Уважаема Валерия, очевидно ние сме на съвсем различни мнения, но въпреки това бих искал да Ви задам няколко уточняващи въпроса.
_Valeria_ писал(а):Аз мисля , че му е нужно време да свикне с българската атмосфера и няма нужда да сме груби с него.
Колко време според Вас е необходимо на човек за да "свикне с българската атмосфера". Та Lucky вече 14 години е в България (а е на 25), учил е в българско училище, завършил е български университет. И защо изобщо е необходимо да свиква с българската атмосфера? За да започне да харесва България и да пише само розови неща? Аз също не харесвам "захаросаните любезности".
И необходимо ли е да свиква с българската атмосфера за да престане да ругае жените на форума?
Вие чела ли сте всички писания на уважаемия Lucky? Вие също ли смятате, че българките са готови за пари да заразят 400 либийски деца? Вие такава българка ли сте?
Вие също ли като него смятате, че ВСИЧКИ български деца са нагли и невъзпитани? Вашите деца (ако имате) такива ли са?
Lucky писал(а):Натоша, абсолютно с тобой согласен на счет жадности-у меня тоже такое ощущение, что если нет личного интереса, болгарин пальцем не пошевелит. Очень помешанны на деньгах...
Вие също ли сте такава алчна българка?
Lucky писал(а):Muneka, в Болгарии 90 процентов населения не имеет никакого понятия о культуре.
Тук Lucky е направо великодушен, отпускайки 10% за българите, които все пак са чували някога думата "култура". Надявам се, че Вие принадлежите към тази 10-процентна група.
Lucky смята, че всички българи са лицемери. Вие също ли сте лицемерка?
_Valeria_ писал(а):Имаме си трески за дялане, няма какво да се лъжем.
А кой е този, който се самозалъгва. Можете ли да посочите поне един човек на форума, който да е твърдял, че всичко в България и у българите е ОК?
_Valeria_ писал(а):Не сме от тези дето са научени да уважават личното пространство на другия.
В сайта се носят легенди за някакъв си прогонен Петко. Изглежда съм пропуснал писанията му. Но може ли да посочите всред останалите българи поне един, който непрекъснато да пише, че всички руснаци са такива и такива (разбира се в негативен смисъл)? Или може би в сайта са попаднали само хора от 10-те процента културни българи.
_Valeria_ писал(а):И освен това ми е интересно да знам какво мислят руснаците за нас.
Lucky непрекъснато по всеки повод и без повод повтаря, че България е бедна страна, че България тъне в мръсотия, че в България много се краде и т.н. И Вие досега не го знаехте? Кому обаче е нужно общоизвестни факти да се повтарят непрекъснато? Не виждам друг отговор, освен за да се унизят българите.
Русия също е бедна страна (някой ще го отрече ли?), в Русия също се краде, броят на убийствата пропорционално на населението е 4 пъти по-голям отколкото в България. Има ли българин на този форум, който да повтаря непрекъснато подобни неща?
_Valeria_ писал(а):Защо все се опитваме да моделираме другите по удобен за нас образец?
Единственият, който се опитва да моделира българите съобразно своите виждания, е именно Lucky. Няма никакви изгледи за успех, а и това изобщо не е негова работа.
_Valeria_ писал(а):Да има норми на поведение, ама кой и защо ги е създал и наложил?И наистина ли са толкова мъдри , че сляпо да им се подчиняваме.
Извинявайте _Valeria_, но ние не живеем в животинското царство, където властват други закони, а в човешко общество, което се крепи на някакви елементарни морални норми на поведение. Когато те се отхвърлят се стига до фашизъм или сталинизъм.
_Valeria_ писал(а):От това че някой не ме харесвал, на мен не ми се унижава националното достойнство.
Разбира се, че не става дума за нехаресване на Вас или който и да е друг българин на сайта. Става дума за това, че един човек пише само негативи за България и българите, че преувеличава, че пише нелепости и определя "видяните" от него недостатъци като характерна черта на ВСИЧКИ българи. Става дума най-вече за това, че той повтаря непрекъснато едни и същи негативи, преувеличения и нелепости в десетки свои постове.
Кому е нужно всичко това? Каква нова информация научават посетителите от неговите постове. Кому е нужно един човек да се стреми да превърне един много добър информационен сайт в сайт "О Болгарии с ненавистью"?
И извинявайте още веднъж Валерия, не искам по никакъв начин да Ви обидя. Но замислете се все пак дали някои от нещата, които пишете, няма да засилят мнението на Lucky, че българите не притежават чувство за национално достойнство.