ВОВ

Все вопросы истории Болгарии и сопутствующих ей стран ...

Re: ВОВ

Сообщение Федорец Валерий » 29/11/2011, 11:55

Dimitri писал(а): Разве в 45-ом не так было?! Жучара положил все на алтарь...

Видимо, не всё, Митюнь. Ты же вон откуда-то вылупился :( ...
Федорец Валерий

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение svetlinata » 29/11/2011, 14:21

Светлячок, не каркай, а то дружок накаркаешь ! -Ник
Тов Ник,Вам серьезно невозможно понять,что коммунизму невозможно вернутся,как и нацизму. НИКОГДА! Россия Белкарусь и др. госсудартсва соседнъйх Росси бросили коммунистическую доктрину безвозвратно,просто НИКТО не ХОЧЕТ и НИКОМУ удается возвратить коммунизм в госсударство и межгоссдарств. отношениях.Пусть будут союзъй,договоръй,но совсем не на основе коммунизма и ее демагогии.
svetlinata

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение svetlinata » 01/12/2011, 10:22

Вот,опять налетел на коммунистическую скромность.Звоню в Ленинград вчера моему колегу Ванюшу,поздравляемся и спрашиваю,почему сегодня на день начала Советско-Финляндской вийнъй,никто ничего не говорит и не пишет. Ваня спрашивает,ну как Светлозар,тъй говориш наверно о "Зимной войне",так? Ну,так и не так Вань,я не знаю что бъйло такой войной,знаю что есть зимний сезон(зима),зимная одежда,зимние оломпийские игръй,зимний спорт,зимная красота,зимний холод,но люди не знают о никакой зимной войне.Ну,да,у на ста принято.... А кто принял ето,если коммунистй приняли,значить ето ложь,потому-что все ,что принято коммунистами,оказалось бредь,не так,помниш как тебе я объяснил как большевики приняли,что путем агресии,освободили свободное госсударство и свободнъй народ. О,так оказалось...,но у нас все так говорят,сказал Ваня. Да,но кто сражался в етой войне,наверно Советский союз и Финляндия,соответно их вооружение силъй,значитеь войну надо назвать,а не принимать по именам участников(взаимних врагов,сражающихся странъй).И продалжая- а почему большевики неназвали Германо-Советскую войну "летней войнъй",потому-что Германия начала войну против СССР к началу лето-22-ого июня.Нет,не знаю... Ну ,тода приходится лучше назвать ее "летно-осенно-зимно-весенной",потому-что военние действия велись во всех сезонах года.,даже почти четъйре года.Нет,и ето я не знаю,надо серьезнее изучать принимаемъйе коммунистами названия.
Хорошо,говоря,знаеш где находится памятник героев етой "зимной войнъй"? Не,не знаю... Я говорю,слушая Ваня,бъйло нападение Советского Союза против Финл-дии?,бъйли сражения?,бъйли победъй",бъйл героизм,Бъла окончательная победа?,Бъйло продобъйтие(возм. ето неправилно слово) новъйх земель? И на все вопросъй,Ваня дает утвердительние ответи. Ну,значить все нормально,все по своим правилам,только памятник советским солдатам и офицерам,никто поднимал? Разве героизм никто не проявлял в етой войне.Нет войнъй без героизма солдат,просто невозможно , особенно,когда есть победа,наша победа . Возможна ли победа в боях без героизма????? Нет,Светлячок,тъй опять углубляешся,а у нас специальний подход к войнам и героизму. Я:ну,как после смерти коммунизма и самого Советского Союза,опять продолжается коммунистическая пропаганда? Ну что,Светли,то,что коммунизма нету,нету и коммунист. доктринъй,ето совсем не обозначает что и коммунистическя пропаганда умерла,ничго похожего,она даже еще сильнее в некоторъйх направлениях. Уфффф,сказал я,значить с Советским Союзом,все прошло нормально,его удалили от жизни навсегда,но не так получилось с коммуноидной пропагандой,можно так считать? Так точно,сказал Ваня,ее никогда никто не удалить,ето просто невозможно,никому не удается победить ее,потому -что она вошла в братские отношения с национализмом,а с ним борьба совсем невозможная. Хорошо,все таки искай памятники о героизме советских солдат на финляндсой територии,наверно найдешь.Нет,не обещаю,попробую конечно и позвоню попозже. У меня въйхода нету ,буду ждать.
Такой разговор получился потому-что я искал и здесь в Софии памятник сов. солдата в СФВ,но не нашел,есть памятники очень много героизму советских солдат в ГСВойне,етот героизм они показли вне територии Болгарии,но мъй не обращаем никакого внимания на такие мелочи. И так,ребята давайте найдем где-нибудь памятники ,посвещеннъйе героизму сов. солдат в СФВ. Без разницъй где они находятся.Ищем помощь,пожалуйста....!
svetlinata

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Рома129 » 01/12/2011, 10:40

зимняя война :lol: прикольно..опять в заведении выходной...
Рома129

Сообщение Федорец Валерий » 01/12/2011, 10:42

Светлозаре, можете ли да ми обясните туй нещо - защо на територия на България се намира дворецът на румънската кралица :roll: ?

Как така стана? Тя подарили ли ви го :roll: ?
Федорец Валерий

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение svetlinata » 01/12/2011, 19:43

Валерий,аз никога не съм говорил за никакъв дворец на никакви кралици,особено пък на Румънкска кралица. Ходил съм в Балчик,където има сграда,построена от румънците,или закупена за нуждите на румънския Двор,може би за нея говорите. Но не си спомням дали точно така се казва. И не намирам никаква връзка с темата за Съветско-Финландската война.По-добре,ако знаете дали има паметници на съветски войници от тази война,кажете,аз и днес не открих.Приготвил съм един материал специално към Вас,и ще Ви помоля да го преведете на руски,за да могат и участниците руснаци тук да разберат по-добре моята позиция по въпроса за Втората Световна война и всичките войни,които попадат в този период,(в нейните "граници").Без пълното и безпристрастно изучаване на този период,никога не може да се напише официална история,както на Русия,така и на България.Без пълното разкритие на тези архиви НИКОЙ не бива да пише абсолютно нищо за съветските войници,офицери генерали,маршали и др,които са загинали,ранение,осакатени,изтрадали в тази и другите войни,които е водил Съветския Съюз,просто всяко заиграване с тези събития и с тази човешка история е светотатство. Досега,въпреки няколкото сериозни планове на Руски държавни институции и високопоставени държавни функционери,сериозните руски историци не се решават да напишат истниската история на своята страна(и народ) и реално,сега,в този момент,такава голяма и и богата( във всяко отношение) страна като РФедерация,няма официална история. Отговорните и честните руски инсторици се страхуват да оставят имената си на показ и един ден да ги причислят към тези автори,които са писали неверни неща и са злоупшотребили с истината и достойнството на всички участници в тази изкл.трагична история на СССР. Защо се страхуват?-защото всичките са убедени,че без неограничен достъп до съветските архиви,история не може да бъде написана. Въздържат се историците и от двата лагера-както тези с комунистически предразсъдъци,така и нормалните историци.Россия,дело не простое...
svetlinata

