Svetik_09 писал(а):Муж подошел к кому и меня поправляет, построил баню не русскую, а финскую дизайн из интернета. Температура в парилке больше 120 по С не бывает.
Svetik_09 писал(а):А мы так и делаем: паримся, потом на улицу обтираться снегом и снова в парилку...
Nik_1 писал(а):arbat89 писал(а):
Не понял Наташ?
Майтап бе Уили.
Арбатко, Нар с нищо не те е обидила, повярвай ми.
Федорец Валерий писал(а):Арбат, я не знаю фразеологического соответствия этой фразы в болгарском языке (она, уверен, существует), но по смыслу она означает (по-болгарски) - че човек много често (понякога прекалЕно) говори за едни и същите неща, понякога без да се съобразява с контекста на обстановката
.
Примерно, представи си, че си голям запалянко. На "Левски", да кажем. И за тоя отбор, за играчите му, мачовете и така нататък говориш и вкъщи, и с приятелите си, и с гаджето си (което хич не разбира от тази "материя") и дори с дърти бабички на твоя блок (дори те да не го искат). И то - на всяка крачка и много често...
Ето как с две думи може да се разясни въпросната поговорка...
arbat89 писал(а):Наташа наверно мстит за моя шутка с переводчика
Федорец Валерий писал(а):arbat89 писал(а):Наташа наверно мстит за моя шутка с переводчика
Ну что ты, Арбат!
Тя дори на най-малките мравки път не минава...
Федорец Валерий писал(а):Виж какво - хич не ги разбирам такива момичета, затова не съм сигурен, че смайлчета в случая имат някакво значение...
Федорец Валерий писал(а):Дигнах очички - само прашинките видях...нищо друго, вервай ми...
Федорец Валерий писал(а):Мерси, господине...
Федорец Валерий писал(а):Майтапя се мъничко...
И с дечицата понякога приказвам така...
Svetik_09 писал(а):Привет, ликбез на тему: "что это означает" вижу прошел успешно.
Svetik_09 писал(а):На выходных. Сейчас нет времени. Посмотрела правила форума. Так строго и серьезно, это правильно.
Svetik_09 писал(а):Где найти учебник болгарского языка (легкий вариант)? это вопрос.
Svetik_09 писал(а):Арбат,спасибо за учебник"Давайте вместе учить болгарский"
Svetik_09 писал(а):Много съм послушна, много съм добричка, много грижи имам - аз съм ученичка. Първите уроци виждат ми се тежки- как да ги науча, без да правя грешки? Переведите на русский, пожалуйста.
Svetik_09 писал(а):Мерси. Я доверяю. Арбат, на фото мой кот, его зовут Бонифаций. Правда это фото с мобильника плохое. Вся наша семья любит кота.
нар писал(а):Только не очень хорошенькая, а очень добрая.
Svetik_09 писал(а):Вы и так обо мне, дорогой, много знаете, а вот я о Вас ничего. Любим жизнь, природу, музыку, друзей, книги и проч., проч.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 4