Письмо последнего болгарского романтика

Вопросы, которые не подходят по теме к другим форумам раздела "О Болгарии".

Модератор: Юрий

Сообщение Федорец Валерий » 28/01/2008, 16:25

Была какая-то притча про китайца, который молча сидел на берегу реки много лет... и мог дождаться момента, когда мимо него проплывал труп его врага...

Лично мне эта ситуёвина с детства не нравилась... Откуда у чувака враги :shock: , если он как истукан молча годами сидит на берегу :roll: ...

Вон, когда надо было помогать сестёр в из ливийской тюрьмы вызволять, вон - и мудрые, и не мудрые, и любители пластмассовых гамбургеров, и кюфте из конины - объединились дело делать... Значит, было пока на чём им объединиться. И слава Богу...

А можно было мудро у реки посидеть, пока бы волны не пронесли мимо труп на Голямото Камилско Лайно - всё равно ведь когда-нибудь случилось бы, а? :wink:
Федорец Валерий

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Федорец Валерий » 28/01/2008, 16:49

Иван 25 писал(а):Сега оставам в очакване да бъда оплют по всички линии.

Господине! Защо пък да сте оплют :shock: ?
Нали това беше писмо на "ро-ман-ти-ка".
Със тоя господин (или пък другарче :D ) - автора на писмото нека да свърши тоя недодялан романтизм, а да живеят и 10-те Вашите пунктове и още хиляда подобни.

Кво е тоз романтизъм?

Така... глупости...джунджурийки...
Федорец Валерий

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Роман Димитров » 28/01/2008, 18:57

... Хубаво припомня г-н Федорец тази двусмислена китайска притча.... Една друга китайска притча смислово се долепя до казаното от него - че както седиш край реката и изчакваш да ти плувне по течението трупът на врага, накрая той преминава, а пък ти си се превърнал на объл и безсмислен камък...

Какво да правим, освен, пак като в една китайска пословица, да не вземем "да развеем още знамена"....

Може да звучи не много красиво, но хората се обединяват на основата на морала по-често лицемерно, а на основата на интереса - много често искрено и от сърце!

Признавам, че измислих прозвището Голямо Камилско Лайно. Но го отнасям към политическото тяло, не към човека. Той, какво да се прави, от здраве да се не куртулише, какво друго да му пожелая.

Но за "романтика".... Аз чувам ежедневно подобни елегии. Но по-нататък за него пак.
Колкото участници във форума, толкова Българии и Русии...
Роман Димитров

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение stifen » 28/01/2008, 19:58

г-н Иване 25, искренне восхищаюсь вашим терпением отвечать по пунктам последнему романтику по милиционерским временам, особенно хорош классический вопрос - кто платил за путешествия мент романтика, но забыли задать более важный вопрос - кто, как и зачем выпустил его из самого мрачного барака соцлагеря - в то же самое время, когда рядовые болгары нуждались в открит лист, чтобы посетить родные дома возле границы с югославией, а высшая награда была профекскурсия до кишинева.
ты полюби нас черненькими, беленькимы нас всякий полюбить
stifen

Сообщение Роман Димитров » 28/01/2008, 20:46

Една малка лична хронология като бележка под линия към текста на романтика:

майка ми - р. 1923 г. - като ученичка във Варненската девическа гимназия - наказана, защото хваната по "движението" под ръка с мъжжж.... брат й де, ама кой ти гледа.... те, младите, нали ги знаете какви са...

сестра ми - р. 1946 г. - заедно със съученичка наказани, защото се появяват в училище с ЧОРАПИ БЕЗ РЪБ! Всеобща загриженост дали не са се "продали за вносни парцали"....

аз - р. 1953 г. - на пионерски лагер чета Библията и, научен, естествено, от списание "Космос", търся и откривам в нея космически пришълци. Недопустимо, обаче. Началникът ми я открадва, чете я за пръв път и след години ми признава, че му било много интересно. Опиум за народа, на! Добре, че сме бдителни!

аз - с класа си на военнополеви лагер - военно дело. Към края изведнъж някой от безделничещите там началници открива, че един от моите ученици не само е роден в САЩ, ами е и американски гражданин! Олеле, голяма тупурдия, ако вземе та издаде нашите тайни, които "вража нам държава жаждува да притежава" (Валери Петров, "Трите Хаш")

....
Роман Димитров

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Федорец Валерий » 28/01/2008, 22:55

Такое впечатление, господа "неромантики", что вы, как бы это сказать - "не догоняете", что ли...
Как прыщики показываете свои мелкие обидки, "изнываете от мелких своих катастроф". Душновато как то...