Сообщение svetlinata » 01/12/2011, 19:45

зимняя война :lol: прикольно..опять в заведении выходной...-Рома

Валери,преведи ,или обясни каквом означват тези думи на колегата.Благодаря. Руския език е много богат на идиоми и много пъти не мога да преведа смисъла им,благодаря предварително.
svetlinata

Сообщение svetlinata » 02/12/2011, 21:30

Сегодня окончательно переустановливаю искать памятников советских воин,погибших в Советско-Финляндоской войне (Первой). Начинаю искать пмятники советких героев,погибших во "Второй Советско-Финлядской войне" и продолжать буду искать до 25-ого июня.Тогда она и началась,но в 1941г.Если и етим героям Советский Союза не построил памятники,значить и современная Россия не совсем принципияльная к памяти советского народа и его геройев. Значить,ВМВ еще не совсем правильно третируется со сторонъй россиян(не всех конечно).
svetlinata

Сообщение Федорец Валерий » 03/12/2011, 01:26

Светлозар! Видимо, я единственный человек, который читает Ваши сообщения :) ...

Что-то из того, о чём Вы пишете, заставляет (по крайней мере - меня) задуматься, что-то - не выдерживает никакой критики :( ...

Мне представляется, что главная проблема Ваших сообщений в том, что в них Вы берёте на себя роль этакого Абсолюта (не водки! :) ), обсуждая действия людей в тех сложнейших условиях войны с позиций дня наступившего.
Конечно, легко рассуждать об этом, сидя в тепле и комфорте у светящегося монитора...

...Когда я служил срочную службу, у нас на корабле проводились учения. По плану мы должны были выносить на носилках своего условно раненого товарища. Мы его и выносили. С шутками и прибаутками, как говорится. Здоровые 20-летние парни, мы просто дурачились (включая и самогО раненого).

Один из офицеров остановил нас и сказал, грустно так, просто и даже не повысив голоса: "Вот когда Вы будете нести вашего товарища, а его кишки из разорванного живота будут волочиться по горящей палубе и он будет кричать, вот тогда...".
Он свою фразу эту даже не закончил, махнул рукой и ушёл, но мы больше уже не дурачились - как-то на всех нас подействовали эти его словА...

И я полагаю, что если бы свои острые вопросы Вы бы задавали рядовому Иванову, у которого в блокадном Ленинграде умерло двое его детей, его жена и его мать, или сержанту Сидорову, у которого смеющиеся вояки овчарками насмерть затравили маленькую сестрёнку - то ответы на Ваши занудные вопросы были бы чёткими и вполне определёнными - говорю об этом с полной уверенностью.

Знаю, что для 99% россиян, читающих этот форум (да и любой другой форум) "резюме" Великой Отечественной войны можно выразит кратким, но очень ёмким - "Спасибо деду за Победу" :!:

А вот 1% уйОпкофф типа Куздры или созопольского "Плохиша" - просто не берите в расчёт - к'во, бе - "кофти маТрял", :? ...

Сигурен съм, че тъкмо такива като тях са вкарали куршум на гърба на Ботев, нали, го знаете?
Федорец Валерий

Сообщение Федорец Валерий » 03/12/2011, 01:42

svetlinata писал(а):Валерий,аз никога не съм говорил за никакъв дворец на никакви кралици,особено пък на Румънкска кралица. Ходил съм в Балчик,където има сграда,построена от румънците,или закупена за нуждите на румънския Двор,може би за нея говорите.

Не се правете на три и половина, Светлозаре :? ...

Щом така "добре" знаете история на родния си край - за какво шъ говорим нататък :( ?

За всеки случай Ви съобщавам, господине, че нито кралицата (нито пък кралят) в Румъния отдавна няма.

Питам Ви пак - как румънския кралски дворец се озовава на територия на България?

Шопите и шопкините от тоя форум стават все по-досадни :? .

Много се надявам, Светлозаре, че тоя път съм с късмет по въпроса, нали?
Федорец Валерий

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 07:12

Валерий,аз не се правя на никакви половинки,просто не ми е ясно за какво намеквате в Балчик,за някакъв Зимен дворец ли ,какво ли.Питам Ви съвсем вежливо,какво имате предвид,нищо повече. Просто се чудя,да не би този дворец да се е казвал "зимен,летен" не знам,не искам да импровизирам.Или ми отговорете за да ме ориентирате във Вашите мисли,или не,но да се подигравате с мен,това не е добър тон.Що се касае за Румъния,знам много добре кой е Крал Михай и къде е.И кога Румъснката монархия е била суспендвана. Но какво общо има Балчик,двореца на рум.кралица там и Румънската монархия със Съветско-Финландските войни в състава на Втората Световна война.
Как се озовава Румънската монархия на българска теротория?-ами след ПСВойна,съгласно Ньойския мирен договор. А след 7 септ.1940г,същата територия отново се връща в пределите на Царство България,благодарение на Германия и СССР,и колкото да звучи парадоксално,благодарение точно на Хитлер и Сталин.Двамата "държавни глави",които се явяват и фюрери(вождове) на своите партии-НСДАП и ВКП(б) са имали пълно съгласие по този въпрос.Както знаете,били са в изкл. добри дружески отношения.Точно след един мсец,председателя на НКИД,В.Молотов посещава Германския канцлер в Берлин. Разговорите са изключително сериозни,двамата разискват територията на Балканите,по-специално България и Турция.Поради по-важното разположение на България,разговорите са били повече насочени към нас. Съдбата на Гърция и Югославия(чатично)е била решена. След завръщането си в Москва,десет дена по-късно,Сталин и Молотов командироват в България първия-заместник и секретар на НКИД,Аркадий Соболев.Той се среща с Н.В. Цар Борис ,Мин-председателя проф филов и мин. на външ. работи. Вие,комунистите никога не питате,дали делгацията на Съветския Съюз се е страхувала от "българските фашисти".Или на 24-26 ноември 1940 г.,България не е била фашистка?? Или не съвсем. Но и да е била "фашистка",съветските дипломати са били приети с изкл. госториемство. Виж съветските и българските вестници,те по-добре говорят от мен и вас.А Молотов е бил посрещнат от хитлер съвсем радушно. значи съветските болшевики не са имали никакви скрупули да се ръкостисат с неските нацисти и българските фашисти.А вие,комунистите след толкова години умирате от яд,че България е била в съюзнически отношения с Германия,но съвсем не се вълнувате от съюзническите отношения на Съветския Съюз с Германия. При това,ние подписваме този договор от страх да не ни смажат германците,а руснаците подписват договра с Г-я съсвсем не от страх,а напълно равностойно и доброволно.
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 07:34

