Модератор: Юрий
leila писал(а):Аз се притеснявам И от вредни съставки на храните: АСПАРТАМ , MSG и другите такива. Тези неща всичките знаят ,че са вредни , а законите не забраняват да ги има в храните.
lark писал(а):leila писал(а):Аз се притеснявам И от вредни съставки на храните: АСПАРТАМ , MSG и другите такива. Тези неща всичките знаят ,че са вредни , а законите не забраняват да ги има в храните.
Kато прочетох това се сетих за книгата на Д-р Атанас Гълъбов "Световна конспирация срещу здравето".
След като я прочетох, изхвърлих много бокулци от менюто си и оттогава не съм се разболявала от нищо. Нямам дори най- невинни здравословни оплаквания.Да е жив и здрав този човек!
.......... книгата на Д-р Атанас Гълъбов "Световна конспирация срещу здравето".
След като я прочетох, изхвърлих много бокулци от менюто си..........
tolik писал(а):
И аз съм я чел и искам да знам могат ли да се намерят на българския пазар пасти за зъби без флуор.И на други места пишат за флуора, така,че струва си човек да се замисли.
monique bresson писал(а):Разкажи ми, ако обичаш за прополиса. Защо опровергават неговата полезност ?
Интересно, кто-нибудь встречал абсулютно полезные и не вредные продукты или вещества? Я таких не знаю. Как-то мне надоели постоянные оплакивания одних родственников об очередном сообщении о вредности одного продукта питания. Взял я газету, которую цитировали, и в ней же нашел диаметрально противоположное сообщение.Alex_ писал(а): В общем, материал для размышлений есть. Но это не значит, что надо впадать в крайности и отказаться от помощи прополиса, когда это действительно необходимо. При ангине например.
Юрий писал(а): Интересно, кто-нибудь встречал абсулютно полезные и не вредные продукты или вещества? Я таких не знаю. ............
Раньше среди врачей бытовало мнение, что если человеку хочется определенного продукта, значит его организму именно этого и не хватает..............
Сейчас же не только журналисты ищут сенсации, но и ученые тоже. На такие исследования легче получить деньги, а отвественности никакой....
Юрий
Раньше среди врачей бытовало мнение, что если человеку хочется определенного продукта, значит его организму именно этого и не хватает.
Сейчас же не только журналисты ищут сенсации, но и ученые тоже. На такие исследования легче получить деньги, а отвественности никакой....
Юрий
Тема действительно интересная, но дастаточно скандальная. В прошлом году, кажется, по русским каналам показQавали женщину, которая, якобы, не есть уже более 30 лет, а питается солнечной/космической энергией. Конечно, кажется какой-то не возможной сенсацией, а ВДРУГ???velvet писал(а): Освен това може да ви прозвучи прекалено авангардно или дори налудничаво, но аз вярвам, че ако тялото бъде правилно програмирано от съзнанието то може да действа на принципа на нанотехнологиите, т.е. дори само от плодовете то може да си набавя всички вещества, които са му необходими, за да поддържа структурата си. За пример мога да посоча тибетския отшелник Миларепа, който 2 години се е хранил само с коприва.
Много ми е интересна тази тема, но спирам до тук ....
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2