Помогнете ми мили руски хора!!!

Вопросы, которые не подходят по теме к другим форумам раздела "О Болгарии".

Модератор: Юрий

Сообщение Петко » 17/06/2005, 20:57

Anonymous писал(а):А мне кажется, что все это одно и тоже лицо :D И не верю я, что Петко 25 лет. :D Манталитет не тот, в этом возрасте обычно другие интересы, да и брюзжит он как старец :D В 25 лет деньги зарабатывают с утра до ночи, чнобы была потом обеспеченная старость, а не висят на форуме и разсуждает, кому в России жить хорошо. :D

Да ти покажа лична карта, ли какво...
Манталитета може да е не тот в етом возрости при вас. За тези неща възраст няма мой човек. Ти по-добре си напиши името и тогава се опитвай да разсъждаваш щтото си личи, че си от четерите милиона. А как си печеля парите си е моя работа... При всички положения са по-честно спечелени от твоите например :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Петко

Сообщение Гость » 17/06/2005, 22:14

А Петко любит писать имена. :D Сегодня Петко, завтра еще кто-нибудь :D Может господин все-таки зарегистритуется :!: :?: A... :D
Гость

Сообщение Русофилчо » 23/06/2005, 23:07

Привет Братушки!!!!

Не писах до сега защото бях на отдих в Етъра край Габрово - отвратително място. Българска негостоприемност, гадна кухня, зли погледи, завист и зараза. Но аз имам една страхотна новина за Вас.....
ЗАМИНАВАМ ЗА РУСИЯ!!!!!!!

Да това е истина!!!! Ще пообиколя из няколко градчета и селца около Урал и по р. Волга за да си избера къща и веднъж за винаги да осъществя дълговечната си мечта да живея в Русия с руснаците!!!!

Моля Ви уважаеми руски братя и сестри напишете нещо, обяснете ми как трябва да се държа в необятните руски простори, в контактите си с милите, сърдечни и добри руски хора???? Напишете каквото се сетите - за градовете, за селата, за къщите, за дворовете, за природата... Къде ще ми препоръчате да си купя къщичка - по р. Волга на Кавказ или около Кострома или Благовещенск може би??? Аз лично не мога да реша - изборът е огромен, но все още не знам цените и начина по който да платя. Но аз съм готов на всичко за моето бъдещо щастие сред руския народ, сред руската култура!
Ще пиша веднага щом пристигна за първите си впечатления от Вашата най-забележителна страна в света!!

За сега много поздрави, бъдете живи, здрави и щастливи, обичайте се, желая Ви успехи и късмет и всичко най- най-хубаво!
Русофилчо

за русофилчо

Сообщение davr » 23/06/2005, 23:44

ми глей са бе байхуи ...начи на етара е супер.женами щото нема български паспорт се опитаха да я таксуват като чужденка т.е двойно та треаше да звънна телефонче и после тая на рецепцията ми вика: ми той кмьета са убади за вас ...ньйама прубльйеми....а на волга 6ти върже яко...успех..:-)
davr

Сообщение Гость » 24/06/2005, 13:57

Ще пообиколя из няколко градчета и селца около Урал и по р. Волга за да си избера къща

Първо си купи хеликоптер и сателитен телефон. Защото по тия места пътища няма никакви. Телефони и други есктри - също. Има само кал до шия.
И гледай избраното място да е по-далеч от река, щото реката като се вдигне напролет ще ти залее къщата до козирката.
Гость

Сообщение a11ex » 24/06/2005, 17:40

Последний совет Гостя хороший :lol: Особенно мне понравилось "Има само кал до шия" :lol: :lol: :lol: Ну..кое-где и такое есть. :wink:
А вот на каком языке пишет davr, я не понял, хотя в основном смысл уловил. Юрий, может быть Вы знаете?
Ну а Русофилче опять появился с большим постом :lol: Наздраве :!:
Ты, главное, не пропадай, пиши по-често и повече, я по твоим постам учу болгарский, так что польза есть :lol: А уж верить тебе или нет - пусть каждый решает сам: ИМХО бред, а от друга страна-не искам да обидя човека.
a11ex
a11ex

