Изключително много ме вълнува този въпрос напоследък!
Прочетох цялата тема на Аlon "Несколько вопросов про брак и статус в РБ"к
и се осмелявам най-после да пиша за това.
Аз общувам с много хора виртуално, главно по два начина:
1.Чрез форуми
2.Чрез сайтове за запознанства.
ФОРУМИТЕ:
Голямото им предимство в моите очи е, че можеш да споделяш с виртуалните си приятели мисли и философски нагласи, които с близкото си роднинско или колегиално обкръжение не е желателно да споделяш.Това ти дава възможност поне виртуално да бъдеш такъв, какъвто си и да откриеш хора с твоите възгледи (макар и също виртуално), които в професионалната ти среда биха били сметнати за еретични.
Друго много ценно, пак според мен предимство е, че можеш да получиш помощ по проблеми, за които теоретичното осведомяване не винаги върши работа.По-важен е споделеният личен опит на форумчаните.
САЙТОВЕТЕ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА
Страшно място, наистина! Отдавна съм там, но едва наскоро го проумях.
Опасностите тук не могат да се предвидят нито посредством интуицията, нито посредством опита.В случай, че човек е придобил някакъв опит, той може само леко да редуцира опасността да станеш нечия жертва, но не и напълно да те предпази.
Тук всички много лъжат.
Случвало ми се е макар и рядко да получавам неприлични предложения.
Никога не мога да запомня кой кой е.
Все още не съм успяла да си изработя критерий за отсяване.
В тези сайтове обаче открих няколко изключителни личности, с които вече сме много добри приятели.Само виртуални.Даваме си информация и съвети по различни проблеми.За мен това е изключително ценно!
Случи ми се и да се влюбя! Да, по снимки.Успях и да го разлюбя!
И във виртуалното пространство човекът си личи. Никой не е толкова съвършен актьор, че да скрие за дълго истинската си същност.
Познавам няколко души, които са се запознали виртуално и са продължили много успешно общуването си в реалния свят.
Макар и не много често, случва се.
На тези сайтове общувам предимно с евреи и австралийци.
Признавам си, че на българите и руснаците и на останалите нации (турци, американци, канадци, белгийци, германци, французи...) не отговарям.
За евреите мога да кажа , че ме впечатляват с изключително доброто си възпитание и обноски.С много малко изключения.
Общуването ми с тях е предимно на руски(много рядко на английски) и те се отнасят много толерантно към абсурдните грешки, които допускам.Понякога много любезно ме поправят, но така, че да не ме засегнат.
Имам уговорка да се срещна с един от моите виртуални познати през август и да си призная, не изпитвам страх, защото с него много често си говорим по телефона и имам усещането, че е свестен човек. Във всеки случай ако греша, че го науча за сметка на собствената си счупена глава. Това е единственият опит, който признавам.
Все пак би ми било ценно да споделите с мен опита си от виртуалното общуване.Бихте могли много да ми помогнете.