Я говорил уже, что в те времена и у меня было достаточно "заморочек" - и в школе, и на службе, и в ВУЗе... И что?

Трясти этими обидками после стольких лет, извлекать их каждый раз из пыльной папочки, чтобы, распустив сопли, снова жаловаться, ныть, плакать и канючить - занятие, на мой взгляд, смешное и нелепое.
Особенно для взрослых мужиков, ставших вдруг похожими на хнычущих, обиженных маменькиных сынков :wink: ...

А то...поплачьтесь, чем чёрт не шутит - тут есть сердобольные тётеньки, может они вас пожалеют...
Федорец Валерий

Сообщение л-о-р-а » 28/01/2008, 22:59

Федорец Валерий писал(а):Такое впечатление, господа "неромантики", что вы, как бы это сказать - "не догоняете", что ли...
Как прыщики показываете свои мелкие обидки, "изнываете от мелких своих катастроф". Душновато как то...

Я говорил уже, что в те времена и у меня было достаточно "заморочек" - и в школе, и на службе, и в ВУЗе... И что?

Трясти этими обидками после стольких лет, извлекать их каждый раз из пыльной папочки, чтобы, распустив сопли, снова жаловаться, ныть, плакать и канючить - занятие, на мой взгляд, смешное и нелепое.
Особенно для взрослых мужиков, ставших вдруг похожими на хнычущих, обиженных маменькиных сынков :wink: ...

А то...поплачьтесь, чем чёрт не шутит - тут есть сердобольные тётеньки, может они вас пожалеют...

Ну я могу пожалеть. :D :D :D
л-о-р-а

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение Федорец Валерий » 28/01/2008, 23:53

Рассмешили, Лора :lol: ...
Федорец Валерий

Сообщение Иван 25 » 29/01/2008, 00:23

Най-после успях да посетя оригиналния сайт с господин "Романтика".
Аватарът му е снимката на Сталин, а подписът гласи (с огромни червени букви):

Идеи становятся силой, когда они овладевают массами!
Владимир Ильич Ленин (Ульянов)

Какъв романтик, какви пет лева? Съвсем очевадно е що за птица е.
А иначе, харесвам и романтизма и романтиците.
Иван 25

Сообщение Федорец Валерий » 29/01/2008, 00:25

Иван 25 писал(а):А иначе, харесвам и романтизма и романтиците.

Какви са те, бай Иване? В нашите дни... Познавате ли такива?...
Федорец Валерий

Сообщение Роман Димитров » 29/01/2008, 00:41

Eстествено, никаква обида няма тук, каква обида? Просто ми се счува същия смешен глас.... и си е смешно...

Защо да треса тези неща, защо от прашни папки... то са си факти и всеки си има такива безброй и се смее, като чуе подобни...

Защо трябва да съм "пожален".... и за какво?

Мен ми се вижда жален и оплакващ се гласът на автора на текста, който не харесва, че това, което е харесвал, вече го няма. И той вади от прашни папки, той даже страда...

Всичко трябва да се споделя, щом става дума точно за изживяните от нас всички години. Струва ми се, важните неща са две - да можем наистина да споделяме онова, което лично ни е харесвало или не - и да го чуваме у другия, дори да не ни допада. Иначе само ще се дърлим и надцакваме.

И разбира се, кое от тогава да носим със себе си на площада, та, научили се да приемаме другия, да видим какво общо бихме искали да променим.
Роман Димитров

Сообщение Федорец Валерий » 29/01/2008, 12:53

Роман Димитров писал(а):Всичко трябва да се споделя, щом става дума точно за изживяните от нас всички години. Струва ми се, важните неща са две - да можем наистина да споделяме онова, което лично ни е харесвало или не - и да го чуваме у другия, дори да не ни допада. Иначе само ще се дърлим и надцакваме. .

