Модератор: Юрий
LVOVICH писал(а):Теперь вопрос к болгарам: готовится шкембе-чорба только из субпродуктов говядины или можно использовать субпродукты свинины или баранины?
Nikolov писал(а):Обяснението е просто - в хубавите ресторанти цените са високи и те имат малко посетители. Т.е. продуктите са стари, а готвачите - забравили да готвя
Федорец Валерий писал(а):Господин Nikolov, бихте ли могли да ми подскажете (ако знаете, разбира се) къде добре готвят шкембе-чорба във двата български града - в Търново и във Варна.
Мерси предварително. Личи си, че добре го познавате тоя въпрос...
Nikolov писал(а):Два отговора в едно. Хубав ресторант не значи непременно скъп. Определено в луксозните ресторанти няма да ви направят хубаво шкембе, най-много пастетът им да е от по-качествени консервиНаскоро бях в един от скъпите ресторанти в София. Абслужването е прекрасно, обстановката - също, а кухнята - някъде около нулата.
Съжалявам, в не зная къде във Варна и Търново е доброто шкембе, въпреки че за нула време бих се ориентирал, както съм и правил:) Но на този въпрос по-скоро биха ви отговорили направо хората, които живеят в тези прекрасни градове.
Федорец Валерий писал(а):"Вкусно" это сыграл Владимир Семёнович, эх...
Федорец Валерий писал(а):Я - за! Хотя мне казалось, что где-то она уже была. Но я не помню где...
Ну что, открываем?
Федорец Валерий писал(а):А где открываем? В "общем", "культуре" или в каком?
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1