1." А вот с чем я не согласен, так это чтобы меня и других постоянных форумчан учили жить "прохожие", которые только что появились на форуме и уже все знают. Вы там, кажется "мимо шли", ну так и шли бы себе дальше "
-Вы меня не разочаровали, вот ето то я и отношу к разряду постов "сам дурак"
2." которые даже не потрудились зарегистрироваться на форуме. Знаете... "в чужой монастырь со своим уставом..." "
-соблаговолите проверить информацию.
3. " которые только что появились на форуме и уже все знают. " -"чукча -не писатель, чукча-читатель".
-ошибка Ваша. Если человек на занимается словоблудством(флудом) в письменной форме, ето не значит, что он не заходит на форум с первого дня его основания.
4.А Вы счтаете данный форум СВОИМ "монастырем"?Очаровательно
Алекс и Прохожая , давайте жить мирно. Всем же видно и понятно, что вы друг друга обижать не желали. Ю.А.
2 прохожая
Вот уж никогда не прибегал к таким аргументам -сам дурак - Просто, раз Вам не нравится что-то в форуме, не надо сразу сердиться и ругаться, лучше попытаться понять или , действительно, "пройти мимо" А все эти непонятки с регистрацией - прошу пардона, пост я исправил, может лучше не стало, но факт регистрации отражен И уж, конечно, форум не "мой монастырь", скорее Абашева Это ж фигура речи, надеюсь Вы не совсем забыли русские поговорки.
И, наконец, у меня сложилось впечатление, ощущение скорее, что Вы не очень любите болгар, отсюда и несколько нервная реакция Но это ИМХО
отвечу напоследок.
Не могу "любить" или "не любить", какую то нацию в целом. У каждого народа есть свой менталитет, недостатки и достоинства. Отдельные представители любой страны, меня раздражают, с некоторыми -просто приятно общаться, ну а с третьими, как говориться " в разведку бы пошла".И не зависит ето от того кто человек по национальности-русский, болгарин или француз.
Спокойной Вам ночи.
прохожая писал(а):2 Юрий Форум медленно качается, пока открою ,все время драгоценное уходит. Вот один пример, на закуску- "о высоком", так сказать разговор http://forum.aboutbulgaria.biz/viewtopic.php?t=2324 цитата "************-"
Спасибо за ссылку. Все исправлено.
Если найдете подобные вещи, не стесняйтесь, сообщайте мне в личку.
Господа форумчане, давайте "жить мирно". По-моему, все выяснили отношения? и дальше не будем ругаться?
Юрий
С диви круши и резенче хляб във торбата
тя пристигна - хвърли в ръцете ми шала
и прошепна: "Аз съм Мария... Аз съм жената
на всички мъже и на мъртвите даже."
Завъртя като перка главата ми, скри се в чаршафа -
аз припаднах до двете й връхчета тънки...
И притиснати в тъмното като дини пращяхме,
докато не напука гърба си старото слънце.
Но напразно горя мойта свещ и напразно се стича
от окото на чайника топлото мляко -
както в праха на игрите се губи детето и тича,
така се изгуби и тя подир бялата пара на влака.
тя сега е при друг и навярно се готви да каже:
"Аз пристигнах... Аз съм Мария - жената
на всички мъже и на мъртвите даже..."
Но угасва накрая фитила и тя ще стане съпруга
на някой човечец ревнив и със злато назъбен.
Ще виси на ръката му и ще мъкне живота му глупав,
окован със токи, с вратовръзки увързан.
А преди да умре, ще излезе отвън и ще лъсне
обувките прашни - за смъртта ще се стяга.
После ще литне към облака подир ятото гъски,
без да помаха дори на човека, останал на прага.
тя ще спре на небето и ще викне към райската стража:
"Аз пристигнах... Аз съм Мария - жената
на всички мъже и на мъртвите даже."
Колкото участници във форума, толкова Българии и Русии...
