INTERNET - въпроси и отговори.

Вопросы, которые не подходят по теме к другим форумам раздела "О Болгарии".

Модератор: Юрий

INTERNET - въпроси и отговори.

Сообщение aquamarine » 05/05/2006, 20:31

Аз съм изключително неориентирана в тази област и ми се налага често да задавам въпроси.А на този чудесен форум както ми се струва има доста компетентни хора.И според впечатленията ми тук всички са много мили и отзивчиви.

В търсене съм на идеалната безплатна поща.Вчера се регистрирах във walla.com- 3 GB.В това отношение GMAIL леко изостава.Още не съм имала време да изуча предимствата и недостатъците на новата си поща.
Ето същността на въпроса:Използвам пощите си най-вече за съхраняване на информация, която да ми е достъпна от всеки компютър.
Изискванията ми са предимно към интелигентно организираната работа с черновите, възможностите за обработка на текста, порцията информация, която мога да изпращам/получавам, лесното отваряне на изображенията и сортирането по теми(не само по етикети/папки, но и в нещо като в чекмеджета да кажем).И нещо много важно, което никъде не съм срещала досега като възможност, бих искала във всеки момент да знам какво количество информация съм "напъхала" в черновата(т. е. някакъв индикатор, който да отчита това на видно място), за да не се стига до блокиране на пощата ми, когато се опитвам да съхраня или изпратя по-голямо от разрешеното парче информация.
Въпросите ми несъмнено ще ви се сторят глупави, но повече ме безпокои това дали Юрий няма да възрази срещу откриването на такава тема.Разбира се тя винаги може да бъде изтрита.
aquamarine

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение aquamarine » 29/05/2006, 16:02

Ще ми обясните ли как да си направя аватар за форума от голяма снимка?
aquamarine

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение joro69 » 29/05/2006, 16:41

Голямата снимка трябва да я намалиш, а от това се губи ефектът на голямата снимка, става мъничка и не личат подробности. За пощите- на мен yahoo ми стига, повече от 1 гигабайт не ти трябва. Ако искаш много голямо дисково пространство си направи собствен сайт и си слагай файловете на него:D :D :D
joro69

Сообщение aquamarine » 29/05/2006, 17:38

joro69 писал(а):Голямата снимка трябва да я намалиш, а от това се губи ефектът на голямата снимка, става мъничка и не личат подробности. За пощите- на мен yahoo ми стига, повече от 1 гигабайт не ти трябва. Ако искаш много голямо дисково пространство си направи собствен сайт и си слагай файловете на него:D :D :D

Собствен сайт имам.
Пощата е нещо специално за мен. :lol: :lol: :lol:
Работен кабинет, така да се каже, а не само склад за информация.
На мен дори 3-теGB на wall.com не ми стигат.

Голямата снимка трябва да я намалиш, а от това се губи ефектът на голямата снимка, става мъничка и не личат подробности.

Ами те подробностите са такива, че не трябва да се виждат. :oops:
Снимката е от една фотосесия за Playboy, нали разбираш. :oops: :oops: :lol:

Така че, казвай как да го направя.
aquamarine

Сообщение BGinfo » 29/05/2006, 20:18

aquamarine писал(а):Така че, казвай как да го направя.

Здравей. С десен бутон щракни върху снимката, избери edit. Най-вероятно като редактор ще се отвори paint. Отгоре избираш "Изображение" и "Растягане/накланяне" и намаляваш снимката с 60..80%. След това хващаш снимката за долното дясно ъгълче и малко дърпаш напред-назад, като в десния долен ъгъл ще видиш цифри, които показват пикселите, които трябва да са в рамките 100*100.

След това записваш резултата под друго име (Save as) и опитваш да го качиш във форума. Ако дава съобщение, че снимката е голяма повтаряш стъпките и намаляваш още малко.

А най-лесния начин - изпрати ми снимката, ще го намаля за аватарата :wink:

А защо искаш да смениш сегашната снимка? Тя е направо прекрасна и добре ти отива като на Аквамарин.
BGinfo

Лет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форумеЛет на форуме

Сообщение aquamarine » 28/06/2006, 01:42

Помощ, троянски кон!!!
Четат ми пощата!!!
Следят транзакциите ми на борсата!!!
Моля помогнете!!!
aquamarine

Вернуться в Общий