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Юрий » 24/06/2005, 20:44

a11ex писал(а):А вот на каком языке пишет davr, я не понял, хотя в основном смысл уловил. Юрий, может быть Вы знаете?

davr смешал и русский и болгарский, а кроме того и буквы перепутал (различные раскладки фонетика и по БДС).
Но смысла улавливается, хотя и с трудом! :)
Будем считать "ребусом" для желающих развлечься в свободное время! Как говорят в Болгарии : "Время за губене"
Юрий
Юрий
Author

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Harita » 24/06/2005, 21:18

a11ex писал(а):А вот на каком языке пишет davr, я не понял, хотя в основном смысл уловил.

На болгарском он пишет :lol: на "селянском" болгарском :lol:
так, сокращая слова, говорят болгары ну скажем так, не особо следящие за культурой речи..преимущественно в деревнях.
Но не только селяне сокращают слова, вполне интеллигентные люди тоже, просто не в таком объеме.
Например "ко"- "какво"
"ко паиш" - "какво правиш"
"ляб" - "хляб"
:) :) :)

у davrа
"начи" - "значи"
"треаше" - "трябваше"
и т.д.

Ну и еще так говорят, когда просто прикалываются :D
Harita

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение davr » 25/06/2005, 00:33

люди....:-) это у меня является "перфектен софийски уличен диалект":..кому написал:Петко,Русофилчо и т.н они меня очень хорошо поняли "вервайте ми"..:-))
davr

Сообщение Юрий » 25/06/2005, 11:43

Вярвям ти!
Но, все -таки сайт на русском, и желательно испольозвать, если не русский , то болгаркий (что полезно для изучающих его).
А диалекты, тем более "перфектен софийски уличен диалект" - не рекомендуется!!!!
Для меня его перевод представляет достаточно сложную задачу, а для других тем более!
Юрий
Юрий
Author

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Гость » 25/06/2005, 20:58

a11ex писал(а)::shock: Кто-нибудь понял, этот товарищ всерьез ппишет или в шутку-что-то мне кажется, это такой тонкий наезд на русских, которые скупают в его родном Несебре имоти :roll:
:D
Ega ti shegadjiyata..:)) Da smenia Nesebar s urvite ruski...:))
Гость

Сообщение jacky63 » 25/06/2005, 22:47

Он вообще шутник! :lol:
==============================
Не нужно много слов, чтобы сказать правду.
Изображение
jacky63

Умирам си от смях :-))

Сообщение murka » 24/07/2005, 00:02

Привет на всички! Днес, докато търсих учебници по руски в нета, се натъкнах на този форум - Чудесен е !
Смях се от сърце! :D
Определено форума има нужда от такива колорити като Петко и Русофилчо. Провокират и създават настроение :)
murka

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение AlligatorZ » 24/07/2005, 21:43

Спасибо авторам и посетителям форума за море интересной информации, почерпнутой здесь.

Перечитав море сообщений захотелось вставить свои 11 копеек.
Нигде более, кроме как в Болгарии(бывал в разнообразнейших местах) не сталкивался со свинцовой тяжестью неприятия носителей русского языка... Стоит сказать - далеко не от всех - от очень и очень некоторых - но все же. Презрительное "друг" в спину - очень и очень показательно. Хотелось бы высказать следующее - абсолютно без хамства и с уважением априори к Болгарии и болгарам - мне на отдыхе не нужна ваша дружба и любовь, мне даже не нужно ваше хорошее отношение - хотелось бы отношения нормального, как к клиенту, уплатившему за услуги - и все. Просто иногда складывается впечатление, что приехав я что то по жизни кому то должен и еще кому то обязан либо в чем то виноват - по мне, это не так. Да и деньги такие же, как у немцев и прочей... так называемых дем стран. Причем обвинить меня в великодержавном шовинизме достаточно сложно - гражданин небольшого государства на постсоветском пространстве.
Хотелось бы пожелать более конструктивной позиции, да и избавления от застарелых псевдообид и комлексов так же. А в остальном - нормальная страна в переходном периоде. Да, кстати, впервые на вашем форуме открыл для себя новое - оказывается все в бывшем ссср желают жить в Болгарии да и женщины желаю выйти замуж исключительно за болгар - как говориться на форумах определенного направления - жрунемогу. Сорри, ежели обидел кого - напрочь этого не желал.
AlligatorZ

Сообщение Юрий » 24/07/2005, 23:39

AlligatorZ писал(а):Спасибо авторам и посетителям форума за море интересной информации, почерпнутой здесь.

