Ти пък! Италия би Франция, аз ще пиша рецепти за палачинки!
Нека първо да поговорим за общите принципи, рецептите, мерките и теглилките ще дойдат най-накрая!
Какво му трябва на майстора на палачинки? Това е по-важно. На мен на първо време ми трябва хубава вила по време на отпуска. После - набор тигани. В огромните правя по-тънки, в мъничките - по-дебелшки...
Голям и тежък фаянсов "кастрон", както му викаха едно време. Ако е от пластмаса, в поривите на екстатичното си озарение може да го съборя. В него слагам сместа. Тефлонови тигани от няколко размера. Една малка купичка - нея пълня с прясно мляко и буца краве масло - тя трябва удобно да се разположи близо до колелото на печката, та от топлината маслото да се разтопи: с това мажа всяка палачинка. Съд с капак за готовите палачинки, използвам голяма "йенска" тенджера. Олиото трябва да е в удобна близост до ръката ми. През две-три палачинки изпичам една без мазнина.
Ясно е, че като разположа всичко това удобно из кухнята и запаля цигара да огледам диспозицията, останалите в дома не бива да посмяват да пристъпват в нея. Докато си изпуша цигарата и пийна кафе, сместа се е освободила от напрежението, че след малко ще бъде изпържена и е готова, а тиганът се е нажежил зверски, за да не допусне явлението "первый блин - комом". Може да се започне. За музикален фон са подходящи класически парчета на Лед Цепелин, Дийп Пърпъл, Юрая Хийп и пр. Те ти задават добър ритъм. Почваш.
И понеже си на вилата, не се появява главата на някой досадник, който мърмори, че така, както я карам, ще закъснее за работа.
Колкото участници във форума, толкова Българии и Русии...