Почему меня на форуме все ненавидят?

Вопросы, которые не подходят по теме к другим форумам раздела "О Болгарии".

Модератор: Юрий

Сообщение Иван 25 » 17/07/2007, 16:41

Уважаема Валерия, фактически Вие не ми отговорихте на нито един от конкретните въпроси, които Ви зададох. Вместо това Вие просто подминавате същината на проблема.
_Valeria_ писал(а):Ние сме зрели хора.Нека всеки сам да преценява какво да мисли, дали да го казва на глас (пише във форума) и с кого да влиза в диалог.

Разбира се, че всеки сам трябва да преценява какво да говори и пише и не само в този форум. Големият въпрос е трябва ли човек в своята преценка да се съобразява с нещо или с някого или само със своята собствена персона? Lucky например смята, че той има право да говори и пише всичко щом живее (по неговите думи) в страна, която не е Туркменистан и е уж демократична страна. Затова ще Ви моля да ми отговорите ясно, а не с общи приказки, и Вие ли смятате, че човек има право да говори и пише всичко каквото му хрумне в главата.
Има ли например човек моралното право да нарича жените във форума с най-грозни думи? Има ли право да обижда и след това да твърди, че това било проблем на обидения?
Аз вече Ви казах, че съществуват някакви морални правила на поведение на обществото. Но освен това съществуват и правни норми. И вместо да си говорим общи приказки не е лошо да прочетете какво пише например във "Всеобщата декларация за правата на човека" (ООН, 1948) и в Конституцията на Република България.
Общото положение е, че всеки човек може да упражнява своите права само дотолкова, доколкото те не нарушават правата на другите, тяхното добро име и достойнство.
_Valeria_ писал(а):Аз съм против това да се оказва натиск върху хората.

Не знам какво имате предвид под думата натиск и не е лошо да се уточните. Оказва ли натиск администраторът като трие личните нападки във форума и Вие противник ли сте на неговите действия?
Освен това Вие знаете, че всеки има право по съдебен ред да се защити при посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Вие и против тази "форма на натиск" ли сте?
_Valeria_ писал(а):Относно болната тема за цялата нация - сестрите в Либия:
Какво направихме ние обикновените хора за тях, освен лицемерно да им съчувстваме, докато гният и полудяват в затвора?
Не признавам празните приказки.

А не задавате ли Вие безсмислен въпрос? Какво според Вас можеха да направят "обикновените" хора? Да блокират кръстовищата на София? Да нападнат и разрушат либийското посолство? Да линчуват всички либийци в страната? Глупости разбира се.
Лицемерие ли е според Вас инициативата "Не сте сами"? Лицемерие ли са многобройните подписки в страната и чужбина в тяхна защита? Лицемерие ли са действията, които предприеха редица чуждестранни организации на юристи и медици? В края на краищата всичко това спомогна да се интернационализира проблема, това е и оказване на натиск върху политиците на България и на целия свят.
А най-малкото, което могат да направят обикновените хора е поне да не се гаврят с тях, като заявяват, че те са си виновни и ще си получат заслуженото.
Иван 25

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение lora » 17/07/2007, 16:42

То lalala Просто нужно иметь внутреннюю бдительность по отношению к людям - кто безобидный , а кто опасно обидчивый . ИГНОРИРУЙТЕ !!!!
Игнорируйте тех , кто Вам не нравится . Никто не сидит рядом с Вами у компьютера и не пилит о своих проблемах , не читайте их посты. Мне например , не нравятся амебообразные и бесцветные " примирители".
lora

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение lalala » 17/07/2007, 17:37

lora писал(а):То lalala Просто нужно иметь внутреннюю бдительность по отношению к людям - кто безобидный , а кто опасно обидчивый . ИГНОРИРУЙТЕ !!!!
Игнорируйте тех , кто Вам не нравится . Никто не сидит рядом с Вами у компьютера и не пилит о своих проблемах , не читайте их посты. Мне например , не нравятся амебообразные и бесцветные " примирители".