аз съм учил от 1-ви до 3-ти клас при Маргарита Николаева и Желязка Нинова, после се преместих-на 34 год съм вече та смятай..само това си спомням-имената на класните..
Не,продължих да го уча даже по време на следването ми,работих и с руснаци след това, но се наложи да науча и още два езика та сега не ми е "първи език".Радвам се че училището, съдейки по твоите умения, държи висока класа
а, последен въпрос:Защо на учителската стачка никой от вас, като ви предлагаха да ви въвеждат заплащане според труда, не каза:ами вие бастуни,питахте ли ни колко работиме като помпахте инфлацията извинявай за оффтоп,ама много ви е сладкодумен министъра,та чак успя да ви удържа 14 лв дневно-слабичко се защитавате според мене...лека
monique bresson писал(а):Имам чувството, че Jacky63 ни е изоставил. Дали не го обидихме?
Не мисля, че сме го обидили.
Като продължавам българоезичното си нашествие в този форум, те питам: разкажи ни за себе си, за името си. Хайде да видим какво ще стане, като освен руснаци и българи, има и други! На българските и руски манджи не им пречи, като слагаме в тях щипки от разни отвъдморски подправки. На руската литература пък направо й е провървяло с Пушкин. Да й завиди човек! Дайте сега да разберем какво ще се случи с разговорите ни тук.
Роман Димитров писал(а):Да му изпеем всички заедно песента на Васил Найденов: "Не, не си отивай - ще ни бъде тъжно!" Наистина е приятно да срещаш Джаки 67 из форума. Както и много други. Хубавото е, че при него сега е лято. При нас от утре идва арктическата зима. Дано форумът не измръзне и той покрай нея! Пожелавам топлинка за всички! Не забравяйте и мощния български инструмент: греяно вино!
Спасибо за пожелание, и с вашей помощью, надеюсь, форум будет развиваться!
Присоединяюсь и к пожеланиям о Джаки.
К сожалению, некоторые позволили не корректные высказывания, чем обидели нескольких посетителей и они стали реже оставлять свои сообщения.
За греяно вино, хорошее напоминание.
Юрий.
Първият ми спомен от България беше градината с лалета на баба ми. Оттогава мразя лалетата.Всичко ми беше чуждо и потискащо.Дърпах се и плачех, когато баба ми искаше да ме прегърне.Изобщо не разбирах коя е тази възрастна жена и какво иска от мен.Мразех да ходя и на детска градина.Не понасях мириса на кухня, с който бяха изпълнени помещенията, крясъците на децата и отвратителния зеленикав цвят,в които беше боядисано всичко.Още по-страшно беше,че не можех да играя с децата.Просто не можех да разговарям с тях.Трудно научих езика.Майка ми непрекъснато ми правеше забележки, понякога се питах дали не ме мрази,щом все ми се кара и често плачех за татко.Сега знам езика добре.Все пак тук завърших училище и два университета и продължавам да уча.Майка ми продължава със забележките, но мисля, че го прави по навик.А тя самата никога не казва "Внимавай", а "Attention".
аз като карам дъщеря ми на детска градина, обожавам мириса и атмосферата там-напомня ми безгрижно детство
monique bresson писал(а):Къде сте РОМАН? Искам да Ви питам нещо за моят любим ХАН КРУМ, но не мога да се ориентирам в коя тема да направя това.
Знаменит български кан! Наричат го Крум Страшни. Създал строги закони - изкоренил лозята, режел ръка за кражба....
Знаменит е и с победата си над вероломния византийски император Никифор, който го нападнал в гръб въпреки мирния договор.
Армията на Никифор била напълно разбита, самият император - убит. От черепа му била направена позлатена чаша и на пировете Крум вдигал наздравица: "Наздраве, дружина, с Никифорова главина (голова)!"
Личността на Крум и законодателството му са били популярни в средновековна Европа, следи от разкази за него могат да се открият у Монтен.