"И я полагаю, что если бы свои острые вопросы Вы бы задавали рядовому Иванову"?-Валерий

Вал,Въй о чем говорите,кто я,кому поставляю вопросъй,кто етот рядовой Иванов,какой ето маневр разговора,Въй насерьез ли так разговаривяте. Я обсуждаю только документъй,фактъй,собития и коммунистическую пропаганду. Мъй здесь говорим о ВМВ и ГСВ.где Въй видите того рядогого Иванова.
Чего занудно Въй видите в моих вопросах. Никого не обижаю,никому не говоря что "се рпави на три и половна",говорю по существу.Въй не отвечаете и не коментируете мои мнения,только пъйтаетесь длеать въйводи,без мотивировки. скажте один раз-светлозар Въй ошибитесь,ето не так.сто раз прошу Вас и других коммунистов,товарищи,ребята,друзья,помагите мне чтобъй розъйскать памятники советских солдатов,участники в Советско-Финляндский войн,никтоот вас не отвечает.Никто и не реагроваеть. Ну хорошо,таких войн не бъйло,советские люди не погибали,не убивали,не замерзали,не голодовали,не страдали.Среди не бъйло рядовъйх ивановъйх,так,или не так,тов.В.федорец.рядовъйе ивановъй бъйли только в Германо-Советской войне,только они герои,так,с етим въй согласен.
Остръйх вопрос в истории нету и нельзя бъйть,есть острие судбъй человеческой жизни,особено жизни русского народа.А Въй,вот некоторъйх от советскихсолдат не считаете солдатами,русскими,героями. Ну,я не такой,я все считаю,довольно долго жъйл в С.Союзе и убежденм,что разница нуждна только между коммунистами и нормальнъйми россиянами.
Ваш лозунг "Спасибо деду за победу" ,тоже коммунистической пропагандъй часть. О какой победе Въй говорите,разве за время ВМВ,Советский Союз одержал только одну победу и только против одну страну? Нет,Валерка,Въй просто некоректъй к победителям в других победах советского солдата. Я,просто о них говорю,а Въй не хотите и одно слово сказать обо них. Заметили уже разницу,или еще нет?
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 07:53

Часто на российских форумах,по телевидении в журналах,интервью и пр,объйчние люди задаяют вопрос-когда и вообще, узнем ли мъй,россияне правду о ВОВ( она совсем не велика и совсем не отечественная Германо-Советская война,,ето другая проблема).И вот какой ответь дал один учитель истории в Питере :"Узнаем не раньше,но и не позже,чем закончиться нъйнешнее ,зарядно затянувшееся смутное время и Россия займет наконец,достойное ее место в общем ряду цивилизованнъйх стран".
Что,етот россиянин говорит "остро"?

Вот как "остро" говорила Людмила Живкова перед ее смерти:" България имаше нещастието да е под пълна зависимост на най-нецивилизованата страна в Света".Да,членът на Политбюро на ЦК на БКП е имала предвид Съветския Съюз.Тази държава е била нецивилизована,защото нейния народ е бил такъв,а руските болшевики я правят такава.
И нали е съвсем трудно да се направи каквато и да е връзка между 1981 и 2011г.При това между една жена,която умира в същата година,учила история в Москва и Лондон и един руски учител от Ленинград( все още не мога да свикна с новото име на града,навик,какво да се прави...).Двамата изрзяват едно и също мнение към една и съща страна. Но не би могло и двамата да грешат,нали?
svetlinata

Сообщение Федорец Валерий » 03/12/2011, 10:07

svetlinata писал(а):Двамата изрзяват едно и също мнение към една и съща страна. Но не би могло и двамата да грешат,нали

svetlinata писал(а):Боже мой,разьве ето настоящий начин изложения своих позиций? Как вообще возможно,только на основании разговора,одного человека, с нескольким десяток ли сотен человек можно сделать такой категорический въйвод: "Правда следующая".

Светлозар, эти два Ваших высказывания разделяют несколько часов. Я слышал про гиперподвижную психику, но чтобы настолько :(

То ваше утверждение, что "двое высказавшихся не могут ошибаться" :shock: :!: , то мысль-сомнение о мнении одного, десяти или ста человек как критерии какой-то истины...

Очень, очень подвижная психика... Я не успеваю за Вами, признАюсь честно
Федорец Валерий

Сообщение Наблюдатель » 03/12/2011, 12:56

Федорец Валерий писал(а):"резюме" Великой Отечественной войны можно выразит кратким, но очень ёмким - "Спасибо деду за Победу" :!:

ВОВ кончилась на границе Империи Зла. После этого ваш "дед" просто устанавливал варварскую тоталитарную, однопартийную, экспроприаторскую, античеловеческую советскую систему в других странах.