насчет "игнорировать"... очень часто одно слово, фраза могут вызвать желание дать отпор.. как в случае с лаки, его фраза"давайте продолжайте советовать" высветила суть мелкого пакостника...по мне , так пусть бы пакостил по крупному, всё широта натуры... а тут этакое, с виду жалкенькое, а внутри гаденькое...вот и выплеснулось...ну вот не возникло у меня чувства, что прямо хором заклевали птичку.
Находя знание - теряешь веру
Находя богатство - теряешь совесть
Находя любовь - теряешь голову
И только потеряв все - находишь свободу...
lalala

Сообщение lora » 17/07/2007, 17:41

А у меня эта фраза Лаки вызвала улыбку! :lol: Человек забавляется на всю катушку .
lora

Сообщение Lucky » 17/07/2007, 17:43

:wink:
Lucky

Сообщение lalala » 17/07/2007, 20:45

понимаете, ему ведь действительно народ пытался помочь, искренне сочувствовал, сопереживал..а в результате гаденькая ухмылочка...я очень не люблю, когда так вот людей пользуют...
Находя знание - теряешь веру
Находя богатство - теряешь совесть
Находя любовь - теряешь голову
И только потеряв все - находишь свободу...
lalala

Сообщение _Valeria_ » 17/07/2007, 20:47

Иван 25 писал(а):Уважаема Валерия, фактически Вие не ми отговорихте на нито един от конкретните въпроси,

Иван, благодаря за уважителния тон и ще направя усилие, въпреки че за мен тази полемика е излишна и неинтересна.Какво значи „каквото му хрумне в главата?А как да пише?Аз винаги съм предпочитала суровата критика , макар да е болезнена, защото ти отваря очите.”Хайде холан - както казва баба ми - не сме толкова крехки.Можем да понесем малко чуждо мнение, което не ласкае самолюбието ни - полезното горчиво лекарство.Мен също много неща в манталитета на моята нация ме дразнят, но това не влиза в конфликт с моя патриотизъм.

И едва ли бих могла да го кажа по-добре от lora :
„Здесь очень интересна другая теденция. Стадное чувство. Все против одного . Подигравки, забележки , советы- он РАЗРЕШИЛ всем вам подобное отношение и все вы чувсгвуете себя значимыми , умными , силЬными. Он вех здесь "ЛЕЧИТ". подобное отношение прослеживалось и по отношению к Маше - Стаум . Она безобидна и добра - почему бы ее рылом в лужу не окунуть , извините Маша. постоянно какие-то замечания относительно ее правописания ,”

Ето този проблем -за натиска на стадото над индивида- не е засегнат от конституцията а на мен ми се ще.

А относно либийския случай – приписвате ми чужди идеи.
И наистина ли вярвате , че някого сме „натиснали”? Разиграват се глупави циркове.С какво им подобриха съдбата?Откраднаха им живота на хората.Те никога повече няма да са същите.”Не сте сами” А ского са в килията?Ние сме си в топлите, уютни домове , с хората които са ни скъпи, защо да не поносим на ревера си една хатртиена лента и да се чувстваме благородни?А на самом деле что?Ничего.

А това, че Лъки си има мнение по въпроса не ме плаши.Плаша се когато всички мислят еднакво.
Женщина - это голая правда , никто не устоит перед ней.
_Valeria_

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Иван 25 » 17/07/2007, 22:41

_Valeria_ писал(а):[Иван, благодаря за уважителния тон и ще направя усилие, въпреки че за мен тази полемика е излишна и еинтересна.

Уважаема Валерия, наистина трябва да прекратим нашия разговор. Той е като разговор между глухи, които не знаят разговорните жестове на глухите.
Трябва само да Ви кажа, че всъщност аз даже се съмнявам, че изобщо сте българка.
Иван 25

Пред.

Вернуться в Общий