Според Националния статистически институт през периода 2002-2004 година броят на разводите в България расте: 10,2 хил.; 11,7 хил.; и 14,7 хил. и се равнява на почти половината от броя на сключените бракове през годината.
Тема 70 % разводи в Бг ?
Автор gni (Нерегистриран)
Публикувано 25.10.05 15:06
Уважаеми господин Коритаров, снощи 24.10.2005 г. в централната емисия новини на НТВ в 19.30 водещия Ники Дойнов съобщи, че според статистиката 70 % от браковете в България завършват с развод.
Разбирам желанието на НТВ и продуцентите на ВВ да подкрепят тезата си за ненамеса в разпада на едно семейство, и да омаловажат демонстративното погазване на традиционни ценности като семейството с "човек не знае кога ще се влюби".
Но толкова нагла и безумнна лъжа за броя на разводите в България, ми идва малко в повече, още повече, че в статистиката става въпрос за периоди, възрастов състав, етническа пронадлежност и др.
Интересно ми е да разбера колко от участниците в днешното обсъждане на комедията-разпад на едно българско семейство, Лора Крумова, Кали, Есил Дюран, Ваня Щерева и възстаричкия мъж са омъжени и колко са с провалени бракове или връзки? и смятате ли, че най-компетентно мнение за отговорността преди и след като си се решил на обвързване с брак могат да дадат по тази тема точно тези личности. аз съм икономист по образование, но Вие ме поканете да изкажа компетентното си мнение, когато обсъждате въпроса дали е здравословно да се наторяват земеделските култури и то с изкуствена или естествена тор. такова мнение ще Ви изразя, че свят ще им се завие на зрителите. ако от НТВ и ВВ ни съветват всеки път когато ни удари хормона да се развеждаме и да полетим, да го кажат ясно в ефир и да ни подготвят по 300 лв. за развода. там някой от продуцентите вече изрази готовност да даде на Елена тези пари, ами ние останалите каво да правим - няма пари, няма развод така ли?
Тема Re: 70 % разводи в Бг ? [re: gni] Автор gni (Нерегистриран)
Публикувано 27.10.05 19:28
Уважаеми господин Коритаров, днес 27.10.2005 г. като по поръчка във в. Телеграф има статия за динамиката на разводите в Бг. В статията доц. Йордан Калчев, ръководител на отдел Население от НСИ дава следните данни за разводите у нас като прави сравнение с броя на разведените лица в САЩ, които държат рекорда по разводи и където на 1000 души се развеждат 5, докато в Бг. на 1000 души се развеждат 1,9. айде сега моляви се, някой специалист от НТВ или от продуцентите на ББ да вземе и сметне колко процента са разводите в БГ и ники Дойнов да съобщи резултата в централната емисия на календар. Така е по-почтенно, ако някой във вашата телевизия знае какво е това почтенност. Аз на Вас Ви вярвам.
Защо се женят изобщо ги питам аз, като не им стиска?
Бракът не е за всеки.Това си е голяма отговорност и е за цял живот! Защото създаваш и живи хора, които не са ти парцалени кукли...