Пора бы усвоит и наше отношение к истории. Советская армия гнала нацистов, но не освобождала народов.
"Если вы не либерал в двадцать лет, то у вас нет сердца, но если вы не консерватор в сорок – то у вас просто нет мозгов" Сэр Уинстон Черчилль
Наблюдатель

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение master7 » 03/12/2011, 14:13

svetlinata писал(а):Валерий,аз не се правя на никакви половинки,просто не ми е ясно за какво намеквате в Балчик,за някакъв Зимен дворец ли ,какво ли.Питам Ви съвсем вежливо,какво имате предвид,нищо повече. Просто се чудя,да не би този дворец да се е казвал "зимен,летен" не знам,не искам да импровизирам.Или ми отговорете за да ме ориентирате във Вашите мисли,или не,но да се подигравате с мен,това не е добър тон.Що се касае за Румъния,знам много добре кой е Крал Михай и къде е.И кога Румъснката монархия е била суспендвана. Но какво общо има Балчик,двореца на рум.кралица там и Румънската монархия със Съветско-Финландските войни в състава на Втората Световна война.
Как се озовава Румънската монархия на българска теротория?-ами след ПСВойна,съгласно Ньойския мирен договор. А след 7 септ.1940г,същата територия отново се връща в пределите на Царство България,благодарение на Германия и СССР,и колкото да звучи парадоксално,благодарение точно на Хитлер и Сталин.Двамата "държавни глави",които се явяват и фюрери(вождове) на своите партии-НСДАП и ВКП(б) са имали пълно съгласие по този въпрос.Както знаете,били са в изкл. добри дружески отношения.Точно след един мсец,председателя на НКИД,В.Молотов посещава Германския канцлер в Берлин. Разговорите са изключително сериозни,двамата разискват територията на Балканите,по-специално България и Турция.Поради по-важното разположение на България,разговорите са били повече насочени към нас. Съдбата на Гърция и Югославия(чатично)е била решена. След завръщането си в Москва,десет дена по-късно,Сталин и Молотов командироват в България първия-заместник и секретар на НКИД,Аркадий Соболев.Той се среща с Н.В. Цар Борис ,Мин-председателя проф филов и мин. на външ. работи. Вие,комунистите никога не питате,дали делгацията на Съветския Съюз се е страхувала от "българските фашисти".Или на 24-26 ноември 1940 г.,България не е била фашистка?? Или не съвсем. Но и да е била "фашистка",съветските дипломати са били приети с изкл. госториемство. Виж съветските и българските вестници,те по-добре говорят от мен и вас.А Молотов е бил посрещнат от хитлер съвсем радушно. значи съветските болшевики не са имали никакви скрупули да се ръкостисат с неските нацисти и българските фашисти.А вие,комунистите след толкова години умирате от яд,че България е била в съюзнически отношения с Германия,но съвсем не се вълнувате от съюзническите отношения на Съветския Съюз с Германия. При това,ние подписваме този договор от страх да не ни смажат германците,а руснаците подписват договра с Г-я съсвсем не от страх,а напълно равностойно и доброволно.

Светлина, трябва да знаеш, че "Рачко пръдлето" отдавна ти е вдигнал мерника. Това злобно и елементарно човече няма да ти прости твоите еретични идеи. Засега не знае откъде да те почне, но както винаги ще стигне до анално, фекални аргументи. Даже ще ти разкаже най-тъпия и гаден анекдот. Не се учудвай ако те обвини, че си застрелял Хр.Ботев и си ограбил Румънската кралица.
"Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме"
Васил Левски
master7

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение chester651 » 03/12/2011, 14:45

Наблюдатель писал(а):
Федорец Валерий писал(а):"резюме" Великой Отечественной войны можно выразит кратким, но очень ёмким - "Спасибо деду за Победу" :!:

ВОВ кончилась на границе Империи Зла. После этого ваш "дед" просто устанавливал варварскую тоталитарную, однопартийную, экспроприаторскую, античеловеческую советскую систему в других странах.

Пора бы усвоит и наше отношение к истории. Советская армия гнала нацистов, но не освобождала народов.

,,Империя Зла,,...Что-то новое...
Была Римская....Османская...Британская...Монгольская ...Испанская ...Великих Моголов....Российская....Много их было....Но Империя Зла....?!Это где такое учат?
А ,,наш дед боролся,, с цивилизованным,многопартийным,гуманным,человеколюбивым нацизмом?О как!
Как говорил Ржевский-,,кстати,о птичках,,:
Югославское правительство в 41м году тоже подписало договор с Гитлером, но народ вышел на улицы и сверг это поганое правительство под лозунгом "Лучше война, чем пакт". А что сделали болгары? Помогли Гитлеру атаковать Югославию.
Уже в процессе войны югославские партизаны сковывали более десятка немецких дивизий, не считая итальянцев, венгров, болгар и прочий фашиствующий сброд. Этих дивизий, возможно, Гитлеру и не хватило под Сталинградом. А болгары в это время защищали своих евреев и помогали фюреру экономически.
Успев переметнуться в стан антигитлеровской коалиции, страна не потеряла ни пяди своей территории. И это произошло только благодаря твёрдой позиции Советского Союза. Во многом это произошло из-за того, что в боевых действиях против СССР Болгария не участвовала, снискав себе славу «своенравного союзника Германии», что болгары ставят себе в заслугу. Хотя о такой чёрной странице, как оккупация Македонии и насильственная болгаризация её населения, в Болгарии предпочитают молчать
Кстати,а что Вам лично Советский Союз плохого сделал?

Может Вы этого не знали,но в советские времена практически все, что было построено в Болгарии, было сделано с помощью СССР. АЭС "Козлодуй", нефтеперерабатывающие предприятия Варны и Бургаса возникли при непосредственной помощи Советского Союза. Болгария расплачивалась за помощь своими товарами — сигаретами, кетчупом и лечо, розовым маслом, овощными консервами. Была, впрочем,вином, еще и болгарская электроника.О!Зубную пасту ,,Поморин,,забыл!

Расплачивались Болгария с нами в основном сельскохозяйственной продукцией. Однако ее суммарная стоимость едва ли составляет хотя бы половину советских вложений, технической помощи или нефти с газом.
В СССР работали 250 тысяч болгар[кстати,за хорошие деньги]
Так что учите матчасть, и не смотрите много ,,Звездные войны,, ....
chester651

Сообщение Федорец Валерий » 03/12/2011, 15:46

svetlinata писал(а): А след 7 септ.1940г,същата територия отново се връща в пределите на Царство България,благодарение на Германия и СССР,и колкото да звучи парадоксално,благодарение точно на Хитлер и Сталин.