И вам спасибо за отзыв! Будем стараться и дальше его улучшать!
AlligatorZ писал(а): Стоит сказать - далеко не от всех - от очень и очень некоторых - но все же. Презрительное "друг" в спину - очень и очень показательно. Хотелось бы высказать следующее - абсолютно без хамства и с уважением априори к Болгарии и болгарам - мне на отдыхе не нужна ваша дружба и любовь, мне даже не нужно ваше хорошее отношение - хотелось бы отношения нормального, как к клиенту, уплатившему за услуги - и все. Просто иногда складывается впечатление, что приехав я что то по жизни кому то должен и еще кому то обязан либо в чем то виноват - по мне, это не так. Да и деньги такие же, как у немцев и прочей... так называемых дем стран. Причем обвинить меня в великодержавном шовинизме достаточно сложно - гражданин небольшого государства на постсоветском пространстве.
Ну, в обращении "друг" я ничего плогого не вижу! Если же вы в этом видете какой-то подтекст, тъо это уже проблема в вас!
AlligatorZ писал(а):Да, кстати, впервые на вашем форуме открыл для себя новое - оказывается все в бывшем ссср желают жить в Болгарии да и женщины желаю выйти замуж исключительно за болгар - как говориться на форумах определенного направления - жрунемогу. Сорри, ежели обидел кого - напрочь этого не желал.

Ничего странного, форум посвящен Болгарии, и в основном оставляются сообщения одного направления. Да и я стал чистить форум от сообщений не относящихся к Болгарии - достаточно много СПАМА стали оставлять по мере роста популярности и известности форума!
Юрий
Юрий
Author

Re: Помогнете ми мили руски хора!!!

Сообщение Djemma » 03/03/2008, 14:16

Русофилчо писал(а):Здравейте любими мои руски братушки!!!

Колко съм щастлив, че имам възможност да контактувам с един велик народ, оставил в световната съкровищница море от духовни и материални шедьоври! Исам да Ви попита уважаеми представители на руския народ и култура как мога да осъществя дълговечната си мечта за която цял живот бленувам - да емигрирам и живея в Русия!!! Да отида завинаги там!!! Това желая аз! Искам да усетя дъброжелателността и добротата на обикновенния руснак, искам да почевствам атмосферата и духа на Русия, на нейните хора... Искам да остана там завинаги, обграден от добротата и любовта на руското общество - най-доброто общество в света...
Избрал съм си и градовете, в които искам да живея - Акбулак - Оренбургски район, Александровск - Пермски район, Асино - Томски район или Коченёво - Новосибирски район - прекрасни градове, в които се надявам да намеря много нови приятели!!! Вярвам, че това са прекрасни малки , уютни градчета, които с красотата и подредеността си, с добротата и искреността на хората ще ми помогнат още повече, от все сърце да се привържа към руските добродетели и нрави!
Искам да попитам всички Вас скъпи руски братя - как мога да осъществя мечтата си?
Аз живея в един малък град в България, казва се Несебър /може би сте го чували, не знам/, имам малък бизнес - собственик съм на цех за малки сувенири с 6 работници, имам лек автомобил - Мерцедес 320, апартамент в Несебър - 117 кв. м., малка вила на морето - в Царево, доход около 9 000 - 9 500 лв. годишно, известни спестявания, но душата ми винаги ме е теглила към необятните, пълни с красота и загадъчност руски простори!
Винаги съм искал да Ви питам защо идвате да живеете тук в тази грозновата и малка страна? Нима тя е достатъчна за пълният с енергия и потенциал руски човек? Защо не живеете на прекрасната руска земя в красивите, слънчеви и подредени руски градове и села? А идвате във Варна, Бургас, София, че и Несебър - 600 - 700 руснаци вече имат имоти в този град!!!! Просто недоумявам....
Много от тези руснаци ми говорят, че в Русия не е хубаво, че имало само курви и пияници, че хората не се уважавали по между си, че били бедни и подкупни, че имало голяма корупция, че политиците им били мафиоти... Аз не мога да повярва.. Не!!! Как хора като Генадий Зюганов, Павел Грачов, Борис Елцин, Владимир Путин, Юрий Лужков и Владимир Жириновски могат да бъдат лоши? Та те изглеждат толкова интелигентни, разумни и добри! Това е моят идеал за политици - неподкупни, строги, но справедливи!!! Такива искам да бъдат и българските политици, но уви...
Много съжалявам, че отнех от времето Ви, но вече не издържам. Искам в Русия!!! Пишете ми! Посъветвайте ме в кой район или населено място на великото държава да се установя, къде ще се чувствам прекрасно.