Ключовата дума тука е "всичко". Именно това винаги ме притеснява в мирните ми диалоги със "специалната група". Таково впечатление ми се създава, че членовете й най-малко са лежали по софийските затвори и всичко това велико, което те са замислили, проектирали, написали, строили и така нататък - всяка вечер е късала Червената мечка с окървавените зъби, опулени очи и надписа СССР на фланелката. Спокойно, бе... Не е било точно така. Щото и аз съм живял през тези години. И че наред с трудното и несправедливото е имало и интересното, и красивото, и справедливото. Точно заради това вашият колективен "Черния квадрат през червеното време" никога не ме впечатлява. И няма да впечатли. Върху моето мнение по въпроса почти винаги плювате - това ми е ясно вече. Аз ще го преодолея, не се притеснявайте. Но на мене ми се струва, че сте правите мечешка услуга на децата си (образно казано, нямам предвид вашите собствени дечица. удалено модератором
Роман Димитров писал(а): И разбира се, кое от тогава да носим със себе си на площада, та, научили се да приемаме другия, да видим какво общо бихме искали да променим.

Точно тази постановка на въпроса ми се вижда най-оптималната в случая.
Федорец Валерий

Сообщение Роман Димитров » 29/01/2008, 19:25

Г-н Федорец,

Да бих смятал живота си за изтъкан от подвизи и велики дела, спрени от червената мечка, да бих писал тук, осълзен и осополен, за скършена младост и потъпкани илюзии и да бих разправял това на сладурчетата, с които си имам работа, като наблягм садомазохистично тъкмо на стотиците хиляди изнасилени девойки, хем да ги шашна, хем да заситя частично педофилски пориви и вродена похот - да би било всичко това, то бих скокнал юнашки да съм откъм вас и тримата барабар с Глеб Егорич да застреляме тутакси мене си.

Но това не е така. Нищо от това няма в моите думи, нито произтича от тях. Вие си фантазирате и ми вменявате неща, които истински ме забавляват. Но не са верни. Това не съм аз. Недостатъците, идиотщините ми и щуротиите ми са други. Лъжа са. Обслужват нещо, което ви е нужно, не знам какво. Не знам защо градите тези въздушни замъци върху това, което съм писал, ако ви доставя удоволствие да го доразвивате, украсявате и снабдявате с още метафори и пришки, ваша воля.

Записал сте ме в накакъв "спецотряд". Това пък какво е?
Роман Димитров

Сообщение stifen » 29/01/2008, 20:12

даскале, даскале, нафиле, даскале
stifen

Сообщение Роман Димитров » 29/01/2008, 20:30

Анджак, нафил`е (тур. "напразно"), на, филе да имаше малко... по-добре било би, че сега таман опитвам една социалистическа 35-годишна сливовица, правена за своя душа само от сливи...

Да ти кажа, байо Стифене, сълза не, ами елексир!

Ха наздраве, пък всички да са живи и здрави! Другото ще го преживеем.
Роман Димитров

Сообщение Федорец Валерий » 30/01/2008, 01:38

Роман Димитров писал(а):Г-н Федорец,
Записал сте ме в накакъв "спецотряд". Това пък какво е?

Нет, господин Димитров, Вас - не записал...

Однако заметил некоторую характерную особенность в Ваших "картинах" (естественно - в моём вИдении). Сначала почему-то Вы рисуете картину одним цветом и размещаете её на местном вернисаже. Критики, оценивая Вашу картину, дивятся отсутствию других цветов... Вы, недовольно кряхтя, снимаете картину с гвоздя и делаете несколько мазков другой краской. Очередным критикам опять что-то не нравится с цветовой гаммой.
И Вы снова снимаете картину - и ... через время, наконец-то, уже появляется полноцветный вариант.

Возникает естественный вопрос - почему бы сразу не "рисовать" полноцветные картины, лишая критиков ненужных вопросов, а себя - ненужного волнения и лишних телодвижений?
Федорец Валерий

Сообщение Роман Димитров » 30/01/2008, 08:54

Хуу.

Пъшкам, но не "недоволно". Боря се с радикулита си в момента.
Роман Димитров

Сообщение stifen » 30/01/2008, 09:06

наздраве даскале, от здраве да се не куртулисаш, аз се мъча с една демократична гроздова - една година заточена в дъбово буре, двоен препек
stifen

Сообщение Федорец Валерий » 30/01/2008, 09:10

Роман Димитров писал(а):Хуу.

Пъшкам, но не "недоволно". Боря се с радикулита си в момента.

:lol: Да сте жив и здрав!
Федорец Валерий

Пред.

Вернуться в Общий