Да де, да де... чувал съм, че благодарните комшии на гр. Добруджа са нарекли един голям морски град - гр.Сталин.

И - стиховете. На Младен Исаев:

В героична красота
Виждаш ли планетета -
Вече влязал е света
В сталинско столетие.

На живота младостта
Вече е намерена.
Ти минаваш в утринта
Сталински уверено.

И потомъка ти впил
Ясен поглед в времето
Ще завижда. че си бил
Сталинов съвременник.

На Елисавета Багряна:

На Сталин гласът! - той е глас на борците свободни,
На повика жизнен за труд, за строителство, мир!
От целия свят милионите волни народи
Вървят подир него, вървят неотклонно, безспир...

И ние желаем: за дълги и дълги години
Да води народите той в начертания път -
За щастие, гордост и радост на свойта родина
И всички, които възторжено с нея вървят!
Федорец Валерий

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 16:04

Др.Валерий,Вие не можете да участвате в дискусия както правят нормалните хора. Вие не спорите по същество,фактологически,по изразяване на позиции. Дадох два цитата на двама различни човека,като единия беше изключително високопоставен функционер на БКП. Людмила Живков е учила няколко години в Москва,срещала се с много руснаци,имала е контакти и с активисти от "Самиздат" и др. Имала е широк достъп до архивите на БКП и ДС,след като се завръща. Ако смятате че тя не е разполагала с достатъччно информация и не е имала сериозни наблюдения за живота в Съюза,смятам,че не проявявате добра оценка към възможностите й. Посочвам думи на съвременен руснак-учител,и той използва същата дума. Просто ,комунистическия Съветски Съюз беше най-диктаторската,най-шовинистичната държава в Света и предизвика най-много нещастие на своя народ и други народи.А фактор,който предизвиква нещастие на невинни хора се определя като злосторно нещо-дали е човек или държава злото си е зло. Комунистите сами по себе си бяха най-злите хопра. Ама Вие действително ли не знаете колко зло е погълнал руския народ,включително руските комунисти.
Говорите за "дядовци" във ВСВ. Добре,но такива "дядовци" само по време на Германо-Съветската война ли е имало.В Съветско-Финландската война са участвали около 1 милион съветски войници,там нито един "дедушка" ли не се е появил. Заграбени са от Финландия доста територии,как е станало това без участие на "дедушки".Ето един случай,разказван ми в Киев.На един колега дядо му е участник в СФВ.Но поради тежка контузия,след лечението го уволняват от армията. Неговите другари продължават да служат и някои достигат до Германия,участват в Парада на Победата на 24 юни 45г. След войната участват в безбройни срещи с граждани за да разказват спомените от войната. Но какво се получава,един от неговите другари започва разказ за първото му "бойно кръщение",което е било във войната срещу Финландия,споменава за линията Манерхайм и др. Всички го слуашат с интерес,той се запалва така силно,че не се очертава да спре.Все пак,първо сражение,първи куршуми,първи кървища,първи убити,ранени и др. И Вие да сте бил на негово място,какво, ще си мълчите за първите сражения срещу врага? И по едно време се приближава към катедрата някой и го прекъсва, казва че времето е малко и трябва да се премине към сраженията на германска територия. Да,обаче човека настоява да завърши разказа си,защото във Финландия е била първата му победа. После е искал да говори за следващите победи. Но не му разрешават,пренесъл е спомените си за ГСВ. И един ден го викат в милицията. Пита го съответния служител,кой му е казал да говори за СФВ? Той казва,че никой,онзи го пита защо тогава говори,отговоря му,че е искал да разкаже за целия си период на участие в Червената армия. Той горкия съвсем не е разбирал от комунистическа пропаганда и за него войните са си войни,убитите -убите,победите -победи. Дори изразява учудване,защо пък да не разказва за героизма на съветските войници срещу финландия.Какъв е бил отговорът на кагебиста:"Ето не положено,о действий советских войск в етой войне,нельзя говорить".И дядото е спрял да говори,но пред близки си е разкзазвал.Така аз за пръв път научих за "Зимната война".Е,ако Вие, Валери сте бил участник в Съветско-Финландската война,как ще се чувствате ако някой Ви каже,че не бива да се говори за нея.Бива да се гине,бива да се убива,бива да се заграбва чужда теритирия от съседна страна,ама не бива да се казват тези неща. И на Вашия дядо да бъде забранено да говори. А крака са му ампутирали точно в тези сражения. И ако някой го пита на автобусната спирка,какво се е случило,та е останал без крак,той не трябва да казва кога,как и къде е загубил крака си. Логика? нула,о ,забравих, вие комунистите имате друга логика-"положено и не положено". Не беше "положено" Съветския Съюз да бъде закрит,ама го закриха. Толкова е силна комунистическата пропаганда,че дори и тук,на блога еди изключително слен и разумен антикомунист говори за "Велика Отчествена война" и никога не казва Германо-Съветска.А за Съветско-Българска да не говорим.Е,имало е обявяване на война срещу България,имало е подписване на край на войната(примирие),ама СБВ няма.Няма и да има.По-добре,защо да се задават "остри въпроси",много по-добре е да живеем в тъпотия.
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 16:18

Да,стиховете са си стихове,написани по поръчка. Но защо не казвате,че точно тези двама автори -Младен Исав и Елисавета Багряна с абили свидетели по делото срещу Вапцаров. Искате ли да знаете техните показания,не искате,но и да искате няма кой да Ви ги предостави. НавреметоТодор Живков не разреши това ан Любомир Левчев. А знате ли кой е той-Председател на СБПисатели и член на ЦК на БКП. Имал ли е основание Живков за това>ами имал е ,разбира се,какво е то?-същото ,което има и днешната комунистическа власт.Архивите от делата срешу комунистическите терористи през юни-юли 1942г. са все още секретни и въпреки обешанията ,не са предоставени на хората. Дори и най-изявени комунисти нямата достъп до тях,включително и секс-символа на българските комунисти,Велислава Дърева. Не ми вярвате,ами един телефон не рпечи ,нали?Разбира се,Вие няма да питате,защото просто "ето не положено".
А случайно д азнаете имената на съветски поети-антикомунисти. Български поети-антикомнисти няма ,ама руснаци,колкото искаш. Ахматулина,Манделщам и стотици.Ами Александър Галич,Окуджава и мн. др. Или за тях "неположено" да се говри,те не са хора,те не са руснаци,те не са поети и писатели.
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 16:22

