Българската кухня по света

Интересные рецепты Болгарии...

Модератор: Юрий

Българската кухня по света

Сообщение aquamarine » 22/05/2006, 22:45

Казаха ми, че в Yaffo има два български ресторанта, които западат.Готвели само два пъти в седмицата. Съхранявали храната в хладилника и после я стопляли!?!
Така, че ако имате еврейска кръв, умеете да готвите и ви се живее точно в Yaffo,ето една възможност за бизнес.(В случай, че в България са се изчерпали)
Е,ще ви струва може би 200 000 шекела...(Ако ми е грешна сметката, моля, коригирайте.)
aquamarine

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение mafiot4e » 23/05/2006, 00:23

а я в Бельгии какое место нашлааа - болгарский ресторан, классный, готовят все свежее и вообще все здорово. НО самое прекрасное - каждую пятницу к пиву дают бесплатные куриные крылышки-вкууусныееее...Мне как единственной незамужней "болгарке" :oops: каюсь, наврала, - даже и столик всегда "забивали" около сцены :lol:
правда, еще и чалга там была...но, ладно уж, потерпеть стоило - уж больно обстановка задушевная :lol:
mafiot4e

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение aquamarine » 23/05/2006, 14:22

mafiot4e писал(а):а я в Бельгии какое место нашлааа - болгарский ресторан, классный, готовят все свежее и вообще все здорово. НО самое прекрасное - каждую пятницу к пиву дают бесплатные куриные крылышки-вкууусныееее...Мне как единственной незамужней "болгарке" :oops: каюсь, наврала, - даже и столик всегда "забивали" около сцены :lol:
правда, еще и чалга там была...но, ладно уж, потерпеть стоило - уж больно обстановка задушевная :lol:

Писе, ти чак там ли живееш?
незамужней "болгарке"

И аз съм "незамужней болгарке", но на мен така ми е весело.
"Свободата Санчо..."!!!
Не, бе, просто не обичам да готвя.
aquamarine

Сообщение mafiot4e » 23/05/2006, 14:50

aquamarine писал(а):Писе, ти чак там ли живееш?

:oops: не, засега съм в българия. в белгия съм живяла преди мнооого години а иначе ресторанта го открих когато живеех в холандия - там нали е наблизо. :D
а за готвенето - много обичам :) особено да есперементирам...е,не всеки път става за ядене :mrgreen: но вече имам солиден списък с мои рецепти. както и една моя рецепта за много мързелива торта :lol: става вкусна и почти не отнема време (като за торта :wink: )
mafiot4e

Сообщение aquamarine » 23/05/2006, 15:01

mafiot4e писал(а):но вече имам солиден списък с мои рецепти. както и една моя рецепта за много мързелива торта :lol: става вкусна и почти не отнема време (като за торта :wink: )

Изкушаваш ме, но какво да правя... само плодове, зеленчуци... и понякога малко просо..., като кокошка :oops:
А за захар и други удоволствия и дума не може да става.
Не ми ги преглъща устата.
Сексът, също ми е забранен! От личния ми лекар!Нещо там във връзка с енергията...(чел човекът "Дао де дзин" и така разбрал нещата...)
Изобщо каза човекът"Всички удоволствия са вредни!Усетиш ли, че нещо ти доставя удоволствие, на мига го зарязвай!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aquamarine

Сообщение mafiot4e » 23/05/2006, 17:14

aquamarine писал(а):Изкушаваш ме, но какво да правя... само плодове, зеленчуци... и понякога малко просо..., като кокошка :oops:
А за захар и други удоволствия и дума не може да става.
Не ми ги преглъща устата.
Сексът, също ми е забранен! От личния ми лекар!Нещо там във връзка с енергията...(чел човекът "Дао де дзин" и така разбрал нещата...)
Изобщо каза човекът"Всички удоволствия са вредни!Усетиш ли, че нещо ти доставя удоволствие, на мига го зарязвай!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eeeeee....тва майтап ли беше цялото нещо?.. е, това че човек може да живее само от плодове и зеленчуци е доказано (ако не спортуваш нещо "грубо" и т.н.), но това за секса... не, сигурно е майтап, нали?.. :shock: щото ако не е, този човек е menace to society and future generations :mrgreen:
mafiot4e

Сообщение GuRu » 11/09/2006, 17:39

Вопрос к форумчанам, знающим Москву. Знаете ли, где в Москве можно найти кафе, ресторан или другое заведение, где можно отведать болгарской кухни, желательно подешевле? Что-то полюбилась она мне, а вот никак не найду такое заведение. Есть только болгарский ресторан Механа Банско на Смоленской, но для студента там дороговато.
http://www.mehana.ru/main.php?s=page&id=11

Во Владимире даже нашел болгарский ресторанчик приличный, а в Москве не найду:(
GuRu

Сообщение Irinaonix » 12/09/2006, 10:09

Да, действительно, посмотрела московские цены, перевела в левы, и мне стало плохо, хотя не знакома с жизненным уровнем московских студентов....... :roll:
Я сущий ангел...Только крылья в химчистке,а нимб на подзарядке
Irinaonix

Сообщение svetast » 12/09/2006, 11:07

Есть в Москве ещё болгарский ресторан Плиска.
http://www.pliska.ru

Цены - тоже заоблачные.

Ирина, это очень завышенные цены не только для студентов в Москве. Вообще, есть у меня подозрение, что нету в Москве места, где можно поесть блюда болгарской кухни недорого, по нормальным ценам. Если кто знает - пишите, мне это тоже интересно.
svetast

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Skorpion_BG » 12/09/2006, 19:51

svetast писал(а):Есть в Москве ещё болгарский ресторан Плиска.
http://www.pliska.ru

Цены - тоже заоблачные.

Ирина, это очень завышенные цены не только для студентов в Москве. Вообще, есть у меня подозрение, что нету в Москве места, где можно поесть блюда болгарской кухни недорого, по нормальным ценам. Если кто знает - пишите, мне это тоже интересно.

Свободна ниша за бизнес!!! :D
Skorpion_BG

Сообщение GuRu » 24/09/2006, 22:05

Мда, с такими ценами лучше научиться готовить болгарские блюда дома... Я уже парочкой рецептов овладел 8)
GuRu

Вернуться в Кулинария