Пълнено агънце на фурна!!

Интересные рецепты Болгарии...

Модератор: Юрий

Пълнено агънце на фурна!!

Сообщение Skorpion_BG » 14/07/2006, 19:23

Ами то не е за всеки ден, ама пък колко е вкусно!!! :D
Значи - взема се едно агънце, по възможност сукалче,от балкански район, не повече от 7-8 кг чисто (без вътрешностите). Измива се хубаво и се оставя настрани.
Вземат неговите дробчета, сърце, бъбречета и леко се се сваряват в солена водичка. Нарязват се на дребно, към тях се добавя праз(непременно праз, с лук кромид не е така вкусно), ориз, може гъбки, орехи, сол, пипер и ако имате под ръка "бабина душица".Възможно е още да сложите сушени сливи или нещо друго за екстравагантност!! :D Всичко това се запържва в голям тиган за няколко минути и след това с него се пълни агънцето. Слага се в голяма тава на някаква подложка (аз исползвам летвички), налива се вода в тавата и се пече на бавен огън 5-6 часа, като по някое време се обръща! Трябва да добие приятен кафяво-златист цвят!Следи се да не остава без водичка на дъното за да не загори.
Ммм, айде, че стана, отивам да го дегустирам!! :D
Skorpion_BG
 
Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме
 
Сообщения: 3284
Зарегистрирован: 24/04/2006, 14:35
Откуда: Чипровци-Банкя

Сообщение д а в р » 14/07/2006, 20:22

блазе ти.. :D да ти е сладко..наздраве..подобна процедура е изпробвана на чеверме и в централен район на голяма европейска столица неколкократно.. :D идва полиция-какъв е този пушек...а той се вие 100 метра в небето..безветрие.. :D ми..празник.. :D нямат параграф по който да ни глобят... :D :lol: :lol: :wink: европа... :D..
Аватара пользователя
д а в р
 
Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме
 
Сообщения: 1468
Зарегистрирован: 17/01/2006, 11:54
Откуда: София

Сообщение Роман Димитров » 27/07/2006, 19:41

Блазе му който си хапва печено агънце...

Наличието на бабина душица говори за мъдрост и тънко познаване на делото!
Колкото участници във форума, толкова Българии и Русии...
Аватара пользователя
Роман Димитров
 
Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме
 
Сообщения: 723
Зарегистрирован: 02/01/2006, 16:50
Откуда: Болгария, София


Вернуться в Кулинария

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 29