Да де, да де... чувал съм, че благодарните комшии на гр. Добруджа са нарекли един голям морски град - гр.Сталин- Валерий

Е Валерка,как да реагира нормален човекна такива думи?Какво искате да кажете?
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 16:31

"Советская армия гнала нацистов, но не освобождала народов."-Наблюдател

Г-н Наблюдател,няма такова нещо,няма такова събитие,няма такава война,не е и имало.И не може да има,защото няма как да има.... Никакъв двубой между нацисти и комунисти не е имало.Нито пък Германската армия е била "нацистка",нито Червената армия "болшевишка".Нито пък Вермахта е "гнал" болшевиките. Имало е просто люта война между съветските и германските войски. На фронтовата линия- в окопите,траншеите,на бойното поле няма и не може да има никакъв нацизъм,фашизъм или болшевизъм. Кръвта на германските и съветските(и други) войници нито е комунистическа ,нито нацистка.Както не всички германски офицери и генерали са били нацисти,така и съветските. Това важи и за обикновените войници от двете армии.както не всики съветски войници са крадци ,убийци,мародери и изнасилвачи,така и германските.
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 16:45

Валерий Федорец
В България има издадена книга от Костадин Чакъров,родом от пловдив,който е бил личен съветник на Людмила Живкова и приближен до семйството й,вкл и до баща й-Тодор Живков. Ако на мен не врявате,отворете книгата,има я на пазара. Тези думи,Людмила Живкова,лека й пръст е изказвал няколко пъти на личните си срещи с приближени нейни писатели,поети,критици,художници на Починвата станция на СБВ в Боровец и в домаси на "Оборище". Буквално часове по-късно,Съветски служител от посолството е знаел какво е говорила пък и не само тя.Аз история не измислям. Пред съпруга си Иван Славков,лека му пръст многократно е изразявал подобни мисли.За голямо съжаление дъщеря й не е могла да се излекува от идиотизма на комунизма.Людмила Живкова беше на път да направи нещо,каквото направи Светлана Алилуйева.Какво?-никой не знаеше. Остава само съжалението че тя почина толкоз млада.
Втория цитат също е автентичен,мога да публикувам цялто интервю.От руски източник е.това че Вие не искате да приемете,че в живота освен комунист има и хора,не е проблем за хората. Освен комунистическа пропаганда има и действителност,която говори за истината и справедливостта.Не е лошо да се докоснете и до нея.Навремето по Радио "Свобода",имаше предаване "Коммунизм и действительност".Сега радио свобода предава от студио в Москва а предавтелите не се заглушават от никого. Отворете няко път сайта им и послушайте какво говорят руснаци,истински руснаци-културни,образовани,възпитани,будни....А да се осланятте само иединствено на овехтялата и безуман комунистическа пропаганда,това е чисто безумие.
svetlinata

Сообщение svetlinata » 03/12/2011, 17:01

"Югославское правительство в 41м году тоже подписало договор с Гитлером, но народ вышел на улицы и сверг это поганое правительство под лозунгом "Лучше война, чем пакт"."-Честер

Ето ложь,Правительство Югославии подписало Тр.Пакт( 25 марта41) с Германией,а не с Гитлером,он не бъйл на подписании,как и не бъйл в Москве,когда Советский Союз подписал Договор с Германией(23 авг 39г).Но "великий советский народ" совсем не въйшел на улицъй и не протестировал против Сталина и Молтова. Что россияне глупее от югославянов.Но когда Югослваское правительство подписало Договор с Советским Союзом,5-апреля 41г,9-ого Советской Союз сорвал дипломатические отношения с Югославией и въйгнал югосл. дипломатъй из Москвъй.И что,протест югослвянов против подписании Пакта с Германией стоило югосл народу почти 2 млн. жертв .А непротестъй советского народа стоило ему почти 30 милиона убитъйх военнъйх и гражданственъйх лиц. И где принципияльность и кого находится разум и прозрение???
svetlinata

Сообщение olsv2000 » 03/12/2011, 22:12

Не могу сказать точно сколько сотен тысяч болгар работало в СССР . Но знаю точно у нас на севере за одну и туже работу болгарам платили вдвойне . Т.е если в восьмидесятых советский человек здесь в Западной Сибири с учетом северных получал 1000 рублей , что по тем временам было очень большими деньгами , то болгарин получал 2000 рублей .И все перечислялось через внешэкономбанк ( банк может по другому назывался , точно не помню название этого банка , а то сейчас есть такие которые начнут придираться) . Однако ни разу не слышала , что бы кто-то из советских возмущался или ненавидел болгар за это . Неужели какая то часть болгар , которая лишилась этого , так люто ненавидит и СССР и Россию . Жаль если это так .
"Нет неразрешимых задач - есть неприятные решения".
"Борьба с беспорядком никогда не приводит к порядку".
olsv2000

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение stifen » 03/12/2011, 22:17

chester651 писал(а):....А что сделали болгары? Помогли Гитлеру атаковать Югославию.
Уже в процессе войны югославские партизаны сковывали более десятка немецких дивизий, не считая итальянцев, венгров, болгар и прочий фашиствующий сброд. Этих дивизий, возможно, Гитлеру и не хватило под Сталинградом. А болгары в это время защищали своих евреев и помогали фюреру экономически.
Успев переметнуться в стан антигитлеровской коалиции, страна не потеряла ни пяди своей территории. И это произошло только благодаря твёрдой позиции Советского Союза. Во многом это произошло из-за того, что в боевых действиях против СССР Болгария не участвовала, снискав себе славу «своенравного союзника Германии», что болгары ставят себе в заслугу. Хотя о такой чёрной странице, как оккупация Македонии и насильственная болгаризация её населения, в Болгарии предпочитают молчать
Кстати,а что Вам лично Советский Союз плохого сделал?

Может Вы этого не знали,но в советские времена практически все, что было построено в Болгарии, было сделано с помощью СССР. АЭС "Козлодуй", нефтеперерабатывающие предприятия Варны и Бургаса возникли при непосредственной помощи Советского Союза. Болгария расплачивалась за помощь своими товарами — сигаретами, кетчупом и лечо, розовым маслом, овощными консервами. Была, впрочем,вином, еще и болгарская электроника.О!Зубную пасту ,,Поморин,,забыл!

