нужно не рецепты, а именно то ,что я спросила и только в двух местах наткнулась именно на.." Колкото и невероятно да звучи, целият процес продължава около 20 дена", больше ничего, так что вопрос по прежнему ОЧЕНЬ актуален
manmar07 писал(а):Прошу помощи специалистов. Купили сач( глининные сковородки) и тут засада, сказали первоначально прокалить в духовке ,налив по "самое немогу" масло а вот как долго прокаливать, скока раз и что дальше- ума спросить не хватило. Обьясните для "особо одаренных"
Сейчас этот форум просматривают: Bing [Bot] и гости: 1