Винаги Ваш: Харалампи Годжевъргов, Несебър, България

Ама какво стана с Русофилчото? Замина ли за Руссия? :lol:
Есть два мнения - мое и неправильное...
Djemma

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Skorpion_BG » 03/03/2008, 14:23

Djemma откъде я изкопахте тази тема?!! :lol: :lol:
Skorpion_BG

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Djemma » 03/03/2008, 14:41

Случайно се натъкнах :lol:
Djemma

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение тишина » 03/03/2008, 14:45

Спасибо Джеме, прочитала и удивилась:

Винаги съм искал да Ви питам защо идвате да живеете тук в тази грозновата и малка страна? Нима тя е достатъчна за пълният с енергия и потенциал руски човек? Защо не живеете на прекрасната руска земя в красивите, слънчеви и подредени руски градове и села? А идвате във Варна, Бургас, София, че и Несебър - 600 - 700 руснаци вече имат имоти в този град!!!! Просто недоумявам....

насколько прав человек.
Что мы здесь забыли? Изображение
здоровья всем, радости, благополучия
тишина

Сообщение д а в р » 03/03/2008, 14:47

ееехх петко, ех спомен мой..
д а в р

Сообщение Djemma » 03/03/2008, 15:01

тишина писал(а):насколько прав человек.
Что мы здесь забыли?

Ну, хотя бы мужей наших, добрых, заботливых и непьющих :wink:
Djemma

Сообщение Skorpion_BG » 03/03/2008, 15:02

Djemma писал(а):
тишина писал(а):Что мы здесь забыли?

Ах так! Забыли Вы нас?!! Ну, ну!!:shock: :lol: :lol:
Skorpion_BG

Сообщение Djemma » 03/03/2008, 15:05

Ага, забудешь вас, как бы не так :lol:
Djemma

Сообщение тишина » 03/03/2008, 15:23

Djemma писал(а):
тишина писал(а):насколько прав человек.
Что мы здесь забыли?

А нельзя ли этих добрых и заботливых на наши просторы?
Там и до тещи близко.
:lol:
тишина

Сообщение Skorpion_BG » 03/03/2008, 15:26

тишина писал(а):Там и до тещи близко.
:lol:

Ааааа, не надо!! :shock: :lol:
Жестокие Вы! :lol: :lol:
Skorpion_BG

Сообщение тишина » 03/03/2008, 15:36

Испугались?

А муж мой добрый, я даже не бью его, но тоска душит.
А и есть счастливые люди, которые к маме раз в неделю в гости ходят.
:cry:
тишина

Сообщение stifen » 03/03/2008, 18:09

[quote="a11ex"]l: Конечно, только на русскую пенсию прожить нельзя - ни в России, ни в Болгарии - это где-то около 100 долл.США. Речь идет именно о "странични доходи". Это могут быть совершенно разные источники: недвижимость в Москве и Питере (неплохой доход может приносить), вклады в банках(сейчас у нас это 10-12 %)/quote]

вот, вот, нечего демагогию разводить и писать о богатых пенсионеров рф - вышеуказанные категории можеть и пенсионери по возрасту - но по доходам, это рантье, которые купоны стригуть, и так и надо писать
ты полюби нас черненькими, беленькимы нас всякий полюбить
stifen

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Пред.

Вернуться в Общий