Расплачивались Болгария с нами в основном сельскохозяйственной продукцией. Однако ее суммарная стоимость едва ли составляет хотя бы половину советских вложений, технической помощи или нефти с газом.
В СССР работали 250 тысяч болгар[кстати,за хорошие деньги]

г-н(г-жа) Честер- узнайте истину, и она вас сделаеть сильнее:
1.Болгари помогли Хитлеру атаковать не только Югославии, но и Греции. Чтобы вернуть свои исконные земли , заграбленные Югославией и Грецией. Болгарская армия оккупировала Грецию и Югославия, чем освободила несколько десятков немецких дивизий, которые сражались не только против РККА, но и против западных союзников. Черная страниця, окупация Македонии не была - а наоборот - самая светлая страница вообще в истори ВМВ - освобождение Македонии от сербского террора и присоединение ее к майка България.
2. Советский союз сделал нам плохое тем, что окупировал нас, и на штыках СА поставил кровавое коммуньякское управление бандитов БКП. Чем отколол нас от цивилизованного мира и задержал наше развитие на десятки лет
3. Очень хорошо знаем и помним, что СССР поставлял нам остаревшее оборудование, энергоемкое и неконкуретноспособное - по примеру - на тебе Боже, что мне негоже!
3. Насчет суммарной стоимости - после развала СЭВ - СССР признал, что должен свыше 100 миллионов $ - - из которых, кстаты, пока не вернул и цента!
4. сотни тысяч болгар, которые работали в СССР - построили в тайге, ,в пустине , на пустом месте - современные, цивилизованные дома, дороги, пром. предприятия, , которые были примером и несбыточной мечтой для советских граждан.
ты полюби нас черненькими, беленькимы нас всякий полюбить
stifen

Сообщение stifen » 03/12/2011, 22:22

olsv2000 писал(а):Не могу сказать точно сколько сотен тысяч болгар работало в СССР . Но знаю точно у нас на севере за одну и туже работу болгарам платили вдвойне ....

Просто для уточнения - Советским гражданам, которые работали на предприятих Болгарии - платили более чем вдвойне - и в инвалюту. такие межгосударственные соглашения были. Признаюсь - советских специалистов - не очень жаловали - но не рады оплаты!
stifen

Сообщение Юрий » 03/12/2011, 22:29

Читаю и удивляюсь: никто не располагает объективной и верной информацией, а только ссылками на различные источники, которые трактовали информацию в угоду одному или др. режиму...
Но, каждый спорит до драки!
Господа, можно рассказывать о своей информации, но утверждать, что именно она верна - бессмысленно и даже глупо!
А переходы на личности лишь доказывают несостоятельность вашего мнения и бессилие отстаивать свое мнение!
Будьте разумны!
Юрий
Фирма "Контакт-БгРу" ЕООД, г.София, 1574, ул.Теменуга, 2А, ап.20, Болгария
тел: +359-878919265; +359-897919269, e-mail: yurij.abashev[A]gmail.com , Skype: abashev;
www.facebook.com/yurijabashev , http://vk.com/aboutbulgaria
Юрий
Author

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение olsv2000 » 03/12/2011, 22:29

stifen писал(а):
olsv2000 писал(а):Не могу сказать точно сколько сотен тысяч болгар работало в СССР . Но знаю точно у нас на севере за одну и туже работу болгарам платили вдвойне ....

Просто для уточнения - Советским гражданам, которые работали на предприятих Болгарии - платили более чем вдвойне - и в инвалюту. такие межгосударственные соглашения были. Признаюсь - советских специалистов - не очень жаловали - но не рады оплаты!

Я вообще то о человеческих отношениях . А кто не жаловал то советских специалистов ??

но не рады оплаты

Кто чему рад или не рад , не ясно .

Знаю некоторых болгар , которые остались в России , получили российское гражданство и знаете прекрасно себя чувствуют , продолжая жить и работать здесь . И ЕС им не нужен . Ещё и удивляются , зачем нам дом в Болгарии . Говорим из-за климата , но что то им и климат здесь на севере нравиться , как они говорят . А все дело наверное в том , что здесь есть работа , есть заработки .
olsv2000

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение stifen » 03/12/2011, 22:35

olsv2000 писал(а):[

Я вообще то о человеческих отношениях . А кто не жаловал то советских специалистов ??

но не рады оплаты

Кто чему рад или не рад , не ясно .[/quote]
Насчет человеческих отношениях - конечно, такие были. А советских специалистов не жаловали их сослуживцы - - ну там, спесь, некомпетентность - чего душой кривить - ради инвалюту не самые лучшие посылали -- и тому подобное . Ну вот, почитайте пост г-на Честера - понятнее станеть. Про ...ррр и говорить не стоить.
А про болгар, которые остались на Севере - ну что там, все вполне нормально, и заработки , думаю, не причем. Рад, что у вас им нравиться и что они о России не высказываються так, как некоторы советские снахи на форуме о Болгарии! :lol:
stifen

Сообщение olsv2000 » 03/12/2011, 22:41

stifen писал(а):
Насчет человеческих отношениях - конечно, такие были. А советских специалистов не жаловали их сослуживцы - - ну там, спесь, некомпетентность - чего душой кривить - ради инвалюту не самые лучшие посылали -- и тому подобное . Ну вот, почитайте пост г-на Честера - понятнее станеть. Про ...ррр и говорить не стоить.

Спорить с вами не буду ,бесполезно но заграницу направляли работать в то время , как раз только высококлассных специалистов . Не смешите народ . Политическая обстановка не позволяла направлять некомпетентных .

И болгары работали хорошо , потому , что ценили заработки . Так что не надо . Дураков за границу не отправляли работать и не важно откуда специалисты из СССР в Болгарию или из Болгарии в СССР .

Ну вот, почитайте пост г-на Честера

Нет, нет, увольте .
olsv2000

Сообщение stifen » 03/12/2011, 22:51

olsv2000 писал(а):[...

Спорить с вами не буду ,бесполезно но заграницу направляли работать в то время , как раз только высококлассных специалистов . Не смешите народ . Политическая обстановка не позволяла направлять некомпетентных .

