Страница 1 из 1

Пълнено агънце на фурна!!

СообщениеДобавлено: 14/07/2006, 19:23
Skorpion_BG
Ами то не е за всеки ден, ама пък колко е вкусно!!! :D
Значи - взема се едно агънце, по възможност сукалче,от балкански район, не повече от 7-8 кг чисто (без вътрешностите). Измива се хубаво и се оставя настрани.
Вземат неговите дробчета, сърце, бъбречета и леко се се сваряват в солена водичка. Нарязват се на дребно, към тях се добавя праз(непременно праз, с лук кромид не е така вкусно), ориз, може гъбки, орехи, сол, пипер и ако имате под ръка "бабина душица".Възможно е още да сложите сушени сливи или нещо друго за екстравагантност!! :D Всичко това се запържва в голям тиган за няколко минути и след това с него се пълни агънцето. Слага се в голяма тава на някаква подложка (аз исползвам летвички), налива се вода в тавата и се пече на бавен огън 5-6 часа, като по някое време се обръща! Трябва да добие приятен кафяво-златист цвят!Следи се да не остава без водичка на дъното за да не загори.
Ммм, айде, че стана, отивам да го дегустирам!! :D

СообщениеДобавлено: 14/07/2006, 20:22
д а в р
блазе ти.. :D да ти е сладко..наздраве..подобна процедура е изпробвана на чеверме и в централен район на голяма европейска столица неколкократно.. :D идва полиция-какъв е този пушек...а той се вие 100 метра в небето..безветрие.. :D ми..празник.. :D нямат параграф по който да ни глобят... :D :lol: :lol: :wink: европа... :D..

СообщениеДобавлено: 27/07/2006, 19:41
Роман Димитров
Блазе му който си хапва печено агънце...

Наличието на бабина душица говори за мъдрост и тънко познаване на делото!