Пълнено агънце на фурна!!

Ами то не е за всеки ден, ама пък колко е вкусно!!!
Значи - взема се едно агънце, по възможност сукалче,от балкански район, не повече от 7-8 кг чисто (без вътрешностите). Измива се хубаво и се оставя настрани.
Вземат неговите дробчета, сърце, бъбречета и леко се се сваряват в солена водичка. Нарязват се на дребно, към тях се добавя праз(непременно праз, с лук кромид не е така вкусно), ориз, може гъбки, орехи, сол, пипер и ако имате под ръка "бабина душица".Възможно е още да сложите сушени сливи или нещо друго за екстравагантност!!
Всичко това се запържва в голям тиган за няколко минути и след това с него се пълни агънцето. Слага се в голяма тава на някаква подложка (аз исползвам летвички), налива се вода в тавата и се пече на бавен огън 5-6 часа, като по някое време се обръща! Трябва да добие приятен кафяво-златист цвят!Следи се да не остава без водичка на дъното за да не загори.
Ммм, айде, че стана, отивам да го дегустирам!!

Значи - взема се едно агънце, по възможност сукалче,от балкански район, не повече от 7-8 кг чисто (без вътрешностите). Измива се хубаво и се оставя настрани.
Вземат неговите дробчета, сърце, бъбречета и леко се се сваряват в солена водичка. Нарязват се на дребно, към тях се добавя праз(непременно праз, с лук кромид не е така вкусно), ориз, може гъбки, орехи, сол, пипер и ако имате под ръка "бабина душица".Възможно е още да сложите сушени сливи или нещо друго за екстравагантност!!

Ммм, айде, че стана, отивам да го дегустирам!!
