Модератор: Юрий
Федорец Валерий писал(а):
Оль, а представляешь, если я ещё "сорокОвник" сброшу на гречке ?
Буду "первый парень на деревне" !
oljusik писал(а):Федорец Валерий писал(а):
Оль, а представляешь, если я ещё "сорокОвник" сброшу на гречке ?
Буду "первый парень на деревне" !
Васторк! Ага. Будешь.А можна я потом буду фсем говорить, что мы с тобой знакомы... ?
Пульхерия писал(а):ЛЮДИ! Крем-карамел, если кому не нравится, можно отдавать мне. Очень люблю
8 яйца
1 литър прясно мляко
1 1/2 ч. чаши захар
2 ванилии
3 кроасана (по-добре е кроасаните да са по-сухи)
В кексова форма карамелизирайте 1/2 ч. чаша захар. Наредете кроасаните върху карамелизираната захар, докато е още топла. С нож направете малки разрези по повърхността на кроасаните (може да ги надупчите и с вилица). Направете си смес за крем карамел като затоплите млякото на котлона и прибавите останалата захар и ванилията. Разбийте яйцата в отделна купа и на тънка струйка прибавете млякото. Разбъркайте. Получената смес излейте върху кроасаните и изчакайте около 5 минутки (за да поемат хубаво кроасаните). Печете на водна баня при умерена фурна. Като стане готов, го извадете от фурната и го оставете да изстине за около 12 часа. Преди да го обърнете върху поднос за торта, поставете формата в съд с гореща вода.
лорра писал(а):Да я про гречку согласилась уже, Маш. Я теперь маннку и овсянку "добиваю".
лорра писал(а):Крем - карамель - это сладкий омлет! И я не люблю.
Пульхерия писал(а):Самое вкусное - это собственное карамелизированный сахар.
Svetik_09 писал(а):Валера, это было давно. Сейчас много других вкусных конфет, что за ностальгия?
him20 писал(а):ужассс как охота посмореть и тем более попробовать
Sahara писал(а):Так в чем проблема - биринько в БГ и пробуйте на здоровье!!!
him20 писал(а):Sahara писал(а):Так в чем проблема - биринько в БГ и пробуйте на здоровье!!!
так уже еду в сентябре = больно долго ждать еще
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3