Да кто спорить. А вы почитайте воспоминания ваших же специалистов - при том не о Болгарии, которую тогда и не считали вовсе - а о военспецов например в Египте, Вьетнаме. Говоря о политической обстановке - это вы народ смешите :lol: избытими лозунгами.
п.п. А понятие "высококлассный специалист" - оно разное можеть быть , в зависимости от место.И в зависимости от партийной классации.
stifen

Сообщение olsv2000 » 03/12/2011, 23:00

stifen писал(а):
olsv2000 писал(а):[...

Да кто спорить. А вы почитайте воспоминания ваших же специалистов - при том не о Болгарии, которую тогда и не считали вовсе - а о военспецов например в Египте, Вьетнаме. Говоря о политической обстановке - это вы народ смешите :lol: избытими лозунгами.

Даже и не думаю читать , потому что эта тема мне прекрасна знакома , у меня два брата военных , служили за границей , им мне врать не нужно , так что и об интернациональном долге знаю все не по книжкам и мемуарам кого то там , кому не могу верить в силу того , что разные мотивы имеются для того , что писать неправду или не совсем правду .

Кроме того у нашей семьи много знакомых и родственников работали гражданскими специалистами и знаете все довольны и о том какими они являются специалистами тоже знаю . У мужа родственник уже лет 20 периодами по контракту с ООН работает за границей по 4 - 6 месяцев в году . Знаете ли Ютейровские вертолеты востребованы и постоянно летают в разные страны по заданию ООН . После каждого его возвращения встречаемся .
Да ещё у авиакомпании Ютейр раньше другое название было , а то сейчас некоторые скажут , что компания только с 2002 года ( кажется ) .до 2002 года Тюменьавиатра́нс
Последний раз редактировалось olsv2000 03/12/2011, 23:27, всего редактировалось 2 раз(а).
olsv2000

Сообщение alex98 » 03/12/2011, 23:00

stifen писал(а):.. Говоря о политической обстановке - это вы народ смешите :lol: избытими лозунгами.

Извините, что вмешиваюсь, но народ смешите именно вы , г-н stifen.
п.п. А понятие "высококлассный специалист" - оно разное можеть быть , в зависимости от место.И в зависимости от партийной классации.

Это уже смотря в чём :)
alex98

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение olsv2000 » 03/12/2011, 23:10

alex98 писал(а):
stifen писал(а):.. Говоря о политической обстановке - это вы народ смешите :lol: избытими лозунгами.

Извините, что вмешиваюсь, но народ смешите именно вы , г-н stifen.

Это уже смотря в чём :)

Лозунги здесь "stifen" совсем ни при чем , просто было , так как было и почему то многим хочется все перевернуть с ног на голову , основываясь на то , что кто то ,что-то там написал .
На этом форуме столько простыней пишут .... Правда сомневаюсь , что все эту хрень кто то читает . Но все равно пишут без устали , наверное разрядку так получают .

А высококлассный специалист , "stifen", он и в Африке и на севере высококлассный специалист . И место здесь ни при чем .
olsv2000

Сообщение master7 » 03/12/2011, 23:30

svetlinata писал(а):"Югославское правительство в 41м году тоже подписало договор с Гитлером, но народ вышел на улицы и сверг это поганое правительство под лозунгом "Лучше война, чем пакт"."-Честер

Ето ложь,Правительство Югославии подписало Тр.Пакт( 25 марта41) с Германией,а не с Гитлером,он не бъйл на подписании,как и не бъйл в Москве,когда Советский Союз подписал Договор с Германией(23 авг 39г).Но "великий советский народ" совсем не въйшел на улицъй и не протестировал против Сталина и Молтова. Что россияне глупее от югославянов.Но когда Югослваское правительство подписало Договор с Советским Союзом,5-апреля 41г,9-ого Советской Союз сорвал дипломатические отношения с Югославией и въйгнал югосл. дипломатъй из Москвъй.И что,протест югослвянов против подписании Пакта с Германией стоило югосл народу почти 2 млн. жертв .А непротестъй советского народа стоило ему почти 30 милиона убитъйх военнъйх и гражданственъйх лиц. И где принципияльность и кого находится разум и прозрение???

Светлина, Вы уже два раз упомянули 2 млн. жертв. Руские товарищи не знают и не откуда знать, что это не жертвы Германо-Болгарско-Италианской окупации.
В Югославии находились вторазрядные немецкие дивизии, в основном австрийцы. В ответ на нападения титовских партизан провели 8 акции. В две из них принял участие и болгарский окупационный корпус. Официально титовцы говорят о 20000 жертв со стране партизан, но не потому что были столько, а потому что немцы так написали на пропагандный листок. Все остальные жертвы были в результате этнических конфликты и гражданскую войну.
В Болгарии сохраняються более 100 письма- просьбы от сербские кметы, которые просили болгарскую армию окупировать их села и города и сохранить их от партизанские нападения.
"Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме"
Васил Левски
master7

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение marafon » 04/12/2011, 00:21

рабочий клас, "пролы" как писал оруелл, никогда не будут довольны. Даже когда все счастливы найдйться какой-нибудт манипулятор по натуре, и начнёт рассказывать, что раньше было им намного лучше или потом станет намного лучше......
Не научить людей думать!
Это только от природы даётся!!!
marafon

Сообщение Федорец Валерий » 04/12/2011, 00:27

marafon писал(а): рабочий клас, "пролы" как писал оруелл, никогда не будут довольны.

А Вы из какого класса, marafon :roll: ? И когда Вы стали окончательно довольны :roll: ?

marafon писал(а):Не научить людей думать!
Это только от природы даётся!!!

МоЩЩная мысль :? ...
Федорец Валерий

Сообщение alex98 » 04/12/2011, 00:35

olsv2000 писал(а):А высококлассный специалист , "stifen", он и в Африке и на севере высококлассный специалист . И место здесь ни при чем .

Он про других "специалистов" писал, вы на кавычки не обратили внимания.
alex98

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Федорец Валерий » 04/12/2011, 00:44

Наблюдатель писал(а): Советская армия гнала нацистов, но не освобождала народов.

Повторно спрашиваю, господин умник - почему же ваша не гнала, пока наша не подошла :roll: ?
Федорец Валерий

Пред.След.

Вернуться в История